Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Meb Yönetmeliği Hayırlı Olsun


Mehmet Demir

Önerilen Mesajlar

milli eğitim bakanlığı yeni yönetmelik yayımladı, hayırlı mı olacak hayırsız mı bunu zaman gösterecek. ama tembeller için hayırsız olacağı aşikar. çalışkan öğrencinin işi ise zorlaştı, bu kadar serbestliğin içinde motivasyonunu koruyup, çalışkan öğrenci sıfatını devam ettirebilmesi zorlaştı.

 

bazı temel değişikliklerden bahsedelim;

 

tek iyi şey bu. özürsüz devamsızlık 10 gün e düştü. yıllar önce yine 10 a düşmüş ama öğrenciler devamsızlığa devam edince af çıkmış ve 20 ye çıkarılmıştı bakalım bu sefer ki kaç sene direnecek.

 

geçme notu 45 den 50 ye çıktı, bu da iyi gibi ama bir zayıfı olan öğrenci ortalama ile sınıf geçmek için düz okullarda 2.5, Anadolu liselerinde 3 ortalama tutturması gerekiyordu artık bu da 50 puan oldu. yani geçme beleşleşti.

 

sınıf kontenjanları 30 ve 34 e yükseltildi. ne bu ya 3-5 de kalan olsa 40 kişilik sınıfta ders mi yapılır diyordum meğer amcalarımız bunuda düşünmüşler. alttan 3, okuduğu yıldan 3 toplam 6 zayıfı bile olsa sınıf geçebilecek. artık az ders çalışanda hiç çalışmayacak demektir. ben hep  öğrencilerime onu derim. "oğlum zaten emsalleriniz hiç ders çalışmıyorlar siz onlardan günde 5 soru fazla çözseniz çok rahat başarılı olursunuz." ama anlayana, maalesef nafile çaba.

 

maddi olarak bize bir iyilik yapmışlar. ilkokul öğretmenleri gibi 2 hafta haziranda 2 hafta eylülde seminer çalışması yapacakmışız, bunun ücreti ödenecekmiş. kısaca yarım olan 2 ayda tam ücret alabileceğiz.

 

tüm sınavlar ortak olacakmış. artık sen başarılısın bu başarısız öğretmen tartışması izleyeceğiz yada herkes başarılı gözüksün diye beleş sorular soracağız. dershaneye gitmeyen çocuk kendini zorlamayacağı için, bir şey öğrenemeden liseden mezun olacak. 450 puanla girilen tıp puanı 5 sene sonra 400 e düşerse şaşmayın.. korkmayın abarttım biraz düşmez. kendini bilen çalışkan öğrenci her zaman ilk 10.000 deki öğrencidir ve puanlarının düşeceğini sanmıyorum ama diğer bölümlere girişlerde ciddi düşüşler olacaktır, açılacak gelecek yıllardaki kontenjanları da düşünürsek..

 

vatana millete hayırlı olsun, sizlerde velisiniz veya forumda çok sayıda meslektaş var, detayları okudukça haftalar içersinde öğrenirsiniz.

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ilk 10.000 deki öğrencidir

 

Yapma hocam :) Gözünü seveyim zor iş o biliyorsun ne kadar emek veriyoruz onun için keşke standart çalışma ile olaydı..Kendimden diyorum tabi hemde etraf :( insanların ömründen minimum 1 yıl alıyorlar. 

Artık çalışkan öğrencilik yetmiyor zeka süper değilse tabi. 

 

Genel olarak umarım iyi olmuştur. İşi bilenler sizsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Genel olarak umarım iyi olmuştur. İşi bilenler sizsiniz.

 

iyi falan olduğu yok, sınıf geçmek kolaylaştıkça öğrenci az çalışıyor. müfredat kolaylaşmış artık kafam basıyor. daha çok çalışayımda bir yerlere geleyim gayreti yok.

bana öğrenci şunu diyor. ilk dönem 8 zayıf getiririm, ikinci dönem 6. 2 sini haziranda 2 sini eylülde kurtarır 2 sorumlu dersle sınıfı geçerim. :(

şimdi bunların sayısını 2-3 ders daha arttıracak çalışmaya gönlü olmayan öğrenci. :D

 

bende derim ki 30 kişilik sınıfta kopyayla sınıfı geçemezsen 2 öğretmenin başında beklediği her sırada tek öğrencinin oturduğu sınavda nasıl başarılı olacaksın. tabi her sene ben haklı çıkarım :)

 

** sorumluluk sahibi çalışkan-zeki gençlerde sıkıntı yok zaten. tembel her zaman tembel. benim derdim ortadakiler...çuvaldızla, dürtmeyle okuyan öğrenciler; kolaylaştırılan sistemde ileri değil geri gidiyor.

