Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Alt Takım Sorunu !


muzaffer şirin

Soru

YENİDEN MERHABA,,

 

ARDI ARDINA ÜÇ KONU BİRDEN AÇTIM AMA NE YAPAYIM O KADAR DERTLİYİMKİ BU DERDİMİ ANCAK SİZLERLE PAYLAŞIRSAM RAHATLAYACAM...

 

EVDE HAMINA ANLATIYORUM AMA TABİİ NE YAPSIN KONU ARABA OLUNCA PEK DE SÖYLEYECEK BİŞEY BULAMIYOR :)

 

Arkadaşlar, alttakımdan yada direksiyon kutusundan geldiği düşünülen seslerle ilgili forumda ne kadar konu varsa hepsini okudum :) biraz vaktimi aldı ama çözüm için herşey feda :)

 

bu konuyu açmamın bir sebebide tam olarak çözülememiş bu sorunun bir çok kişinin sıkıntısı olduğunu düşünmem ve ne yapabileceğimiz konusunda beyin fırtınası yapmamız :)

 

valla benim araç böyle giderse beni 1 senede filozofa dönüştürecek :)

 

araç konusunda rahatsız bir insan olduğumu kabul ediyorum :) ama can çıkar huy çıkmazmış, ayrıca ölümden başka herşeyin çaresinin olduğuda malumunuz. ee tabi en kolayı satmak ama bu en basiti ve biraz vicdani bir durum. ne de olsa böyle bir aracı sattığınızda bu sorunları yaşayacak.

 

gelelim soruna...

 

bi kere bu aracın, bırakın segmentindeki diğer markaları, focus 2 ve focus 2,5 dan daha sert süspansiyonunun olduğuna daha konforsuz olduğuna  inanmak istemiyorum ama gerçekten insana o duyguyu yaşatıyor. böyle bir araç yama yapılmış yollardaki kot farkından bile takır takır alt takımdan ses yaparmı geçtiğimiz kasisin yüksekliği 3 cm bile değildir. bu sorunu yaşayan varmıdır ve çözüm bulan varsa paylaşırsa sevinirim.

 

inat ettim bu arabayı sorunsuz hale getirim keyfini sürecem...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

muzaffer bey kesinlikle katılıyotum size araç bozuk asvaltta zıplayarak gidiyor defalarca lastik basınçlarına baktırdım. darbeleri bir yere kadar emiyo sonra küdürdemeye başlıyo .banada direksiyon kutusu denildi ama ne alaka diyorum direksiyon kutusunun sesi ayrı. focus 2.5 kullanıyorum inanın darbeleri o daha iyi emiyo. o yüzden focus 3 aldım .ama pişman oldum sadece süspansüyondan dolayı .ve size sonuna kadar hak veriyorum. benki sabah karşı yani sessizlikte çıkar ses dinlerim o kadar hassasım

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yazdıklarınızı okuyunca sanki farklı araçlar kullanıyormuşuz hissine kapılıyorum. 

