Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford Kuga 1.6 Ecoboost Otomatik Sürüş İzlenimi - Video - Awd


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

Merhaba

 

Konuğumuz; Yeni Ford Kuga 1.6 Ecoboost Otomatik Selective Donanım'ı ile.

 

Öncelikle belirtmek istiyorum, bu katgoride yer alan kuga test başlığında benden önce yorumlayan arkadaşlarımızın araç ile ilgili görüşlerini okuyabilirsiniz (tavsiyedir)

 

Genel olarak aracı beğendim. Hızlanma vs bildiğimiz ecoboost gibi.

Vites geçişlerinde ben problem göremedim yalnız 2 yıldır s60 2.0 T 4 ileri tam otomatik kullandığım için olabilir çünkü karakteri benzer şekilde..Yani alışıldığında rahatsız eden veya konfor azaltan durum yok. 

 

Tüketim olarak yorum yapmak istiyorum İstanbul gibi şehirlerde 12 litre'den aşağıya düşürmek oldukça zor.Şehirler arası 7.0 litre ile gezilebilir.

Belirtmek isterim ki 150 ps Manuel versiyonu ile 9-10 lt'leri yakalamak mümkün.

Malzeme olarak sınıfı adına iyi ama bekletilerim daha yüksekti. Örneğin orta konsol sert plastik ile geliyor. İnsan Mondeo gibi bekliyor ama çok zor.Sonuç olarak araç Kompakt SUV beklentiler ona göre seçilmeli. İşçilik sıkıntısı göremedim açıkcası her detayına da bakamadım.

 

Araç yol sesi konusunda başarılı, rüzgar sesi olarak focus'un gerisinde hissettim 120 üstünde ses başlıyor. 18'' jant olmasına rağmen konfor'undan eksiklik göremedim oldukça iyi ayarlanmış bunlarda yanak genişliği etken tabiki. 

 

İç Mekanı çok geniş aşağıda arka diz mesafesini göreceksiniz hem ön hem arka fazlasıyla yeterli düzeyde.

 

Direksiyon tur'u focus da gördüğümüz gibi oldukça kısıtlı ama yetersiz değil kullanım esnasında dönemediğim yer olmadı.

 

Videolar ile Devam Edelim

 

Bu Videomuzda Genel Sürüş İzlenimi ve Bazı teknolojileri Anlatılmıştır

 

 

 

Bu Videomuzda Geri Dönüş Kamerası ile Park denemesi mevcut

 

 

 

Bu Videomuzda ise Bi-Xenon Açılışı ve Ledleri ek Olarak İç Grafik Ekranlarını Bulacaksınız

 

 

 

Fotoğraflar ve Açıklamaları ile Devam

 

 

IMG_2971-1.jpg

 

IMG_2973-1.jpg

 

Her zamanki gibi sıfırladık :)

 

IMG_2977-1.jpg

 

Navigasyon açık ve radyo da açık. Yönlendirme okları hala aktif durumda yani haritaya bakmak zorunda değilsiniz.

 

IMG_2978-1.jpg

 

Akıllı 4 çeker sistemi kontrol görsel merkezi

 

IMG_2980-1.jpg

 

 

 

IMG_2981-1.jpg

 

Yüksek rakımdan sahile indikten sonra tüketim değeri (geri dönüş sonrası değeri aşağıda)

 

IMG_2983-1.jpg

 

IMG_2984-1.jpg

 

IMG_2985-1.jpg

 

IMG_2986-1.jpg

 

Bu bölüm tamamen şehiriçi değerleridir. Sakin kullanım ile araç sürüldü. Yokuş inişli çıkışlı ışıklı yollardan geçilmiştir.Ara sokaklar kullanıldı.. 

 

IMG_2987-1.jpg

 

IMG_2988-1.jpg

 

Şehiriçi sürüşü sonunda ortalama hız

 

IMG_2992-1.jpg

 

SYNC Seçenekleri

 

IMG_2993-1.jpg

 

Kol Dayama içi

 

IMG_2994-1.jpg

 

IMG_2995-1.jpg

 

IMG_2996-1.jpg

 

IMG_2997-1.jpg

 

İç Mekan Tekrarı

 

IMG_3003-1.jpg

 

Şimdi Uzun Yoldaki Vites Geçişlerini Test Etmek için Bekliyor Kuga

 

IMG_3004-1.jpg

 

