Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 1.6 Tdci Style Kızdırma Bujisi Sorunu


Serkan Özkan

Soru

Merhaba Arkadaşlar aracım henüz 6 aylık..aracımı  21 mayıs 2013 trarihinde trafiğe çıktı..bilgi ekranında ve göstergelerde kızdırma bujisinin  göstergesini daha hiç görmedim...Kullanma kılavuzunda kızdırma bujisi sönmeden çaıştırmayın deniyor...Aracı yaz ayına rastlayan bir dönemde aldığım için pek önemsemedim..Ancak kış ayındayız bugün samsunda gündüz sıcaklığı 1 C ye düştü..Ben yinede tüm göstergeler sönmeden çalıştırmıyorum ancak hava çok soğuk olmasına rağmen gizli buzlanma göstrgesi yanıyor ama kontağı tam açtığımda kızdırma bujisinin göstergesi yanmıyor acaba bir sorun olabilir mi=? Ayrıca aracın test menüsüne girdiğimde göstergeler kısmına geldiğimde tüm göstergeleri kızdırma bujisi göstergesi dahil yanık görebiliyorum..ama test menüsünden çıkıp normal soğuk havada çalıştırmadan önce kontağı açtığımda göremiyorum nedeni ne olabilir acaba? Servise götürmeden size danışayım dedim...Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 9 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Bu araçla yaşamadım ama daha önceki 1.3 CDTi Corsa ile kışın ortasında Beyşehir'de karın altından çıkarttığımız araçta, 2 defa kontak açıp kapattıktan sonra bir marşta çalışmıştı. Oraya gitmeden önce motor arıza lambası yakmıştı. Dönüşte baktırdım meğer dört bujiden ikisi arızalıymış.

Yani iki ısıtma bujisi bile yetiyor.

Öte yandan o araçta bile buji arızası kod düşürüyorsa bizim araçlarda da mutlaka düşürür. Çünkü buji iyi akım çekiyor. Arıza durumunda akım düşeceği için sistem bunu algılıyor ama hangi buji onu söylemiyor.

 

(Buji kontrolü şöyle yapılıyor: Buji başlarındaki soketler çıkartılıyor. Bir kablo ile aküden + elektrik değdiriliyor. Sağlam olanlar kıvılcım çıkartıyor.)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.