  1. Küçük engebe emme performansı 55 yanak lastik nedeniyle olukça başarılı, her tür yolda kullandım ve asla rahatsız edici bir konforsuzluk hissetmedim, en azından kullandığım pek çok kaliteli araçtan farklı olmadığını söyleyebilirim. Yeni nesil araçlar biraz tatlı sert ayarlı, bugün kompakt sınıfta hangisine binseniz, aynı yanak genişliğinde çok farklı bir his almazsınız
  2. Geniş/yayvan engebelerde ise emiş sınıfının en iyileri arasında, kesinlikle aşırı dalgalanma olmadan konforlu bir şekilde sürüşe izin veriyor ve bunu yaparken de yol tutuştan ödün vermiyor. Hatta benim zevkime göre fazla bile yumuşak geliyor. 
  3. Ön takımlardan ses gelebiliyor, bazı araçlarda amortisör kuleleri sorunlu idi, mesela bende, garantiden değişti. Bazı araçlarda da direksiyon kutusu tıkırtıya neden olabiliyor. Bu yapısal bir durum, Fiesta'larda da var, muhtemelen yeni B-Max'te de olacaktır. Bu tıkırtı eğer sürekli olur ve sizi rahatsız ederse garantiden değişim talep edebilirsiniz, bana önerdiler örneğin, ancak çok nadir yaptığı ve beni rahatsız etmediği için vakit ve emek kaybına değer bulmadım. Ayrıca değişim yapıldığında takılanda da aynı durumun oluşması söz konusu olabilir. Ses hemen hepsinde var ama hissedilme oranı farklı olabiliyor. 
  4. Servis size tatmin edici bir yaklaşımda bulunmaz ise Otosan ile iletişime gerçek sorununuzu anlatabilir ve ilgisiz kalındığını dile getirebilirsiniz, genelde ya servisi arayarak yeniden değerlendirme talep ediyorlar ya da başka servise yönlendiriyorlar. Ya da siz kendiniz başka bir servise müracaat ederek durumu anlatabilirsiniz. Uygun bir dille servis müdürüne kadar ulaşarak mağduriyetinizi dillendirebilirsiniz, eğer yolda test esnasında ses duyulmuş ve normal denilmişse aynı parkuru satışın eşdeğer test aracı ile geçip ikna olmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Tehditkar olmadan ancak bilinçli ve ilgili olduğunuzu hissettirerek ve çözüm için uğraşmaya hazır olduğunuzu belli ederek sonuca ulaşabilirsiniz. Sonuçta genel yaklaşım olarak olayı bir durum olarak ele almakta ve sorun haline getirmemekte yarar var, sonuçta yolda kalmamışsınız, herhangi bir olumsuzluk yaşamamışsınız, sesten şikayetiniz var sadece.
  5. Ayrıca yoldaki konforsuzluk için üreticiyi suçladığımız kadar yolu imal edenleri de suçlama ve düzgün yol taleplerini dile getirme zamanı geldi de geçti bile...

@muzaffer şirin, lastik havalarınızı gerçekten kontrol eden ve uzun yola çıkmıyorsanız 30 psi civarında tutun. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

arabaya radyo kaset çalar koymuş ford. tıkırtılar için geliştirdiği tamir kitidir bu. rayonun sesini bir derece açarsanız hiç bir tıkırtı kalmaz <img class="bbc_emoticon" title=":)" src=" smile.png" data-cke-saved-src=" smile.png" /><br />bu gürültüler benim kulağımada geliyor. hatta biraz bagajı küçük içide dar. en başlarda bana öyle gelmişti. bir uzun yola çıkıp gelince e biraz da alışınca hepsi unutuldu gitti. çünkü artılar fazla. eksi dediğimiz şeylerde aslında eksi değil yarım artı. araç sanki bir 404 ün ön koltuğu gibi konforlu. süspansiyonlar çukurları hissettirmiyor, motor sesi çok az uçak kabininde gider gibi. virajlarda savrulmuyor yolcular hoşaf olmadan gideceğin yere varıyorsun. bu naif araba hafif bir gaza dokununca bu seferde yol canavarı olup asfaltı ağlatıyor. bmw merso audi ile başabaş gidiyor. birde gaza daha az basıp 100 ü geçmeden gidebilsem dizellin ekonomikliğinide yaşayacağım ama bu araçta öyle zorki.<br />yani söylemek istediğim eğer bir arıza yoksa varsın tıkırtı etsin duymazdan gelin. arabanın zevkini çıkartmaya bakın. öylle servis servis dolaşıp aracınızı sürekli kurcalatırsanız o araçtan zaten hayır gelmez. bu tip sorunları düzeltmek için ya sektörün içinde olacaksın yada servisten usta kankan olacak ta çözüm için günlerini harcasın. birgün ford bu konuda çmzüm bulursa forumdan haberimiz zaten olur. o zaman gider hep beraber bu sorunu çözeriz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

zaten benimde tek umudum o aydın bey artık ilk fırsatta götürecem aracı inşallah derdime çare olurlar...

Aynı dertleri paylaşıyoruz, ben 30bin bakımında çözdürmeye çalışacağım. Sizdede bir gelişme olursa haberdar olalım, bende aynı şekilde bilgi vereceğim.

