Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Yeni Bakım Ve Fazla Yakı Tüketimi


Hüseyin Erol

Soru

önümüzdeki hafta aracımı ilk bakım yani 15 bakımına götürcem.2013 benzinli bg style focus kullanıyorum.aracımın yakıtı çok fazla.arabamı  bakımına götürdüğümde format gibi bişey yapılıyormuş.bu durumun yakıta faydası varmı?bakıma gidin arkadaşlar bilgi verirsen seinirim?

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 11 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Hiç nesnel veri vermiyorsunuz. Yardımcı olmak isterdim fakat yapacak bişey yok.

 

 

Yazılım ile böyle basit tüketim düşeydi sizce firmalar böyle bakımlara mı bırakırdı? Böyle düşünerek yola çıkın lütfen

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yakıt tüketiminin normal mi yüksek mi olduğunu anlayabilmek için nekadar tükettiğini bilmek lazım.

Size fazla gelen aracın normal tüketimi olabilir.

Yazılım güncelleme, motor çalışması ile ilgili sorunlar varsa yapılıypr, ya da merkezin tüm araçlar için öngörmesi halinde ki bu sonuncusu hiç olmadı.

Bakım sonrası taze filtre ile tüketim biraz düşer, ama en iyi tasarrufu sürücü ayağı ve beyni yapar, ekonomik kullanmaya alışın, forumda yöntemleri anlatıldı değişik yerlerde.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

benim aracım 125 ps benzinli daha önce peugeot 308 dizel kullandım ve bu aracların yakıtı gerçekten iyidir ama focus bana 308 i aratmıyor acaba benim arac dizelde benzin yakmayımı öğrendi diye düşünüyorum ortalama 6,5 litre ile geziyorum veya 50 tl benzin ile 150 km 100 tl ile 320 km yol yapıyorum ve denedim ezbere değil kmde 330-350 krş dizelde ise 250-270 krş idi gayet iyi  ve benzin litresi 4900 tl gibi 

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ortalama hız ve yakıt tüketimi verilerinizi söylerseniz forumdaki deneyimli arkadaşlarımız ve büyüklerimiz, aracınızın aşırı veya normal tüketimde olduğunu size söyleyecektir. Tabiki bu birazda maddiyatla da ilgili bir mevzu. Sizin için atıyorum 9-10 litreler aşırı gelirken başkası için normal sayılabilir. Önemli olan aracın bir arızası olmadan yakması gerektiği kadarını tüketip tüketmediğini belirlemek. Misal fabrika verisi 8.1 litre bizim araçların ve genel olarak + 0.5 veya 1 litre diye hesaplamak gerekir gerçekçi olanını.Henüz 2 günlük aracımız bayiden teslim alırken 10.4leri gösterirken  şuan 9.2 yakmakta ki zamanla düşeceğinden eminim ve sizinde 9 civarı ise tüketiminiz bence telaş yapmayın normal sayılabilir bu araçlar için

Semih G. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Tolga hocam 6.5 benim için mükemmel bir değer.

Aracım powershift.

Genelde sakin kullanırım şehiriçi(ort. 50 km/h) ve şehirdışı(ort. 110 km/h) karma yolculukta yol bilgisayarında 8.8 gösteriyor yolun %70'i şehirdışı. Bunu çoğu kez tekrarladım 46 lt benzinle 420-450 km yol yapıyorum ortalama 11 lt eder.

Sadece şehiriçi olsa normal derdim ama çoğunluk şehirdışı. Böyle giderse uygun dizel otomatik bir seçenek bulursam üzülerek focus'u satacağım. :-( Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

İlk aldığımda  benide huzursuz ediyordu  yakıt tüketimi 11 ltreden  9 kadar zor  bela indirdim. Kullanım farkım  hemen hemen aynı  8 felan düşmez dedim.Cok yakıyor diye  sinirlensemde araca  sonradan  rahatladı biraz daha  yakıt tüketimi Aracım şu anda  5000 km oldu olacak  gösterge 8.5 larda iken aracı sıkıştıra sıkıştıra dur kalklarda hemen  9 vuruyor İnmiyorduda kolay kolay kullana  kullana  rahatladı biraz daha herhalde 9 kadar çıkacanıda görmem aşırı derecede motoru sıkıştırmazsam.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benimde aynıydı.Yakıt tüketimi 8 indi 645 km göstermeye başladı.Ortalama yakıt Değerine göre ayarlama yapıyor.

Benimde aynıydı.Yakıt tüketimi 8 indi 645 km göstermeye başladı.Ortalama yakıt Değerine göre ayarlama yapıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.