Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Otomobil Yarışları Nereye Gidiyor?


Cem Boneval

Önerilen Mesajlar

Başlık aslında çok amaçlı kullanılabilir.

Ancak benim öncelikli vurgum emisyon, çevre kirliliği, kaynakların etkili ve doğru kullanımı gibi çekinceler nedeniyle motor sporlarına ilginin azalmasına ve ekonomi adına yapılanların keyif kaçırıcı niteliğine olacak.

İki videom var.

İlkinde 2012 Goodwind Hız Festivalinde değişik yıllardan ve değişik kategorilerden araçların sürüşlerini izliyoruz, çok güzel ve keyifli bir antoloji.

İkincisinde ise elektrikli otomobili.

Formula E'nin giderek destekçi bulduğunu düşünürsek gelecekte bu koşullarda otomobil sporunu izlemek ne kadar zevkli olabilir ki?

 

1

 

2 http://youtu.be/o0dpOQJUu8M

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkürler Cem Abi; 

Birde Formula 1 de kullanılmaya başlayan 2 sistem var, DRS ve KERS (tam hatırlayamadım kers yanlış olabilir) sistemlerini bize anlatabilirmisin.

Kabaca biliyorum ama eminim sen herşeyiyle biliyorsundur :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Elektrikli arabaların çoğunluğu sessiz veya çok az sesli. Buna örnek olarak ikinci videoda da görülen, Chris Harris'in de test ettiği 850 beygirlik B12/69EV gösterilebilir. Bu adamın izlerken sıkıldığım ilk videosu.

 

Bunun bence yaratacağı en büyük etki belirtildiği üzere ilgiyi ciddi şekilde azaltacak olması. Elektrikli bir aracın sessizce 300 ile gitmesi beni heyecanlandırmıyor. Ancak o sesiyle, şekliyle "flyby" yapan bir formula aracı tüylerimi diken diken etmeye yetiyor. Arabalara ilgili, hybrid ve tamamen elektrikli araçları ciddi olarak destekleyen, farklı uygulamalarının mükemmel örneklerinin çok büyük pratikler yaratacağının farkında olan biri olarak ciddi şekilde rahatsızım bu ilerlemeden. Elektrikli araçların farklı uygulamaları ile kast ettiğim; Japonya'daki bir üniversitedeki elektrikli araçlar elektrik kesintisinde üniversiteye geçiçi olarak enerji sağlamaktalar, mantıklı ve uygulanabilir bir şekilde ve de jeneratörlerden daha çevreci ve ucuz olarak elektrik kesintisi problemine alternatif bir çözüm bu.

 

Özetle motor sporlarının bu ekonomi, tüketim, çevre meselelerinden tamamen uzak tutulması gerekiyor bence de.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ücretli kanallarda yayınlanması, wrc de turbonun yasaklanması, f1 de zevksiz pistlerde ısrar edilmesi ve çok zevkli İstanbul parkın takvimden çıkarılması beni de uzaklaştırdı. Oysaki benim gibi gece yarılarına kadar wrc programı bekleyen bir fanatiği kaybetmemelilerdi.

Fatih Mehmet USLU tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.