 

Ön takımlardan ses gelebiliyor, bazı araçlarda amortisör kuleleri sorunlu idi, mesela bende, garantiden değişti. Bazı araçlarda da direksiyon kutusu tıkırtıya neden olabiliyor. Bu yapısal bir durum, Fiesta'larda da var, muhtemelen yeni B-Max'te de olacaktır. Bu tıkırtı eğer sürekli olur ve sizi rahatsız ederse garantiden değişim talep edebilirsiniz, bana önerdiler örneğin, ancak çok nadir yaptığı ve beni rahatsız etmediği için vakit ve emek kaybına değer bulmadım. Ayrıca değişim yapıldığında takılanda da aynı durumun oluşması söz konusu olabilir. Ses hemen hepsinde var ama hissedilme oranı farklı olabiliyor. 

@muzaffer şirin, lastik havalarınızı gerçekten kontrol eden ve uzun yola çıkmıyorsanız 30 psi civarında tutun. 

 

Geçen sefer sıkıntı azken servis ön kontrolde bakan kontrolör de amortisor kuleleri biraz sert gibi bişey diyip beni huylandırmıştı zaten. Yanlız ilk defa duduyorum sorunlu amortisor kuleli F3. Bakalım nasıl çözüme ulaştıracağız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sorunların cıkması bence de çok normal yeter ki çözülebilsin, servis garantiden değiştirsin güler yüzle karşılasın.Arkadaşlarımın arabasıda sıfır yag eksiltmeler, direksiyonda takılma ses, servise bırakıyorlar tamam dediği halde tekrar sorun yaşıyor ama her seferinde güler yüzle karşılaşıyor.

 

Bmw  audi forumlarına girin benzer şikayet başlıkları onlarda da var..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

tabi buda bir ihtimal ama zararı olmasada bu nihayetinde bir sorun ve servisler yada otosan tafarından giderilmesi gereken bir sorun. nihayetinde sürücüyü rahatsız eden bir ses var. ford, focus 2 deki motor sesinin kabine gürültü vermesi konusunda çalışma yapmış nihayetinde bu sesinde bertarafı için çaba göstermeleri gerekir diye düşünüyorum

 

Direksiyon kutusundan gelen ses benim aracımda da var; hem servis hem de forumda bir yerlerde bu durumun normal olduğu ( Fiestalarda ve bir önceki model focuslarda da varmış, kronikmiş ve herhangi bir zararı yokmuş) söylenmiş/yazılmıştı. Ancak; kasislerden ya da bozuk yerlerden geçerken herhangi bir ses ya da rahatsızlık hissetmiyorum ben, aksine aracın süspansiyonları çok rahat bir sürüş sağlıyor ve rahatsızlık oldukça az oluyor...

Focus 2 ya da 2.5 sahibi olmadım ama çok defalar 2.5 kiraladım; derin bir tespit olacağını söyleyemem ama konfor arasında çok büyük bir fark göremedim ki, 3 biraz daha konforlu diye düşünüyorum kişisel tecrübelerden.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yazdıklarınızı okuyunca sanki farklı araçlar kullanıyormuşuz hissine kapılıyorum. 