IMG_3006-1.jpg

 

IMG_3007-1.jpg

 

Otomatik Bagaj Kapağı

 

IMG_3008-1.jpg

 

IMG_3010-1.jpg

 

Arka Led Stop

 

IMG_3011-1.jpg

 

Koltuklar, kaliteli ve konforlular

 

IMG_3016-1.jpg

 

Torpido

 

IMG_3018-1.jpg

 

Uzun yol sonrası tüketim değeri fakat videoyu izlediyseniz eğer tüketim fazla olmasını normal olduğunu göreceksiniz sürekli üst devirde gidilmeye çalışıldı.. ( Vites geçişlerini test etme amaçlı )

 

Yorum: Şehirler arası normal kullanım ile 6.5 litre ile tamamlayabilir.

 

IMG_3064-1.jpg

 

IMG_3065-1.jpg

 

Ne kadar uzun yol desemde ortalama hız ortada : :)  :yeah: :yeah:

IMG_3066-1.jpg

 

Park yardım sistemi videosunda uyarı sonrası kalan mesafe

 

IMG_3067-1.jpg

  • Beğen 9
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Elinize sağlık cok detayli bir test olmuş. Sanziman konusuna açıklık getirmeniz gayet yerinde.

Yeni kuga bekleme sureleri ve talebin karşılanması konusunda bir bilgi varmi acaba.

Teşekkürler

 

Şuan direkt teslim etmek için ellerinde Kuga yoktu bu bayi için konuşuyorum ama bu da kıstas olabilir tabi. 1.6 lar elimizde kalmıyor çok satıyoruz dediler şuan almak isteyenlere tarih veriliyor.. Haziran teslim gibi :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Detaylı anlatımın ve anlatımını desteklediğin fotoğraf ve videolar için teşekkürler Yakup.

 

 

Geçtiğimiz hafta içerisinde, bir süredir ikamet etmek zorunda olduğum Giresun'da olmamasından ötürü Ordu Altaş Ford'da ben de Kuga 1.6 EB Otm. Selective'i test etme şansını buldum. Öncelikle belirtmeliyim ki mevcut aracımı, Ford Options destekli kredisi bitince (Ocak 2014) Kuga ile değiştirmek istiyorum. Bu nedenle oldukça "alıcı göz" ile incelemekti niyetim.

 

 

Gerekli tüm fotoğraflar Yakup'un incelemesinde olduğu için yalnızca yazı ile anlatacağım derdimi.  

 

 

 

İÇ TASARIM:

İçine oturduğunuz aracı bir SUV olarak düşündüğünüze göre ve beklentileriniz en azından bir Focus'tan geniş olduğu yönünde ise de ben yeterli genişliği gördüğümü söyleyemeyeceğim. Zira bacaklarınızı sığdırmak zorunda olduğunuz alan C segmenti bir Focus'tan çok da geniş değil. Aynı durum ön yolcu koltuğu için de geçerli. Hissedebildiğiniz genişlik ise tabi ki baş ve gövde bölgelerinizde. Özellikle devasa ön konsol, neredeyse sizden 1.5 metre uzakta sonlanan ön cam, yan camların yüksekliği ile de desteklenince ortaya oldukça ferah hissettiren bir yaşam alanı çıkıyor. Bir de sunroof açık ise oturma odanızı aratmayacak bir genişlik sizleri bekliyor, bacaklarınızın sıkışıklığını saymaz isek. Arka koltuklarda diz mesafesi de beklentilerinizi karşılar nitelikte ve oldukça geniş. Ön koltuklar, yan destekleri bir Ford’da oturduğunuzu hemen hissettiriyor. Bu donanım seviyesinde malzemelerin de oldukça kaliteli olduğu bir gerçek. Ancak arka koltuklar için görüntü itibariyle çok göründüklerini söylemeliyim. Özellikle koltuğun bittiği noktalarda kullanılan ince minder oldukça kötü bir görüntü sergiliyor ve aracın boyutları ile hiç uyuşmuyor. Tasarım hedefi oturmak olan bir koltuk için çok da önemli değil ancak arka kapıyı açtığınızda ortaya çıkan görüntü güzel değil.

