Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2. Vitesteki Vuruntu Sesi


Umut Akbaba

Soru

Önerilen Mesajlar

  • 0

Kullandığım 6 ileri dizel c-max'de de benzer durum var. 1. vitesten 2. vites'e seri bir şekilde atınca, sarsıntı ile birlikte vuruntu sesi geliyor. işin kötü yanı 3. viteste de durum aynı fakat 4,5,6 sorun yok. Bir şey farkettim; bu olay sıkışık dur-kalk trafikte , sürekli vites değişimlerinden sonra oluyor. Eğer debriyaja belirli bir süre basmaya devam edip, vites değiştirirsem sorun yok. Fakat hızlı ve seri bir şekilde vites değiştirdiğim zaman dışarıdan bile duyuluyor bu lanet olasıca ses, yayalar bile duyuyor. Acaba akslarda boşluk mu var ?

H. Yasin Soysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Debriyaja uzun süre bastığınızda gelmiyorsa sorun aksta değil şanzımanda.

 

Büyük ihtimal kronik bir şanzıman hatası çünkü bizim araçtada var bu ses.Tüm Focus'larda olması muhtemel farkeden farketmeyen bir sürü insan var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Eğer debriyaja belirli bir süre basmaya devam edip, vites değiştirirsem sorun yok

 

aynen,peki bu bir sıkıntıya yol açarmı,bunun için iki defa yetkili serivise gittim,iki usta ayrı ayrı test etti,bunda bişey yok,bu ses normal dedi,bana hiç inandırıcı gelmedi gerçi, eğer normalse diğer viteslerde neden yapmıyor dedim,yapıyordur ancak motor yüksek devirlere çıktığı için duyulmuyordur dedi,ağzımı bozcaktım neyse dedim,adamı yarı yolda arabadan indirdim bastım geldim.ya bişey bilmiyorlar yada şanzımanı indirmeye üşeniyorlar,ama bu ses beni rahatsız ediyor,çözüme ulaşan varmı acaba 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aynı sorun bendede var. Özellikle arac biraz boşta gidinde 2. vitese attığımda debriyajdan ayağımı çekerken yığılma oluyor sonra ses geliyor normale dönüyor... Kattiyen devirsiz kullanmıyor ikinci vitese atmaya korkar oldum. Ama 2, vitese attıktyan sonra debriyajı önce yarım bırakıp geri basıp sonra tam bırakınca sorun yok... Servise gelince ustalar bile arıza kitapçığına bakarak arıza buluyor biyasa ustaları onlara bin çeker ama el mahkum işte.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

focuslarımızdaki şanzıman spor şanzıman değil . aracımızı biraz asi kullanınca yani debriyajdan sert çekince veya vites arttırıken hafif gazla toplamayınca vites geçişini aynısı bende de oluyoru 1. ve 2. vitestede oluyor bazı abiler arkadaşlar da demiş debriyajdan biraz sakin çekin ayağınızı ve biraz da gazı basın ses felan duymicaksınız . sonra birde sert çekerek deneyin o sesi duyacaksınız .. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu problemi bende yaşıyorum 2017 trend x 1.6 tivct manuel benzinli aracımda. 1.viteste ve ikinci viteste kavrama yaparken küt küt vuruyor. Beni arabadan soğuttu.. araç daha 4bin km de.. sanırım hışır hışır debriyaj bilyesinden de ses geliyor.. birde rampa yukarı geri geri kalkış yaparken baskı balatadan aşırı koku geliyor..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.