Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Ön Camı Değiştirmek Ne Zor İşmiş


Ümit Vaysaloğlu

Soru

Arkadaslar bildiginiz uzere aracimin camindaki catlak nedeniyle camimi kaskodan degistirmek istiyorum. Kaskom Anadolu Sigorta. Dun acentami ziyaret ederek bu konu hakkinda bilgi aldim. Dedigine gore Ford servisine gidip cami degistirmelerini istemeliymisim. Ben de bu gun Ankara Tur oto ya giderek bu isi cozmek istedim. Ancak tur oto biz anadolu sig.den gelen cam degisimlerini yapmiyoruz. Ozel cam servislerine gitmelisiniz dedi. Ben de orjinal cam ile degistirmek istedigimi belirttim. Adam o sekilde olacaksa %25 fark odeyecegimi soyledi. Benim kaskocu ise kaskonu bozduracaksin. Masrafin tamamini kasko odeyecek hasarsizligim da almis oldugum hasar koruma paketi sayesinde delinmeyecek seklinde soyledi. Tur oto hic ilgilenmedi bile. Her neyse otokoc a gittik ve durumu izah ettik. Ayni sekilde onlarda %25 pmfarktan falan bahsetti. Kasko acentasinin sahibi otokoc u arayarak bir sahisla gorusmemi sagladi. Tabi fark konusunda gerekirse cikan farki benim odememi soyledi. Kaskodan odemis oldugum farki geri alabilecegimi soyledi. Tamam onu da kabul ettik. Bu sefer de koskoca Ankara da f3 isiticili ve sensorlu cam yok. Ancak pazartesi gunu teslim edebileceklerini soylediler. Bu ise bir cozum var mi? Ya da baska bir oneriniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Kaskonuz hangi firmaydı abilerim

Serdar'ım aslında seninle olay anında ve sonraki gelişmeler de telefon ile konuşmuştuk, ak kasko yaptı ama Iki seneyi geçti değişikliğe gitmiş olabileceklerini düşündüğümden çok ısrarlı olamadım, yanlış yönlendirmemek adına....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Serdar'ım aslında seninle olay anında ve sonraki gelişmeler de telefon ile konuşmuştuk, ak kasko yaptı ama Iki seneyi geçti değişikliğe gitmiş olabileceklerini düşündüğümden çok ısrarlı olamadım, yanlış yönlendirmemek adına....

Hatırladım abi[emoji3][emoji3]

Benimde Anadolu sigortaydı o dönemde %25 muafiyet vardı kaskomda Hasarsızlık klozu olduğu için bende hiç bişe ödememiştim ama dışarda camcılarda ısıtıcılı cam üreten bir iki firma var camcı ile konuştuğumuzda sürekli camı gökküşağı şeklinde yansıma olduğunu söylemişti

Bu durumda en doğru adres servis.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benim kasko Axa idi. Yetkili serviste Ford logolu orijinal cam taktırdım. Herhangi bir ücret ödemedim. Hasarsızlık da bozulmadı. Ama servisin işçiliğinden pek memnun kaldığım söylenemez. Daha önce hiç orayı kontrol etmemiştim nasıldı diye ama  ortadaki sensörlerin olduğu bölüm tam oturmamış gibi sanki cama. Servis bulunduğum yerde değil farkedince aradım servisi. Abi o kadar oturuyordur onun orda geçecek yerleri var geçmese durmaz orada ama yine de geldiğinizde bakalım dedi. Birde yine daha önce ön cam değişimi yaptırmadım ama içeriden öne cama doğru uzanıp yukarı baktığın zaman camın oradan tavan döşemesi maket bıçakla kesilmiş resmen görünüyor. Ha dediğim şekilde bakmazsan görünmüyor sorun teşkil etmiyor ama görünce canım sıkılmıştı. Bir iki hafta geçti şimdi unuttum gitti. :) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benim kasko Axa idi. Yetkili serviste Ford logolu orijinal cam taktırdım. Herhangi bir ücret ödemedim. Hasarsızlık da bozulmadı. Ama servisin işçiliğinden pek memnun kaldığım söylenemez. Daha önce hiç orayı kontrol etmemiştim nasıldı diye ama ortadaki sensörlerin olduğu bölüm tam oturmamış gibi sanki cama. Servis bulunduğum yerde değil farkedince aradım servisi. Abi o kadar oturuyordur onun orda geçecek yerleri var geçmese durmaz orada ama yine de geldiğinizde bakalım dedi. Birde yine daha önce ön cam değişimi yaptırmadım ama içeriden öne cama doğru uzanıp yukarı baktığın zaman camın oradan tavan döşemesi maket bıçakla kesilmiş resmen görünüyor. Ha dediğim şekilde bakmazsan görünmüyor sorun teşkil etmiyor ama görünce canım sıkılmıştı. Bir iki hafta geçti şimdi unuttum gitti. :)