Ön konsol son yılların geleneği olarak tüm Ford modellerine benzer şekilde tasarlanmış. C-Max’e daha çok benzeyen eğimli ve yayvan tasarım neredeyse kendinizi bir C-Max’de hissettirecek kadar farksız. Genel olarak malzeme kalitesi sorunsuz olmakla birlikte, çok şık vites kolunu ve klima kontrollerini çevreleyen sert, mat ve kalitesiz plastik tek kelime ile rezalet. Focus’tan aşina olduğum sert olmakla birlikte, genel karaktere uyan parlak, gri renkli plastiği mumla aradığımı belirtmeliyim. İşin diğer bir boyutu da Selective donanımda böyle olan malzemelerin Trend X donanımında nasıl olduğu. Trend X bir araç görmedim. Hatta göreni bile görmedim. Trend X ile ilgili bir görseli yalnızca alman sitesinden indirdiğim broşürde çok net olmayan ufacık bir fotoğrafta görebildim ki fikir vermekten çok uzaktı. Bunun dışında değişik fazla bir şey yok genel olarak da başarılı. Ancak bir Tiguan’da olmadığınız da gerçek.

Genel yapıya uyduğu için bizlere uzak olmayan konsol normal görünebiliyor özellikle Ford kullanıcılarına. Ama benim araba için binenlerden duyduğum “çok karışık” tabiri haksız da değil. Ergonomi konusunda alışkanlıktan sonra sorun olmadığı kanısındayım Kuga’nın düğmelerinin de her ne kadar –özellikle Selective donanımında– çok olsa da.

Teknoloji anlamında Focus 3’lerden bir farkı yok hemen her şey Kuga için de mevcut. Ekstra alabileceğiniz yalnızca akıllı bagaj kapağı olacaktır.

 

DIŞ TASARIM:

Kinetik tasarımın son üyesi ile karşı karşıya olduğumuz aşikâr ancak bu araç son dönem Kinetik tasarım üyelerinin hiç birine benzemiyor. Şahsen bu tercih ettiğim bir durum, araçların birbirine hem içten hem dıştan benzemesi benim hoşuma giden bir durum değil. Yeni Kuga’nın dışıyla ilgili genel itibariyle beğendiğimi söyleyebilirim. Selefine nazaran oldukça büyük görünüyor. Kaslı yapısı, dikkat çekici keskin tasarım öğeleri özellikle açık renkler ile bütünleşince göze hitap ettiği bir gerçek. Ancak bence selef Kuga daha kompakt ve güzel görünüyordu. Bu kadar keskin detay aracı güzellikten biraz uzaklaştırıyor bana göre. Ama bu yeni Kuga’nın güzel olmadığı anlamına kesinlikle gelmiyor. Fark edilen ve dikkat çeken bir yapısının olduğu kesin.

 

MOTOR VE YÜRÜYEN AKSAM:

Öncelikle bu motoru Focus’ta çok beğendiğimi ancak otomatik vites seçimi zorunlu olduğu için alamadığımı belirtmeliyim. Söz konusu olan verimli, yüksek beygir gücü ve torku olan böyle bir motor olunca kötü konuşmak mümkün değil gibi ancak Kuga’da durum pek parlak değil bana göre. Kâğıt üstünde her şey yolundaymış gibi görünse de artık miyadını fazlasıyla doldurmuş olan klasik otomatik şanzımanla bir birleşim olamamış bence. Bu yeni nesil motorla mutlaka PowerShift kullanılmalıydı diye düşünmekteyim. Tamam, vites geçişleri, konfor, hızlanma karakteri falan her şey iyi görünüyor ve hissettiriyor ancak bir şeylerin eksikmiş gibi olması ve özellikle bir Ford’dan beklenmeyecek derece de “hissiz” olması beni çok rahatsız etti.