  1. Küçük engebe emme performansı 55 yanak lastik nedeniyle olukça başarılı, her tür yolda kullandım ve asla rahatsız edici bir konforsuzluk hissetmedim, en azından kullandığım pek çok kaliteli araçtan farklı olmadığını söyleyebilirim. Yeni nesil araçlar biraz tatlı sert ayarlı, bugün kompakt sınıfta hangisine binseniz, aynı yanak genişliğinde çok farklı bir his almazsınız
  2. Geniş/yayvan engebelerde ise emiş sınıfının en iyileri arasında, kesinlikle aşırı dalgalanma olmadan konforlu bir şekilde sürüşe izin veriyor ve bunu yaparken de yol tutuştan ödün vermiyor. Hatta benim zevkime göre fazla bile yumuşak geliyor. 
  3. Ön takımlardan ses gelebiliyor, bazı araçlarda amortisör kuleleri sorunlu idi, mesela bende, garantiden değişti. Bazı araçlarda da direksiyon kutusu tıkırtıya neden olabiliyor. Bu yapısal bir durum, Fiesta'larda da var, muhtemelen yeni B-Max'te de olacaktır. Bu tıkırtı eğer sürekli olur ve sizi rahatsız ederse garantiden değişim talep edebilirsiniz, bana önerdiler örneğin, ancak çok nadir yaptığı ve beni rahatsız etmediği için vakit ve emek kaybına değer bulmadım. Ayrıca değişim yapıldığında takılanda da aynı durumun oluşması söz konusu olabilir. Ses hemen hepsinde var ama hissedilme oranı farklı olabiliyor. 
  4. Servis size tatmin edici bir yaklaşımda bulunmaz ise Otosan ile iletişime gerçek sorununuzu anlatabilir ve ilgisiz kalındığını dile getirebilirsiniz, genelde ya servisi arayarak yeniden değerlendirme talep ediyorlar ya da başka servise yönlendiriyorlar. Ya da siz kendiniz başka bir servise müracaat ederek durumu anlatabilirsiniz. Uygun bir dille servis müdürüne kadar ulaşarak mağduriyetinizi dillendirebilirsiniz, eğer yolda test esnasında ses duyulmuş ve normal denilmişse aynı parkuru satışın eşdeğer test aracı ile geçip ikna olmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Tehditkar olmadan ancak bilinçli ve ilgili olduğunuzu hissettirerek ve çözüm için uğraşmaya hazır olduğunuzu belli ederek sonuca ulaşabilirsiniz. Sonuçta genel yaklaşım olarak olayı bir durum olarak ele almakta ve sorun haline getirmemekte yarar var, sonuçta yolda kalmamışsınız, herhangi bir olumsuzluk yaşamamışsınız, sesten şikayetiniz var sadece.
  5. Ayrıca yoldaki konforsuzluk için üreticiyi suçladığımız kadar yolu imal edenleri de suçlama ve düzgün yol taleplerini dile getirme zamanı geldi de geçti bile...

@muzaffer şirin, lastik havalarınızı gerçekten kontrol eden ve uzun yola çıkmıyorsanız 30 psi civarında tutun. 

cem bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. lastik basınçlarını 3-4 farklı yerde kontrol ediyorum 32 psi yapıyorum basınçları. ama sorunda bi değişme olmuyor. 30 psi demişsiniz ama araçta 32 psi de bile yanaklarda açılma yapıyor ama yinede deniyecem tavsiyenizi teşekkür ederim.

arabaya radyo kaset çalar koymuş ford. tıkırtılar için geliştirdiği tamir kitidir bu. rayonun sesini bir derece açarsanız hiç bir tıkırtı kalmaz <img class="bbc_emoticon" title=":)" src=" smile.png" data-cke-saved-src=" smile.png" /><br />bu gürültüler benim kulağımada geliyor. hatta biraz bagajı küçük içide dar. en başlarda bana öyle gelmişti. bir uzun yola çıkıp gelince e biraz da alışınca hepsi unutuldu gitti. çünkü artılar fazla. eksi dediğimiz şeylerde aslında eksi değil yarım artı. araç sanki bir 404 ün ön koltuğu gibi konforlu. süspansiyonlar çukurları hissettirmiyor, motor sesi çok az uçak kabininde gider gibi. virajlarda savrulmuyor yolcular hoşaf olmadan gideceğin yere varıyorsun. bu naif araba hafif bir gaza dokununca bu seferde yol canavarı olup asfaltı ağlatıyor. bmw merso audi ile başabaş gidiyor. birde gaza daha az basıp 100 ü geçmeden gidebilsem dizellin ekonomikliğinide yaşayacağım ama bu araçta öyle zorki.<br />yani söylemek istediğim eğer bir arıza yoksa varsın tıkırtı etsin duymazdan gelin. arabanın zevkini çıkartmaya bakın. öylle servis servis dolaşıp aracınızı sürekli kurcalatırsanız o araçtan zaten hayır gelmez. bu tip sorunları düzeltmek için ya sektörün içinde olacaksın yada servisten usta kankan olacak ta çözüm için günlerini harcasın. birgün ford bu konuda çmzüm bulursa forumdan haberimiz zaten olur. o zaman gider hep beraber bu sorunu çözeriz.

