Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Dikiz Aynası Problemi


Mehmet Demir

Soru

bu mesele ile ilgili ilk yazdığımda 3-4 arkadaş kendilerinde de olduğunu yazdı.

peki bu sorunu servise iletip, değişim veya müdahale ile çözen oldu mu?

 

sanki aynanın aşağı eğilmesi ben arabayı kullanırken değilde, akşamları yatarken, parkta oluyor. (hayalet mi var acaba :) )

sabah ayarı yapıp çıkıyorum, müzik, aynada titreme vs, park et, ertesi sabah otur ayna aşağıda. diyorum acaba koltuk malzemesi mi sabaha genleşiyor da boyumuz uzuyor, 1 hafta kadar aynaya hiç dokunmadım ayna neredeyse arka camı gösteremeyecek kadar aşağı düştü. dedim koltuk malzemesi bu kadarda genleşip beni yukarı taşımaz ki.  birde şunu denesem mi; ayna her aşağı inişte bende koltuğu aşağı indireyim belki aynanın duracağı bir nokta vardır :fikir:

 

aslında servise değiştirtmeyi düşünüyorum ama sökülünce iyi montajı yapılır mı diye çekincem var, sonra diyorum cam kırılsa illaki başına böyle bir sökülüp takılma gelecek.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

bu sorun bende de var arkadaşlar.

Geçen gün ayarladığım dikiz aynası yine arka camı değil arka koltukları göstermeye başladı.Şimdi burada başlığı görünce farkettim sorun olduğunu..Sonuçlar için takipteyim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aracımızda böyle bir durum olmadı ama sıcaklıkla ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Mayıs ayında, çok sıcak bir günde  araç önden tam güneş alan bir yerde uzun süre kaldı. Navigasyonun aparatını sıcak silikonla yapıştırmıştım. Bu silikon eriyip göğüse damlayacak kadar ısınmış. Ama aynada bir ayar bozulması vs olmamıştı.

Üstelik aracı gün içinde eşimle birlikte dönüşümlü kullandığımızdan sürekli ayarı değişen yerlerden biri.

(Tit. 2012 Eyl üretimi)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Durumun sicaklikla ilgili oldugunu dusunuyorum. Cunku benim aracim normalde acik otoparkta gunes altinda duruyordu ve ayna ayari bozuluyordu. Bir haftadir arac kapali garajda serin bir ortamda ve ayna ayari bozulmadi. Gozleme devam edecegim tabi ki belli bir muddet daha bakalim ne olacak

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Kayma sıcakla ilgili, en azından bendeki, sürüş sırasında hiç bozulma olmuyor, ama ne zamanki 40 derecede arabayı park edip bırakıyorum bütün gün, akşam geldiğimde ayna arka koltuğu gösteriyor oluyor.

Siz de bir düşünün bakalım kışın oluyor muydu?

Servis Otosan'a yazmayı planlamıştı ama ben önemseyip takip etmedim maalesef. 

Bu hafta uğrayacağım sorarım tekrar...

Cem Bey ben Otosan a  Mail attım ertesi gün dönüş yaptılar servise yönlendirelim dediler. Bende kendilerine anlattım servisi bunu inandırmak sürec meselesi ki inanıp değiştirdiler oda aynı olacak siz araştırma yapın inceleyin diye yazdım dedim kusura bakmayın servise başvurmadan bir şey yapamayız dediler.Adamlar bizim derdimizi anlayamıyorlar inceleyip çözüm geliştirsinler diyorum bu sorun herkesde var yenisinde de var ama onlar direkt benim arızamı giderme yoluna gidiyorlar profesyonellik zayıf bence yada ben yanlış düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

fitil ve ayna için yaptığım müracaat aynı gün fitillerin değişim onayı ve değişimi ile gerçekleşmişti. bugün aracı sıfır aldığım zaman yaptırdığım boya korumanın 2. aşaması için arabayı sabah 10 da bıraktım, saat 3.30 da almaya gittiğimde aynanında değiştiğini söyledi fitilleri değiştiren usta.

 

kartal depo da ayna varmış, onay gelmiş dün, bugün taktılar. hızına yetişemedik ford un :)

oluyor diyorlar. mesela c-max gösterdi camı arızalanmış. parçası yokmuş. olan 1-2 günde geliyor dediler

 

saat 16 dan akşama kadar otoparktaydı, hava serinlemişti, sarkma yok. geçecek 1-2 hafta durumu netleştirecektir, bununla ilgili tekrar son bir mesaj atarım biraz denensin. müzik dinleme esnasındaki bass ın sebep olduğu titreme %80-90 azalmış. arka görüş net. neredeyse arkadaki araç içindeki şöförü seçtirmeyecek kadar çok sarsılıyordu eskiden. artık bu yok ve sarkmayacağını düşünüyorum. göreceğiz.

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

İlginç olan benim koltuk bekledikçe kendiliğinden yükseliyor :) mesela 10 gün arabaya binmedim tavana kadar yükselmiş nerdeyse :) böyle bir sorunu olan var mı? Her seferinde koltuğu indirmekten bıktım

X paket yok sanırım, pek mümkün değil sanki.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
İlginç olan benim koltuk bekledikçe kendiliğinden yükseliyor

 

Benimki de düşüyor, ya da bana öyle geliyor, ayda bir yükseltiyorum

Hoş o kadar ağırkıla düşmesi de anormal sayılmamalı

Cem Boneval tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

X paket yok sanırım, pek mümkün değil sanki.

 

Gerçekten yükseliyor nasıl olduğunu ben de anlayabilmiş değilim 2 gün binmeyim arabaya koltuğu indiren kolu 4-5 kere aşağı indirmem gerekiyor. Süre uzadıkça yükselme miktarı da artıyor. Sanırım araba da bana benzemeye başladı :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Konunun açıldığığı cok olmuş ben kaçırmışım,ayna problemi ve koltuk problemi bende de var fakat adını koyamıyordum,bununla ilgili servise yarım ağız danıştım ama fazla üstelemedim fikir alışverişi olacak kadar diyebilirim.(takıntılı bir tip olarak değerlendirceklerini düşündüğüm için üstelemedim).Şimdi servise gittiğimde daha net bir şekilde çözüm isteyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.