Yukarıdaki paragrafta size çok yansıtamadığım hislerimi realiteye şöyle çevirebilirim belki: YAKIT TÜKETİMİ… Ordu Altaş Ford Bayi’sinin test parkuru bana göre bir aracı test etmek ve az çok fikir sahibi olabilmek için muhteşem bir yerde bulunuyor. Dümdüz bir yol ve 2 adet Trafik ışığı. Olması gerektiği gibi yola çıkmadan önce sıfırladığım yol bilgisayarını test boyunca ve sonrasında gözlemledim. Sonuç bana göre felaketti. Forumda çok bulunmasam da beni bilenler bilir, fotoğrafımın üstünde yer alan “Eco Şampiyon” sıfatını hak etmişimdir. Dümdüz parkurda en iyi test edilebilen şey; uzun yol performansı yani sabit hızda ne kadar tükettiği. Yol bilgisayarı ekranında gördüğüm 100km/h hızla sabitlenen Kuga 1.6 EB Otm. anlık tüketimde 8.5lt/100km yakıyordu. Bu değer 90km/h’de 8.2lt/100km, 80km/h’de ise 7.8lt/100km. Tekrar etmekte fayda var yol dümdüz, yokuş-iniş değil. Hatta gidişte ve gelişte ayrı ayrı test ettim ki gözlerimin eğim kavramında sorun olma ihtimalini eleyebileyim. Kıyaslamak için yazıyım buraya, testten çıktıktan sonra hemen denediğim benim aracım 1.6i PowerShift aynı yerde 100km/h sabit hızda 5.7lt/100km tüketiyordu. Bu durumda bence bu motor mutlaka PS otomatik şanzımanı hak ediyor diye düşünüyorum. Trend X donanımında sunulan 150BG’lik EB manuel şanzımanla tüketim konusunda çok daha başarılı olacaktır. Ekonomiyi de düşünen sürücüler için bu motor-şanzıman birleşimi mutlaka üst donanımlarda da sunulmalı bence.

Oldukça kısıtlı bir test yaptığımın farkındayım ancak gördüğüm rakamlar beni hayal kırıklığına uğrattı. Değişken ve uzun yol koşullarında mutlaka denenmeli ve nihai kararlar öyle verilmeli bu konularda. Umarım forumda daha çok veriye ulaşırız yakın zamanda. Yanlış da yönlendirmek istemiyorum kimseyi.

Sene sonuna doğru 1.5 dizelin modifiyeli bir versiyonunun Kuga’ya geleceği söylentileri var. Umarım doğrudur zira manuel veya otomatik şu an eksikliği hissediliyor.

AWD sistemini test etme imkânım olmadı. Yalnızca yol bilgisayarındaki ikonları görebildim. Amaç zaten ağır arazi şartları değil. Beklentileri karşılayacağını düşünüyorum genel itibariyle. Zaten bu şartların üstünde kullanılacak bir araç alınmak isteniyorsa ya Ranger alınmalı ya da lüks için Discovery (Range Rover demiyorum) falan gibi bir şey.

Direksiyon sistemi ve süspansiyonlar bir Ford klasiği her zamanki gibi. Bu kadar yüksek ve ağır bir araçta olduğunuzu unutturacak kadar başarılı çalışıyor her eleman. EPAS’ın eski hidrolik direksiyona nazaran daha hissiz olduğu hepimizin malumu ancak yine de bu sınıf için en iyisi bu. Kısa tur problemi Kuga için de mevcut ancak kısa turun sorun olduğunu kanısında kesinlikle değilim. Bu tarz bir direksiyon her zaman sportif ve keyifli bir sürüşe katkıda bulunuyor ve biraz alıştıktan sonra da sorun yaratacağını düşünmüyorum.

 

SONUÇ:

Yeni Ford Kuga için genel itibariyle DENGELİ sıfatı söylebilir. Hemen her şey biraz da alıştığımız için sanırım yerli yerinde ve olması gerektiği gibi. Benden en büyük eleştiriyi yukarıda okuduğunuz üzere 1.6EB ile PS birleşimi olmamasından alıyor. Zira mevcut haliyle ekonomik bir Kuga hayalden öteye geçemez gibi görünüyor.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arka koltuklar, onlar fonksiyonel ve kolay değişkenlik için öyle tasarlanmış :) yani olay görüntüde değil de işlevsellikte diyelim. Zira 2013 Focus ile 1999 Focus arka koltuklarının aynı tarz olduğunu görenler hayli eleştiri iletmişti . Adamlar haklı da.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Zira mevcut haliyle ekonomik bir Kuga hayalden öteye geçemez gibi görünüyor.

Focus'a göre +400 kg, yüksek rüzgar direnci ve AWD eklenince PS klasik otomatik farkı olsa olsa çerezlik olur...

Kimse bu sınıf SUV'u ekonomik olsun diye almasın lütfen... 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Focus'a göre +400 kg, yüksek rüzgar direnci ve AWD eklenince PS klasik otomatik farkı olsa olsa çerezlik olur...

Kimse bu sınıf SUV'u ekonomik olsun diye almasın lütfen... 

