Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kış Lastiği Hakkında


Ahmet Burak

Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba. Grand C-Max aracıma Kış Lastiği alacağım. Aracımın orjinal ebadları 215/50R17 Araç 17 Jant olduğundan dolayı diğer lastik markaları çok fazla pahalı. Petlas 215/50R17 91H Snowmaster W651 Kış Lastiği'nin başarılı olduğunu duymuştum. Bu yüzden, bu lastikten almayı düşünüyorum. Ancak bazı sitelerde DAHA DAR LASTİKLERİN kışın daha iyi olduğunu öğrendim. Yani 215 yerine 205 alsam daha iyi olabilir mi? Bunun herhangi bir zararı olur mu? Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otomatik Mesaj


Bu konu, "Focus GarajıFocus C-Max & Grand C-max" kategorisinden "Otomobiller HakkındaLastik ve Jant Seçimleri" kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,
Focus Club Tr Yönetimi

 

 

------ 

 

Ralli'ye katılmayacaksanız, bu tür daraltmaların (215-205) hissedilir fark yaratacağına inanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Daha dar tabanlı lastiklerin kış şartlarında daha iyi iş çıkarttıkları doğrudur.

215 yerine 205 almanız yararınıza olabilir ancak 205/50/17 ebatlı lastiğin aracınıza uygun olup olmadığını öğrenmeniz gerekir. 

Bunu googla lastik ebat hesaplama diye aratarak bulabilirsiniz. (Ben baktım ve buldum ancak link vermenin doğru olmayacağını düşündüğüm için linki vermedim. )

Orjinal ebat olan 215/50/17 yerine 205/50/17 aldığınız takdirde aradaki fark %-1,55 olacak (mış) :) Bu da bu ebatlı lastiği takabileceğiniz anlamına gelir. Ancak Ford'un tavsiye ettiği ebatlar arasında yoksa olası bir kaza durumunda sigorta ve kasko şirketleri sorun çıkartabiliyorlarmış.  (Bu bence çok zor bir ihtimal.)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

205 /50/17 de olabilir , genişlik olarak öyle aşırı bir fark yok arada. Bende focus 3 aracımda 215/50/17 petlas kışlık lastik kullanıyorum gerçekten  çok memnunum karda çok güzel tutunma sağlıyor,kaynımda c max aracında 205/50/17 petlas kışlık kullanıyor o da çok memnun  kesinlikle tavsiye ederim... Ben olsam 215/50/17 lastik takardım fiyatları aynı zaten genişlik olarakta pek arada fark yok ...İnce lastik karda daha iyi tutunma sağlar ama 205 ile 215 in pek önemli bir farkı olacağını sanmıyorum  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.