Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Bmw 116D Ile Focus 1.6 Eb Virajlı Bir Yolda Boy Ölçüşseler Ne Olur?


Cem Boneval

Önerilen Mesajlar

O yoldan 4-5 kere geçmişliğim var sürücü için çok güzel fakat yolcular için biraz ürkütücü olabiliyor o virajlarhele arabada aileden birileri varsa :).O yolda ortalama 86km yapmak bile çok büyük bir olay bence çünkü oyle virjlar varki hızınızı baya bir düşünürmenizi gerekiyor.Cem hocam tabiki 1.16d yi almıştır diye düşünüyorum 86kmlik hız ortalmasıyla :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Birçok faktör var.Bmw stepne koymuyor ve runflat lastikler koyuyor.Bu lastiklerde gerekse yanakları gerekse dişleri taş gibi oluyor.Yol tutuşu zayıflıyor runflat ile.Heleki continentalin RunFlat lastiği ise :)

 

Sürücü faktörüde çok önemli bahsetmeye bile gerek yok.

 

Yolda dik rampalar yok sadece aşırı virajlı. 116i bile virajlarda 118i kadar iyi performans gösteremiyordu.Çünkü gücü ve torku 118i ye göre daha düşük.Virajlarda gaza basınca dengeleyici tutunma hissi olmuyordu 118i deki gibi.Tabi bu 116d yani torku daha yüksek. Yinede 1.6 eb u sürücü faktörleri eşit ise geçebileceğini pek düşünmüyorum. Haa 116d yol vermemiştir,kendisini geçmesine izin vermemiştir orası bilinmez. Ama 1.6 eb u o virajlarda 2 vitesten almayacaksın tüketim falan önemsiz olacak basta bas yüksek devirlerde :) Sonuçta 7000 devir çeviriyor makine.


Cem bey 116d i kullanmışta olabilir  denemek için :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cem hocam ben merak ediyorum ecoboostun yakıt tüketimi ne oldu :)

bende tam bunu sorayım diyordum :D

 

düze çıkar çıkmaz gaza kökleyince ütülemiştir BMW yi. :kıhkıh:    ikisininde 0-100 ü bellidir malum.

 

doğrudur focus un arkası sert girince geziyor dışa doğru hatta arkası değil tümüyle geziyor. ama arkada 2-3 kişi oturunca bizim eşraftan, o virajları çok rahat dönebiliyorum..e bunda tahminim focus un yerden yüksekliğide etkilidir. süspansiyonlarıda.

 

bu konuda focus da bir BMW olabilir, mühendislerinin kafası yeteri kadar çalışıyordur ama imalat tercihidir diye düşünüyorum

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bence nal toplamıştır ... :kıhkıh:    yanlız o yolda 86 km ortalama gayet iyi o yol için  ... insan evladı yapımı bir yol değil orası :) , çoğrafyaya göre kıvrım kıvrım :)

 

bende ağvaya geldim sabah saatlerinde yol tenha olduğu için tempomu yükselttim ... benim eb tren gibi rayda gidiyor diyebilirim :)

Tolga Başaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.