Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus3 1.0 Ecoboostla Ilk Uzun Yol Izlenimi Ve Yakıt Sarfiyatı


Burak Koç

Önerilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar..

Bildiğiniz gibi 2012 Aralık ayında focus 3 1.0 ecoboost titanium smart paketli aracımı almıştım ve geçen hafta ilk defa 900 km lik uzun yola çıktım.aracım yola çıkarken 3500 km idi.

Giderken ortalama 90-110 km hızla ve genellikle hız sabitleyiciyi kullanarak gittim.450 km sonunda ,100 km de 5.5 lt benzin harcadı.dönerken biraz hızlı geldim aracı açmak için zaman zaman 180-190 km lere ulaştım.ama uzun süreli değil tabiki.Dönüştede 6,9 lt yaktı.Aracın yeni olmasınıda göz önünde bulundurursak benim için yakıt olarak oldukça tatminkar.

 

Sürüş konforuna gelince..;Ne diyimki mükemmel... :) Arabada 4 kişiyiz,arkada iki çocuk hanım ve ben.Yokuşlarda kesinlikle bayılma yapmıyor,bu huyuna bayıldım..,eski aracımda yolda giderken kilimayı açtığımda hatırı sayılır bir hız düşüşü yaşıyordum,bundaysa klima hiç etkilemiyor diyebilirim.vites geçişlerini parmağınızla yapabiliyorsunuz,parmaklarınızın arasında yağ gibi kayıyor.titaniumun koltukları insanı çok güzel sarıp sarmalıyor,yolda hiç yormuyor,bir masaj yapması eksik.Size sadece müziğinizi hafifce açıp usul usul yola koyulmak kalıyor.Bu arada virajlara girmesi yine mükemmel,insana fazlasıyla güven sağlıyor.

Kırmızı ışıklarda durduğumda bir kaç arabayla kalkış denemesi yaptım,valla yine nediyim büyük motorlu abilerini kesinlikle ve kesinlikle aratmıyor.

 

Bilmiyorum seyredeniniz oldumu ama geçenlerde Discovery channelde focus 3   1,6 ile 1,0 motoru karşılaştırıyorlardı ve kalkışa sıra geldi ve bunu denediler.tabiki galibi 1,0 motorlu olanı idi.Bariz bir fark attı..Ve arabamla bir kez daha gurur duydum.. :)

 

Şimdilik izlenimlerim bu şekilde..sağlıcakla kalın arkadaşlarım.

sany0134q.jpg

  • Beğen 10
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1.0 Ecoboost boşuna yılın motoru ödülünü 2 kez, iki yıl üst üste almadı. Ben yine söylüyorum. Eğer benzinli alacak olan varsa kesinlikle Ecoboost alsın. Yılda 10-14 bin km yol yapan varsa ve dizel benzinli arasında kalıyorsa kesinlikle 1.0 Ecoboost alsın. Boşuna söylemiyorum. Bu motor tutacak dedim, patladı gitti :D :D :D

 

Dğerleriniz çok iyi bence, o km deki, rodajı tam olarak bitmemiş bir araba için çok çok iyi değerler bence.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet Ümit katılıyorum kesinlikle sana..bende yılda fazla km yapmadığım için bu motor seçeğini seçtim,iyikide seçmişim..

 

 

Yakup sanada katılıyorum sticker'in buna katkısı kesinlikle var bencede.Sticeker'sız fordlar arkamdan yaklaşıp sticker'ıma göz atıp sanki bir kıskanma hissediyorum..:)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.