Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.0 Ecoboostla Kısa Bir Haftasonu Gezisi


Özgür Ş.

Önerilen Mesajlar

öncelikle herkese merhabalar,

 

geçen hafta sonu yeni aracımla kısa bir tur yaptım ailemle. Gidilen güzergah bence pek çok şartı bir arada barındırdığı için paylaşmak ve bilgilendirmek istedim merak edenler için umarım işe yarar :)

 

aracım 1.0 ecoboost sedan gidilen güzergah şöyle  izmirden çıkıp salihliye kadar 90-100 km arası hızla oradan da 1500 rakımlı bozdağa çıktım bozdağdan gölcük oradan da tekrar bozdağ yolu ile ödemiş tarafından aşağıya inmeye başladık inerken yol üzerindeki birgi beldesine uğradık bu aralar baya gözde tatar ramazan dizisinin çekildiği belde :) devamında ödemişe indik ve ordanda tire ilçesine gezip dünüş yolunda torbalı üzerinden otoyola çıkarak 120-130 km arası hızlarla izmire döndük.

 

bu güzergah ta arabanın keyfini çıkarma imkanıda bulmuş oldum özellikle 1500 rakımlı bozdağa çıkarken iyiki 1.0 almışım dedim banamısın demedi :)

 

bu arada araçta 5 yetişkin var ve klima sürekli açıktı :)

 

gelelim yakıt verilerine yaklaşık olarak 310 kilometrelik yol yaptım aracım yola çıkmadan önce 1750 kmdeyken döndüğümde 2060 kmde idi. bu haliyle eve döndüğümde yola çıkarken sıfırladığım ortalama yakıt tüketimi 6.4 lt oldu.

 

doğrusunu söylemek gerekirse ben daha fazlasını bekliyordum ama beni bile şaşırttı :)

 

yukarıda da bahsettiğim gibi şehirler arası yolda 90-100 arası bir hızla, tırmanma sırasında ise birazda keyifin vermiş olduğu hazla yüklenmedim dersem yalan olur :) genelde üst devirlerde kullandım anlık yakıt tüketimi 30 litreleri bile görüyordu :) dönüş yolundaki otoban da ise 120 130 arası kullanımla bu verileri yakaladım.

 

umarım ilgilenen ve merak eden arkadaşların işine yarar... 

Özgür Ş. tarafından düzenlendi
  • Beğen 11
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.