Cem bey çok doğru diyorsunuzda işte :) ben bir araba bana huzur verince kolay kolay hiçbirşeyini duymam ama konu yürüyen aksam, motor v.b. şeyler olunca huzursuz oluyorum. aracın içinden gelen bikaç seste var ama inanın bunlar rahatsız etmiyor beni. 2 kere servise gittim ikisindede bu seslerden bahsetmedim. çünkü sesin kaynağının   tehlike oluşturmayacak şeylerden geldiğini biliyorum. ama müzik tavsiyeniz çok doğru açınca insan hiçbişey duymuyor :)

Aynı dertleri paylaşıyoruz, ben 30bin bakımında çözdürmeye çalışacağım. Sizdede bir gelişme olursa haberdar olalım, bende aynı şekilde bilgi vereceğim.

 

 

Geçen sefer sıkıntı azken servis ön kontrolde bakan kontrolör de amortisor kuleleri biraz sert gibi bişey diyip beni huylandırmıştı zaten. Yanlız ilk defa duduyorum sorunlu amortisor kuleli F3. Bakalım nasıl çözüme ulaştıracağız.

gelişmeleri paylaşırız servet bey.

 

ayrıca şunuda belirteyim benim aracın amörtisör takoz ve rulmanları değişti zaten. takozların düzgün olup olmadığını araç dururken direksiyonu tam sağ ve tam sol yaparak anlayabilirsiniz. direksiyonu çevirirken gırç gırç ses yapar. eğer böyle bi ses varsa servis başvurun. benim araçta vardı bu sesler takozlar değişti ve tek çözebildiğim çözüm bu oldu :)

arkadaşlar, 25 farklı yazılımla müdahele edildiği bir otomobilde direksiyon kutusunda üretim ya da montaj hatası olması sizlere inandırıcı mı geliyor ? şahsen bana inandırıcı gelmiyor bu durum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ford normal yükte ön ve arkaları 31psi yapın diyor. (dizel benzin focusIII farketmiyor) Kİ bence de en ideal değer. Sıfır araçlarda 4 tekere de 50 basıp gönderiyorlar. Alır almaz indirmelisiniz yoksa kütük gibi olur araç. Aracınız sıfırsa alışması için bir süre belki fazla sert olabilir.

 

Focusun amortisörleri çok yumuşak değil zaten yumuşak olması iyi bir şey değil. Eski focustan biraz daha iyi tabiki.  Spor aile arabası sınıfının en iyi yol tutan aracı.

Daha iyi konfora sahip bundan daha iyi yol tutan bir araç yok ki. ( aynı fiyat aralığında )

Çoğunluk amortisör yumuşak ve virajlarda savurma olsaydı focus almazdı. Hedef kitle belli. 

 

Süspansiyonda problem olduğunu şöyle anlarsınız;

Virajda araç savurur.

Bozuk yolda direksiyon hakimiyetini kaybersiniz.

Amortisörde yağ kaçağı vardır. Ses gelir tümseklerden geçerken.

Yada elinizle çamurluğun tam üstünden kaputa bastırın sallamaya çalışın araç yaylanıyorsa bozuktur.

 

 

Direksiyon için geçmiş olsun. Ses gelmesi iyi bir şey değil insanı ciddi rahatsız eden bir durum tıkırtılar. Umarım en kısa zamanda garantiden kalıcı çözüm bulurlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Lastik havası konusunda uyarı yazanlardan Allah razı olsun.

Hiç aklıma gelmemişti aracın lastik ayarı yapılmadan teslim edileceği. Bir haftadır canım sıkılıyordu çukurda, kasisde gelen seslerden dolayı.

 

Akşam gittim havalar 52. Hepsini 31 e indirdim ses filan kalmadı. (Araç km 400)



@Ünal Ercan,



@Cem Boneval

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

bayiiler bu kadar basit birşeyi neden yapmıyorlar anlamıyorum. ben alırken sordum lastik havaları normal seviyeye indirildimi diye tabiki cevabı aldım ancak 40küsürlerde idi.

 

hoş akü kutup başını bile sıkmadan teslim eden(showroom arabasıydı) bir görevliden ne beklenir ki...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.