Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.0 Ecoboost İle Tatil; İzlenim Ve Yakıt Tüketimi


Mehmet Demir

Önerilen Mesajlar

aracım 4400 km de daha motor tam randımanına varmamış olabilirmi bilmiyorum.

sıfırlayıp hıza baktım depoyu tekrar doldururken 70 km/s gösteriyordu. 314 km nin 30-40 km si kayseri şehir içi.

hız sabitleyici yokuşlarda sanki aynı hızda tutmak için fazla yakıt harcatıyor sanki.

çünkü yokuşlarda yb 9-10 L yi gösteriyordu....

tabi ki hs hızı sabit tutmak için her zaman tüketir. mesela bazı inişlerde aracın hızı artar yakıt 0 dır. bazı inişlerde araçlar yavaşlar hs bunu sabit tutmak için inişte bile 2-3 lt aralığında tüketebiliyor. o yüzden bazı inişlerde "cancel" tuşuna dokunmak lazım..tırmanışta aynı şekilde. tırmanırken yolun sonunda dönüş varsa zaten yavaşlayacaksanız son ana kadar hs yi kullanmak fazla tüketim oluyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben rampa çıkışlarında hız sabitleyiciyi devre dışı bırakıyorum. Özellikle rampa uzun ise gaza belli bir miktarda basıyorum az da olsa yavaşlamasına izin veriyorum. Aslında bu kadar kasmaya ne gerek var diye düşünülebilir ama yol bilgisayarı ortalama tüketimde ise ortalamanın artmaması için ister istemez gazı hafifletiyorum.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...

Full depo 95 oktan benzin

Litre fiyatı: 4.80

 55* 4.8 = 268 lira

 

Ankara Bursa 400 km

Bursa İzmir 335 km

Toplam 735 km

Ortalama tüketim 5.2 

Kalan menzil 212 km

Yaklaşık 25 krş kilometrede 

Araç kullanımı: olabildiğince sakin, hız sınırlarını çerçevesinde kullandım...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aynı veriler fordun sitesindede var sadece görüş almak için sordumAynı veriler fordun sitesindede var sadece görüş almak için sordum

Bu konu daha önce de tartışıldı, benzinli motor yüksek devir çevirebildiği için daha az vites değişimi sayesinde sıfırdan kalkışta burun farkı ile öne geçer, ancak trafikte ya da virajlı yokuş yukarı yollarda dizel yüksek torku nedeniyle orta devirlerde daha atak olur ve bu sefer önde gitmeyi beceren o olur.

Farklar çok belirgin değildir, anlık gecikme veya dalgınlıklar veya sürücü ustalık eksikliği önde gideni değiştirebiir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Merhaba arkadaşlar. Bende yeni bir kullanıcı olarak izlenimlerimi aktarmak istiyorum. Aracım focus 1.0 titanium sedan smart. Aracı 03.01.2014 tarihinde Yalova'dan aldım ve araçla 1600 km yol yaptım. ( Yalova- Kocaeli- Ankara- Aksaray- Adana- Urfa - Diyarbakır- Batman) Araç 0 km olduğu için motoru çok yormadan ve yüksek süratlere çıkmadan kullanmaya çalıştım. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki 1.0 motor bu uzun yolculuktan sonra benden tam puan aldı. Performans ve çekiş çok iyi. Düşük devirlerde bile aracın yüksek torkunu hissediyorsunuz. Ses yalıtımı bence gayet iyi. Koltuklar da bence çok rahat ve yormuyor. Koltuk sizi sarıyor ve bel desteği falan memnun edici. Yakıt konusuna gelince:

 1600 km şehirlerarası yolda ortalama 110-120 km hızla (çoğu otobanda) 450 liralık yakıt  harcadım.(Depoyu kalkış noktası olan Yalova-Çiftlikköy de doldurdum ve varış noktam olan Batman da yine fulleyip toplam harcadığım yakıtı hesapladım).  Benzinin litresini de ortalama 5 liradan aldım opet bayilerinden. Yani bence araç kesinlikle lpg derdiyle uğraşmak istemeyenler için mükemmel seçim.Tek dikkat etmeniz gereken yüksek devirlerde düşük viteslerde kullanmamak.Aslında hangi araç olursa olsun eğer devirsiz kullanırsanız çok yakarsınız. Gerçi ben vites değişim göstergelerine çokta uymadım.Mesela 2. vitesten sonrası için ortalama 2000 devir de vites yükseltmemi istese de araç ben genelde 2500 lerde vites arttırdım. Özellikle bu konuda benim de kafamdaki soru işaretlerini giderdi. Ben zaten eski aracım 2004 corolla ile şehirlerarası 250 km yolu 70 liraya gidiyordum.(lpg fiyatları için kasım 2013 fiyatlarını baz alınız) Bunun içinde aracın lpg ye geçmeden önce yaktığı benzin, lpg montaj maliyeti( ki bu da ortalama 1500-2000 liradır) , ruhsata işlenmesi, yıllık lpg bakım masrafları ( gaz filtre değişimleri , enjektör vb) ve 1.6 motor bir aracın taşıt vergisinin ortalama 300 lira daha yüksek olması yok tabi. Tüm bunları da ortalama lpg tüketim maliyetine dahil edince inanın 1.0 motor lpg ye oranla çok daha mantıklı. Ve tabi ki lpg montajıyla bagaj hacminin küçülmesi, aracın garantı dışında kalması ve rölanti ayarının bozulmasından tutunda motor arıza uyarı lambasının yanmasına kadar tüm can sıkıcı durumlardan da kurtuluyorsunuz 1.0 eco boost motorla. Kafama takılan tek sorun şu auto start- stop meselesi . Şöyle izah edeyim; araçla Yalova 'dan gelirken akşam saatlerinde Ankara ya vardım ve trafiğin çok yoğun olduğu saatlerde şehre girdim. Önümdeki araçlar her durduğunda 3-5 saniye bile olsa vitesi boşa aldığımda start stop devreye girdi. Yani nerdeyse 100 metre ilerlediğimde aracın 10- 15 kez start stop özelliği devreye girdi. Bence bu tasarruftan çok zarar verir araca. Motoru her çalıştırdığımda bu özelliğini kapatmayı da unutuyorum. Buna da sanırım alışacağım zamanla. Neyse kısaca aracımdan çok memnunum ve kesinlikle tavsiye ederim düşünen arkadaşlar. Selamlar. 

Mesut Özbek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yani nerdeyse 100 metre ilerlediğimde aracın 10- 15 kez start stop özelliği devreye girdi. Bence bu tasarruftan çok zarar verir araca. Motoru her çalıştırdığımda bu özelliğini kapatmayı da unutuyorum.

 

Öğretmenim unutsanız bile sıklaştığında kapatmanız mümkün :)

 

Hayırlı Olsun 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.