Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kış Lastiği İçin Önerileriniz Nelerdir?


veysel kılıç

Önerilen Mesajlar

ben geçen yıl Ug8 aldım .Çok memnun kaldım.Araba resmen pençe atıyor yola.Yol tutuşu ciddi anlamda arttırıyordu.Yaz lastiklerine geçesim gelmemişti .Ug9 daha iyidir tabi

 

Aynen, forumda yazılanlardan da anlaşılacağı gibi Goodyear Ug8 kendini kanıtlamış bir lastik. :yeah: Ug8 ile Ug 9 arasında aşağıdaki gibi ciddi bir desen farklılığı var. Bazen yeni çıkanlar eskileri aratabiliyor, pek kesin konuşmamak gerek.  :dont:

 

ultragrip%208vs9.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nokian WR D3 veya A3 öneririm  

Uzun süredir kış lastiklerini araştırıyorum sonunda Nokian'da karar kıldım. Ancak birkaç konuda halen kafamda soru işareti var.

 

1- Tavsiye edilen yük endeksi 235 45 17 97 V ancak bu gruptaki lastikler çok pahalı. Yük endeksi çok üst grupta olmasına rağmen ben aracım limitlerine kadar dolu ağırlıkta kullanmadım, hiç kullanacağımı da sanmıyorum. Hız endeksi aynı şekilde üst limitleri özellikle kış aylarında zorlamam. Bu tavsiye edilen yük ve hız endeksleri en üst limit ağırlık ve hız limitleri olduğuna göre, daha düşük endeksli lastik taksam olur mu, örneğin 94 H endeksli lastik fiyatları 97 V'ye çok çok uygun.

 

2- Ebat yine aynı şekilde 235 45 17'de çok pahalı, 225 45 17 biraz daha uygun, taban genişliğini kışın düşürmenin iyi olduğunu bildiğimize göre bir sıkıntı yok ancak, yanak genişliğini arttırmanın faydası olur mu, mesela aynı janta 215 50 17 takabiliyorum sanırım, bu konuda tam emin değilim lastikçilerden olur takarsın diyende var olmaz sürtme yapabilir diyende var.

 

3- Nokian WR A3 - Nokian WR D3 arasında seçim yapmam lazım, fiyatları aynı, teknik verileri yine birbirine çok yakın, siz olsanız İç Anadolu şartlarında ve bozuk yol koşullarında hangisini tercih ederdiniz.


Nokian WR A3

ozRGQm.jpg


Nokian WR D3

9pPMXk.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar benim biraz farklı bir sorum olacak malum bazı şartlarda kış lastiği bile yetmiyor bu kış arabamı kullanacağım için çekme halatından zincirine kadar bagajda tüm ekipmanları toplamam gerekiyor zincir yerine acaba başka bir şey tercih etsem mantıklı bir hareket olur mu örneğin kar paletleri/çorapları var bu ürünleri deneyimleyen arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kar paletleri/çorapları var bu ürünleri deneyimleyen arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.

 

spider spikes var , pahalı bir ürün ama , çat çut tak çıkart çok kolay ... yıllar önce almıştım , türkiyede satan varmı emin değilim ...

 

a48VF7Y.jpg 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Hakan Saraylı

 

Benim bildiğim A3 ultra yüksek performans kış lastiği D3 yüksek performans kış lastiği. Dolayısıyla A3te V kodlu lastik var ama D3te yok. D3ler H kodlu. Kışın 180-190 km yi geçmezsiniz herhalde dolayısyla D3 alınabilir ama fiyat aynıysa A3 almak daha mantıklı sanki. 

Muhtemelen A3 D3ten kısa ömürlüdür ama kış lastiği zaten ömrünü tamamlamadan özelliğini kaybeder sanırım

H. Cenk Köse tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

siz olsanız İç Anadolu şartlarında ve bozuk yol koşullarında hangisini tercih ederdiniz.
 

Ebad olarak 215/50-17 takılabilir, çapta 4 mm fark eder ki sürtme falan yapmaz. Daha ucuz ise hiç düşünme.

Yük endeksinde 97 ile 94 arasında 60 kg var lastik başına. Burada kural olarak toplan ağırlığın yüklü araç ağırlığının %25-30 üstünde olması istenir. 94 için bu 670 x 4, yani 2720 kg, düş %30 eder 1900 kg, yüklü bu ağrılığa çıkar mısın? Hiç sanmıyorum.

H serisi kış şartlarında fazlası ile yeter.

Özetle dikkatli kullanmak koşulu ile 94H 215/50-17 veya 225/45-17 pekala olur.

A3 mü D3 mü?

İkisi de karda ve kuruda iyi, ıslakta erken kızaklama ve uzun fren mesafesi handikapı var, ama çok önemsenecek boyutta değil.

A3 daha yüksek performans lastiği ama genelde karakterleri aynı, ben D3 veya hangisi ucuz ise onu alırdım. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.