Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 1

Tdci Hararet Sorunu


Oğuz Gün

Soru

Geçen ay aldığım aracımla ilgili aslında sorun mu normal mi tam emin olamadığım bir durum hakkında fikirlerinize acil ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler. Sorunuma gelince daha önce hep benzinli araç kullandım. Bu araç ilk sıfır ve dizel aracım. Gecenler de 30 km lik yolun nerdeyse 10 km si falan hararet göstergesi hic kıpırdamadı. herhalde soğuktan bozuldu yada donup kaldı diye düşünmüştüm. 10 km gittikten sonra yükselmeye başladı ve normal değerine geldi sorun yok diye düşündüm. Esas sorunum ise bugün başıma geldi. Hava sıcaklığı -5 derecedeydi. Aracım tamamen soğukken düğmeye basar basmaz çalıştı. bu durum beni biraz şaşırttı. Okuduğum ve daha önce bundan daha yüksek hava sıcaklıklarında bile buji resmi çıkıp bir süre bekler öyle çalışırdı. Bugün -5 te basmamla çalışması bir oldu. daha sonra yola çıktım. 10 km ilerledikten sonra geçen sefer ki gibi hararet göstergesi kıpırdamaya başladı ve tam ortaya geldi. Dizeller bu normal mi aracımda bir arıza mı var? 30 km yol gittikten sonra markette birsey almak için market önünde durdum. motoru stop ettirmeden rölantide çalışmaya devam etti. 1 dakika içerisinde Hararet göstergem 0 diyeceğim ama 0 yok sanırım 60 yazan yere yani en alt dibe geldi. Bir sorun mu var acaba 1 aylık araba bunlar normal mi dizel araçta? Yada göstergelerimde arıza olabilir mi? sonradan büyük ekran taktırmıştım. Biraz da ondan tedirginim aslında. Biraz uzun oldu sanırım ama bu konuda aşırı pimpiriklendiğim için yorumlarınızı bekliyorum.  

Oğuz Gün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Bende aracımı aldım alalı hiç ibrenin kımıldadığını görmedim. Şehir içi kısa mesafede kullanıyorum araç kalorifer ısıtıyor ama ibrede kımıldama yok normal diye düşünüyorum.

Orhan Kök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhabalar abilerim kardeşlerim yine yepyeni bir sorun ile karşı karsiyayim şükür diyelim ? bugun Antalya'dan İzmir'e gelirken Aydin da motor ısısı bir anda 90 C den 120 C ye yükseldi ama hemen sağ şeride çekip kaloriferi son sıcak kademeye getirdim ve yaklaşık 30-40 saniye sonra direk 90 C ye sabitlendi , sabah yola çıkmadan sonra su kabini kontrol ettiğimde minimum seviyedeydi ve şimdiye kadar hiç su eksiltmedigi için doldurmadim 6 ay 10.000 km de ? bu şekilde sanayiye gittim bilgisayara bağlandı ama hata çıkmadı , soğutma kabı suyunu elimle çok rahat elleyebiliyorum ve arabanın fanı çalışıyor durdugumda bile ama hararet bir anda direk 120 oluyor o yüzden Aydın'dan İzmir'e otobandan sabit 90 km ile kalorifer 4 kademe sıcakta pise lise geldim ? geldigimde yine aynı şekilde su soğuktu motor sıcaklığına ayarlardan baktığımda 104 dereceydi yolda kaloriferi 2 dk kapattigimda hemen hararet yükseliyordu 120 ye doğru arıza nerededir acaba çok teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
18.06.2019 - 16:57 tarihinde, Ümit Vaysaloğlu yazdı:

Belki de sadece hararet müşürü bozuk. Çok zor değilse bir değiştirip denemeniz yararınıza olacaktır. 

Direk termostat değiştirildi orjinali ile düzeldi hocam ? araştırmalara göre termostat acmiyordu diyorduk doğru çıktı ? cunku soğutma sıvısı kapta ve radyotorde buz gibiydi çok teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.