 

bizde artık iyice küçük Amerika olacağız... derler ki ne yapacaksınız tüm Amerikalıları okutupta, ülkeyi yönetecek 3-5000 kişi Harvard dan Yale den mezun olsun yeter. diğerleri amele. yüksek puanlı Anadolu-fen lisesini bitirip oradan da ilk 10.000 e giriyorsa iyi yoksa, salla gitsin zihniyeti.

 

büyüklerimiz her zaman doğruyu bilir, deyince kavga çıkmazmış.

6 zayıfı olan sınıf geçebilecek mi? :)

 

daha detaylı incelemek lazım. hem 6 zayıftan bahsediliyor hemde ortalama(1 zayıfın olsa) ile sınıf geçme notu 50 puan olacak deniyor. 3 ü sorumlu 3 mevcut yılın dersi 6 zayıfla sınıf geçilecekse niye 50 puan alt sınırı var. 3 zayıftan fazlasına mı???  okula gidince öğreniriz detayları.

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Böylece insanları milli eğitim okullarından gocutup, özel okullara yani özel sektöre devredilir eğitim işi.

Şu an pek çok okulda eğitim facia, birkaç hasbelkader kadrosunu koruyabilmiş idarecisi mükemmel okulun haricinde.

Benim eşim bilgisayarlı teknik lisede öğretmen, okul birincisi ebelik kazanmış, onun haricinde birkaç çocuk 4 yıllık fakülte, bir kısım öğrenci kendilerine tanınan hakla meslek yüksek okullarına...

Halbuki çocukları anasınıfından itibaren yetenek beceri ve karakter yoklamalarıyla mesleki yönlendirme yoluna gitseler hem ülkedeki ara eleman sıkıntısının önüne geçilir hemde üstün zekalı ve başarılı öğrenciler daha rahat ve güdülenmesi rekabetçiliği yüksek ortamlarda dersliklerde yetiştirilir.

Yarın bu zihniyetle ilköğretim ve ortaöğretime çan eğriside getirirler geçme notu 15 bile olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eğitimin uzun zamana yayılan beklentileri ile sınavların ortaya çıkardığı pratik sonuçların giderek daha fazla ayrışmaya başlaması, sınavların sistem tarafından kendisinden beklenen işlevini bile yeterince yerine getiremediğinin kanıtıdır. Hangi biçim altında olursa olsun, sınavların içeriğinden biçimine, süresinden amacına kadar hemen hiçbir özelliğinin gerçek anlamda aday başarısını ölçmede yeterli olmadığı yaşanan örneklerden yola çıkılarak görmek mümkündür.  

Türkiye`de eğitim sisteminden başlayarak düzeyler arası geçişler, okul türlerini tarif ve eğitim programları başta olmak üzere, eğitimin tüm tür ve düzeylerinin kamu tarafından ve kamusal kaynaklarla sunulması ve adil dağıtımının sağlanması, insancıl ve demokratik bir okul iklimi oluşturma gibi pek çok sorun varlığını sürdürmektedir. Bunu sağlamanın ilk adımı, çocuklarımızı sınavların esiri haline getirmek değil, eğitimi sınav odaklı olmaktan kurtarmak olmalıdır. Bakanlık yılda kaç sınav yapacağına değil, çocuklarımızın sınav cenderesinden nasıl kurtarılacağına kafa yormalıdır. Hükümetin kesinlikle artık kendi kafa yapısında nesiller yetiştirme gibi faşist uygulamaları bırakması ve çağa uygun eğitim sistemlerini biraz kurcalaması gerektiğine inanıyorum ancak bu biraz zor görünüyor çünkü büyük global şirketlerin vasıfsız, düşünmeyen, hakkını aramayan, sendikalı olmayan nesillere ihtiyacı vardır ve bu evre ülkemizde bu son uygulama ile iyice belirginleşmiştir.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eğitimde amaç nedir?

İşsiz, vasıfsız, bilgisiz ama göstermelik diplomalı nesiller yetiştirmek.

Okul açıyorsun hocası yok, diploma veriyorsun bilgi, beceri tutumu yok. Az sayıda istisna dışında.

Her şey göstermelik. 

Bu nüfus yoğunluğu ve isthdam olanakları ile okusan ne olur okumasan ne olur!

Çocuklar çoğunlukla işe yaramayacak bir diploma için çocukluk ve gençlik yıllarını harcıyorlar, sırf bu yüzden çocuk sahibi olmaktan vaz geçtim, ben çocuğumu böyle bir işkenceye sokamam.  

Yazık oluyor bu ülkeye...

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.