Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 2.5 Garantiden Anahtar Değişimi Ve Garanti Süresi


Ali Z.

Önerilen Mesajlar

Merhabalar,

 

2011 Temmuz ayında almış olduğum ford focus tdci aracımın anahtarı birden bire bozuldu ve işlevini yerine getiremiyor. Durum üzerine yetkili servise gittiğim de anahtarın garanti kapsamına girmediğini, eğer yenisini almak istersem ücretini vererek satın alabileceğim söylendi. Bu durum bana biraz saçma gelse de servis danışmanımın sözlerine güvenerek ayrıldım. Yedek anahtarım mevcut olduğundan bunu kullanmaya devam etme kararı aldım fakat bu anahtarında başına bir iş gelmesi halinde aracı çalıştırmanın başka bir imkanı olmadığından (start/stop düğmeli çalıştırma) kuşkularım devam etmekte. Sizce bu durumda servisten yeni bir anahtar mı satın almalıyım yoksa dışarıdan kendime acil durumlar için daha düşük maliyetli bir anahtar mı yaptırmalıyım? Böyle bir anahtar alsam tam da ihtiyacım olduğunda kullanacağım için bana her hangi bir sıkıntı yaratabilir mi? Tecrübeli arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum.

 

Danışmak istediğim bir diğer konu ise aracımın garanti süresinin ne kadar olduğu? Otokoç sitesinde yer alan bilgiye göre haziran 2010 dan itibaren satılan focuslar 3 yıl garantili olarak görünüyor fakat çeşitli forumlar da 2 yıl garantili olduğu söylenmekte bu konuda da kesin bilgiyi paylaşırsanız sevinirim.

 

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Serviste bakımlar yapıldığı taktirde 3 yıl/100.000 km. Anahtar garantiye girmez diye bir saçmalık olmaz olamaz. Siz anahatarı suya düşürmediyseniz, yere düşürmediyseniz kısaca sizden ötürü birşey olmadıysa garantiye girmek zorunda. Başka servislerede danışın, olmadıysa Otosan ile irtibata geçin. Yine olmazsa burdan yazın bana, yardımcı olmaya çalışayım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Danışmak istediğim bir diğer konu ise aracımın garanti süresinin ne kadar olduğu? Otokoç sitesinde yer alan bilgiye göre haziran 2010 dan itibaren satılan focuslar 3 yıl garantili olarak görünüyor fakat çeşitli forumlar da 2 yıl garantili olduğu söylenmekte bu konuda da kesin bilgiyi paylaşırsanız sevinirim.   Saygılarımla
 

 

Ford ve otokoç gerekli cevabı açıklamış zaten yani diğer forumlardan baktıklarınız yanlış.

Eskiden 2 yıldı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.