O döşeme hepimizde aynı orjinal sıkıntı yok [emoji3]

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

2.el bir araç aldım f3 style + ön cam benden önceki sahibi değiştirmiş araçta ısıtmalı ön cam vardı değişimde düz cam takmışlar bir de şehir içi güvenlik sistemi sürekli ön camo temizleyin vs diye hata veriyor geçenlerde trafikte biri aniden durdu dalmışım son anda gördüm frene bastım yol bilgisayarı uyarı verdi güvenlik sistemi devreye girdi siye tam hatırlamıyorum bunu doğru bağlayıp nağlamadıklarıno nerden anlayacağım 10 defa arabayı çalıştırıyorsam 7 sinde hata veriyor sizde de böyle mi durum ön cam hep temiz oluyor 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Şimdi, Celal Maraşlıoğlu yazdı:

Bugün taş sekmesi sonucu aracın ön camı hafif çatladı ama kaskodan değiştirecem gözüme takıldı tüm yol boyunca kaskodan yaptırdığımızda tramerde görünüyor mu?

Tabii ki. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ön camımdaki ufak bir çatlaktan dolayı bugün birkaç camcı gezdim.Aracım 2012 model titanium focus.Halk sigortadan kaskom mevcut.Anlaşmalı cam servislerinde ford logolu cam takamayacaklarını söylediler.Bunun üzerine otokoça gittim.Anlaşmalı cam servisi olmadığı için hasarsızlığımın bozulmaması için %20 ücret ödemem gerekiyor.Servis 337 liralık bir ücret çıkardı.Cam ücretide kdv dahil 1685 liraymış. Şimdilik bu şekilde kullanmaya karar verdim.Çatlak büyürse o zaman değiştirtcem.Şu andaki orjinal cam ücretini öğrenmeniz açısından paylaşmak istedim.

Mehmet Çallı tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhabalar,

aracımın ön camının alt kısmında, siyah yerde taş sekmesi sonucu çatlak oluştu ve 10 aydır bir sorun çıkartmadan kullandım.

bu ay sonu kaskom yenilecek ve kasar kaydı işlemeden değiştirdiğini duyunca hemen servise gittim bu sabah.

tabii gitmeden kasko firmasını aradım ve hem teyit oluşturup hemde kayıt oluşturdum ki ileride lazım olur.

servise gittim hemen işlemlere başladılar ve cam siparişi verdiler. gelir gelmez haber verecekler ve takmak için gideceğim.

Kasko firması: allianz a.ş

yetkili servis: ford otokoç

benden herhangi bir fiyat farkı talep edilmedi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
5 dakika önce, Ümit Ç. yazdı:

Merhabalar,

Dün servisten aradılar ve bu sabah servise aracımı bıraktım.

saat 16:00'da aracımı aldım.

herhangi bir problem çıkartmadılar, kaskoya çıkartılan faturada 2000 küsür lira yazıyordu.

 

Yinede hasar kayıtı işleniyor diye biliyorum. Bende kaskodan yaptırdım. Kasko bozulmadı ama hasar kayıtı olarak kayıta geçti..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.