Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Rölantide Titreme F3 Tdci


Sabri Özer

Soru

Merhabalar abilerim :) ; benim arabamda dur kalk trafikte ilk çalıştırmada arabayi park ettikten sonra herşekilde rölantide normal olmayan bir titreme var dalgalı değil motorun çalışma sesiyle ayni senkronda. Şuan 27.000de arabam 30.000 bakımını bekliyeyim diyorum ama rahatsız etmeye başladı. Neden yapar ? Benim kullanım tarzım yüzünden midir ? Veya kronik aks keçesi sorunundan olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Bu motor kulağı yada takozu denen malzeme 2 kez de benim araçta değişti sonuç 5 bin sonra araba yine aşırı titriyor.özellikle ilk çalıştırmada.kronik sorun garanti bitince ne yapacağız asıl sorun bu

Benim bitti ve ben düşünüyorum napicaz diye. Acaba 2.0 tdci focusdaki takozlar uyar mu acaba belki onlar keser ?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benim aracım 2011 model Tdcı sıfır aldım aracımı,geçen sene ki bakımda garantim bitmeden hafif titremden dolayı usta garanti bitiyor hafif titreme var diyerek motor kulağını değiştirdik,sıkıntı yoktu 1 yıl geçti aradan tekrar titreme başladı,ve ben çok dikkatli kullanan birisiyim aracımı,SHELL haricinde 2011 den bu yana başka yerden yakıt almamışımdır,bugün servise gittim tanıdık usta vardı,evet titreme var dedi,ama daha geçen sene değiştim motor kulağını dedim,yüzde 90 motor kulağı tekrar titretiyor yada enjektör ayarı da kulağı zaman içerisinde etkiler dedi,neyseki uzatılmış %20 müşteri ödemeli uzatılmış garantim var, haftaya bir gün bırakacağım akşama teslim ederim dedi,Otokoça bırakacağım sonuçlara bakacağız, inşallah sıkıntısız düzelir,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

benim arabam 2012 tdci daha 68binde bende bugün titreme ve kalkışta uğultu yapıyor bazen onun için tamircime uğradım. Usta ' yazık daha 68binde volant yemiş' dedi. biz sorun yaşamayaşım diye yeni araba alıyoruz bu aldığım son ford olacak...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu konu üç yıldır devam ediyor halen sonuç yok. Yazık değilmi. Ford üç kuruşluk takozlar yüzünden bu arabaları rezil ediyor. Duyarlı bir üretici olsalardı bu sorunu enine boyuna masaya yatırır, çözümü bulur tüketiciyide aydınlatırdı. Bütün markalarda bu türde kronik sorunlar oluyor ama üreticiler bu sorunu öğrendikten sonra çözümünü buluyor ve kaç yıl geçmişse  geçsin garantiden ilgili parçayı değiştiriyorlar ve sorun tekrarlamıyor. Tabi bu dediğim şeyler her otomobil üreticisi için geçerli değil maalesef. Önceki araçlarımın birinde aldığım tarihten 6 yıl sonra garantiden değişen parça biliyorum.

İnşaallah 1.5 tdci'lerde bu sorun yoktur.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aracımı sıfır aldım ve titreme sorunu en baştan beri vardı. İlk dizel aracım olduğu için normal sandım hep. 15-30-45 bin bakımlarından sonrada hiç değişmedi titremeye devam etti. 47000km de akü değişti ve orjinalden daha güçlü akü takıldı. Titreme devam etti. Bunun sorun olduğunu yani titremeyen focus 3 ler olduğunu bu konuyu okuyunca anladım:) Bütün yazılanları okudum. Motor kulak keçesi yıpranması olamaz çünkü sıfır aldım. Akü olamaz 5000km önce değiştirdim. Bi yazılımdan olabilir diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aynı sıkıntı bende de  vardı rolantide aşırı titreme yapıyordu.2. yilinda motor kulakları değişti ama 1 yıl sonra tekrar baş gösterdi :( kronik olduğunu tahmin ediyrum.surekli motor kulaklarını degistiremiycegimize göre alışmak gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Konuyu hortlatıyım mı :aman:

Arkadaşlar merhaba

Bugün trafikteyken farkettim motor rolantide calışıyorken ritmik bir şekilde titreme yapıyor , yani normal sarsıntısız çalışıyor birkaç saniye sonra sarsıntı başlıyor sonra normale dönüyor sonra tekrardan sarsıntı başlıyor... bu böyle ritmik bir şekilde devam ediyor.

Klima açıktı o etki eder mi acaba diye düşünüp klimayı kapattım ama değişen birşey olmadı.

Araç 2014 focus 1.6 tdci

Burak Bodur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

arkadaslar öncelikle herkese selam olsun ?

 

Yeni aldığım 2012 model 1.6 Tdci aracımın bikaç gün sonra farkettim ki bu başlıkta ki sorunun aynısı var araştırırken kafayı yicektim neyi var bunun diye.. yarın motor takozuna baktırıcam hani şu kayış tarafında ki kronik dedikleri takoza.. eğer takoz saglam cıkarsa aracın neresini kontrol ettirmemiz gerekiyor bi yardımcı olursanız sevinirim.. ayrıca uzuuun bizaman sonra tekrar bu konuyu gündeme getirdiğim icin kusura bakmayın siz eski ama ben yeni kullanıcıyım bu iş sıkıntı :))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
2 dakika önce, ismail orçan yazdı:

Aynı sorun amcamın 84bindeki focus 3undede var rolantide baldirlarim titriyor baya hissedilen birşey bizim focus 2.5da böyle bir titreme yok

valla 1 hafta olacak aracımı alalı 78 bin Km henüz anlamadım gitti... bi yandan dert etmiyorum herhangi bi güç kaybı falan yok kuduz gibi çekiyor ama rolantide bekleyince sinirlerim tepeme çıkıyor.bu işi nasıl halledicez kafalar karışık.sizde de hala devam mı problem ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhaba, bu sorunlar focuslarda kronik galiba benimde gecen sene başladı titreme olayı bu forumdaki bilgilerle acaba motor kulakçığı mı diye servise götürdüm baktılar motor kulakcığında bir sıkıntı yok  dediler. Baskı balata bitince  valonuda değiştirin belki ondan ola bilir demişlerdi. Ayrıca bir zararı olmaz dediler ama insanı rolantide geren bir durum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.