Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Trafik Cezaları


Önerilen Mesajlar

11 dakika önce, H. Cenk yazdı:

Fakat yine de alkole özel ekstra cezayı çok aşağılık buluyorum. Bu ülkede aşırı hız alkolden onlarca kez fazla insanın ölümüne neden oluyor ancak . O sevimli çocuk, alkol tu kak... 

Şu cezalar ağır olmalı; alkol, aşırı hız (%50'den fazlası), tehlikeli araç kullanma (zigzag vs), emniyet şeridini kullanma. Bu 4 suç içersinde bence de en az tehlikeli olan alkol. Çünkü bilinçsiz hanzolar ve promili 150-300 yapanlar hariç, alkol alan zati üç buçuk ata ata gittiği için ister istemez dikkatli araç kullanıyor (yanlış anlaşılmasın yine de, alkol alan direksiyona geçmesin. Bir bardak bira bile dikkati azaltmaya yetiyor).

Fransada arada iş yemeğine gidiyorum. Yemekten bir kaç kadeh şarap içmeden kalkan olmuyor. Hepsi de arabasına binip gidiyor. Bazen düşünmüyor değilim, acaba bu korku mu bu insanlara bu kadar düzgün araç kullanmayı öğretti. Ben eminim, akşam 22:00'dan sonra sokakta çevirme yapsanız 50 promilin altında çok az insan çıkar. Ama ne hız yapan var, ne emniyetten akan, ne de acaip hareketler yapan.  

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cezanın caydırıcı olduğuna inanmıyorum. Yani kesin çözüm olduğuna. Eğitim eğitim eğitim. Toplumun suça ve suçluya olan hoşgörülü bakışıda. Öyle bir toplum olduk ki paran varsa makbulsün, saygınlığın var. Çin'de bisiklet hırsızlığını önlemek için hırsızları asmaya karar vermişler. Yakalanan hırsızı kalabalık bir meydan da asarken en fazla bisiklet hırsızlığı o gün olmuş. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O olmalı,bu olmalı, şu olmalı. Arkadaşlar kusura bakmayın ama medeniyetten ve insani vasıflardan tamamen uzaklaşmış bir toplumun, olmayan kanun, yargı, emniyet ve emniyet mensuplarından böyle şeyler talep etmeyin lütfen. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ne zaman bu ceza muhabbeti çıksa herkes daha da artırılsın,acımasınlar,asalım falan filan...Böyle olunca diyosun herkes 10 numara araba kullanıyor acaba trafikteki bu kadar canavar kim,bilmiyorum belki benimdir ama dağ başında bile sinyal veririm en azından uymaya çalışıyorum diyelim,ayrıca herkesin aylık geliri 10 bin dolar sanırsın ceza için istenen rakamları duyunca

 

Memlekette o kadar fazla adam kayırma,o kadar adaletsizlik vs var ki bu işlerin çözümünün kesinlikle bunlar olduğunu düşünmüyorum,herkesin adaletsizlikten pay almaya çalıştığı bir toplumdan bahsediyoruz,ben şu işi yapıyorum alkollü yakalanınca bi bok olmuyor öteki başka bi işi yapıyor canını alalım,benzer sonsuz örnek verebilirim yani benim suçum alkol almak mı yoksa şu işi yapmıyor olmak mı??Bırakalım onu Ahmet X parti belediye başkanı,mehmet X parti milletvekili,Süleyman Y parti belediye başkanı,amedin çocuğu kaza yapıyor ve ölüyor o kazada adamın biri ahmedin oğlu şuçlu ama ahmet bir şekilde kurtarıyor çocuğunu,mehmedin oğlu bi kıza tecavüz ediyor ama oda bi şekilde kurtarıyor çocuğunu.Süleyman dürüst bir adam,vatansever vs ama olacak ya işte oğlu hiç suçunun olmadığı bir kazaya karışıyor ve karşı tarafta biri ölüyor ve çocuk hapse girecek şimdi Süleyman bakıyor ötekilerin suçlu çocukları bile ceza almazken kendi çocuğu kendince suçsuz olduğu bir durum için hapis yatacak...Evlat bu arkadaş,ötekilerin ki çocukta bunun ki ağaç kovuğunda mı türedi???Süleyman da adaletsizlikten pay almaya çalışıyor bu defa.........

Yani demem o ki herkes adaletsizlikten pay almaya çalışıyor,malesef devletimiz insanlar kanser olmasın diye sigaraya ha bire zam yapmıyor yada siroz olmasın diye alkole,bu yüzden kaza olmasın diye de cezalar artırılmıyor

 

Çözüm ise Adalet

Adalet her konuda olmalı,sağlıkta,mahkemelerde,görevde yükselmelerde,eğitimde,sınavlarda,futbolda.....

Anca boş boş konuşuyoruz

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eğitim ve kültürün büyük etkisi var. Sadece trafikle alakalı da değiller üstelik. Zaten o ikisi iyi olduktan sonra gerisi otomatik olarak geliyor bence. Bu trafik kültürü konusunda Bulgaristan'da çektiğim aşağıdaki resmi gösteriyorum ben hep. "Bu resimde ne terslik var?" diye soruyorum. :) Etrafta polis yok, kamera yok. Üstelik o şeridin sonrasında devamı da var. Ama hiç kimse kalkıp sola döneceklerin yoluna girmiyor. 

 

IMG_00000218.jpg

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eğitimi gerekli temeli sağlar, denetim uygulanmasını...

Gelişmiş toplumlarda eğitim + denetimle trafik kültürü gelişmiştir.

Biz padişahlık geleneğinden geliyoruz. Padişahlık, hükümran sınıftır, astığı astık kestiği kestiktir, kimseye hesap vermez, her türlü ayrıcalığa sahiptir.

Eğitimsiz ve denetimsiz toplum padişahlık sevdasındadır. 

Ben her gün sosyal ortamlarımda, ki buna trafik de dahil, yüzlerce padişah bozuntusu görüyorum.

Çoğu eğitimsiz, yine çoğu hayatın hemen her kesiminde değişik şekillerde horlanmış, özgüveni eksik ve fakat açgözlü ve ayrıcalık peşinde. 

Daha önce de yazdım, kırsaldan kente göçenlerin çocukları ne kırsal ne de kent kültürü ile bezenemediler ve ortaya bugünkü yoz yapı çıktı. 

Bu yoz yapı artık idari görevler de dahil bir çok yere yayıldı.

Kendi yoz değerlerini dikte edip istediğini yapmaya çalışıyor.

Peki çıkış ne?

Bu ortam giderek kaosa dönüşür ve insanlar yanlış yolda olduklarını fark edip doğruyu arama peşine düşerlerse ulaşılabilir olurlar.

Şu anda bu aşamada değiliz, herkes şikayetçi ama bildiğini okumaya devam ediyor. 

Cezaların arttırılması bence de caydırıcı olmaz, olsa olsa hükümetin gelirini arttırır. 

Zaten trafik denetçilerinin trafiği düzeltmek gibi bir kaygıları da yok çoğunlukla.

Gelir getirici kolay cezalar kesmek ve minimum eforla bir şeyler yapıyormuş gibi görünmek durumundalar, üstlerine şirin görünmeye çalışıyorlar diğer bir deyişle. Padişahlık yapılanması orada da her aşamada var.

Velhasıl işimiz zor.

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.