 

Bayi ile muhabbetimizde 12 lt'ye bakan yok abi bunu alan ona pek bakmıyor dedi. iyi dedim bende ne diyim :zha: hem 4 çeker hem ekonomik hem geniş olsun birde ucuz olsun deyince ford'dan kaçacaksın yani :P

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kimse bu sınıf SUV'u ekonomik olsun diye almasın lütfen...

İşim özü burda zaten hocam. Başka forumlarda da bu sınıfta dikkatleri en çok üstüne çeken araç kuga olmuş. İsteklerimiz belli Geniş alile aracı arıyoruz, yaşadığımız iklim sert ve kış koşullarımız ağır bu yüzden 4x4 olması bize daha avantajlı geliyor. Konfor ve güvenlik elbette ailemiz için elbette vazgeçilmez. Bu değerlerin hepsi kuga'da mevcut. Geriye kalıyor yakıt tüketimi, tüketimden korkan biri zaten gidip SUV almaz düşüncesindeyim. SUV demek tüketim demek ama bu saydığım kriterleri de beraberinde barındırıyor demek. Bir SUV arac alıp 75 - 85 bin tayyip verebilecek durumdaki kişinin zaten tüketimle ne işi olabilir. Bunu alacak adam gaz pedalına bastıra bastıra gezmesi lazım yoksa ne tadı kalır. :) :) Hakan Saraylı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Focus'a göre +400 kg, yüksek rüzgar direnci ve AWD eklenince PS klasik otomatik farkı olsa olsa çerezlik olur...

Kimse bu sınıf SUV'u ekonomik olsun diye almasın lütfen... 

 

Hocam bu görüşe katılmıyorum maalesef. Sunulan fiyatlar oldukça rekabetçi üst donanımlı focus parasına alınabiliyor özellikle Trend X donanımlı 1.6EB AWD Kuga. Dolayısı ile ekonomi işin içinde olmalı ki mantıklı bir seçim olabilsin. Benim niyetim arabamı yenilerken bir miktar para daha verip farklı bir sınıfa geçebilmek. Ekonomiyi göz ardı etmek zaten cebimden çıkacak olan fazla parayı mantıklı bir seçime yatırabilmek ile ters orantılı oluyor. Bahsettiğim kombinasyonlar ile ise oldukça mümkün görünüyor en azından 1.5 dizel ile olan...

 

Bayi ile muhabbetimizde 12 lt'ye bakan yok abi bunu alan ona pek bakmıyor dedi.

 

İşte mantıksızlık burada ortaya çıkıyor Yakup. Ne demek "bunu alan ona pek bakmıyor"? Ben de alma peşindeyim ama ben bakıyorum, bakmalıyım da...

 

Bunu alacak adam gaz pedalına bastıra bastıra gezmesi lazım yoksa ne tadı kalır. :) :)

 

Hakan Bey, hiç de öyle değil bence durum. Bir araç parasını hak etmek için ekonomik de olmalı bence.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocam bu görüşe katılmıyorum maalesef. Sunulan fiyatlar oldukça rekabetçi üst donanımlı focus parasına alınabiliyor özellikle Trend X donanımlı 1.6EB AWD Kuga. Dolayısı ile ekonomi işin içinde olmalı ki mantıklı bir seçim olabilsin. Benim niyetim arabamı yenilerken bir miktar para daha verip farklı bir sınıfa geçebilmek. Ekonomiyi göz ardı etmek zaten cebimden çıkacak olan fazla parayı mantıklı bir seçime yatırabilmek ile ters orantılı oluyor. Bahsettiğim kombinasyonlar ile ise oldukça mümkün görünüyor en azından 1.5 dizel ile olan...

Önder yukarıda da yazdım, araç 1700 kg, aerodinamisi göreceli kötü, bir de otomatik vites ve 4x4 kayıplarını eklersen

1. 1.5 Dizel bu aracı pek yerinden kaldırmaz

2. Kaldırdığı zamanda öyle mucize düşük tüketimlerle bunu becermesi çok zor olur.

Benim düşüncem kabaca %25 daha düşük tüketebileceğidir.

Aslında 2 çeker ve düz vites hem edinme bedeli hem de yakıt tüketimi açısından çok daha ekonomik, ayrıca performansı da geri kalmaz. Madem ekonomi odaklı düşünüyorsun, imkansızı istemektense buna yönel. Ya da dizeli bekleyelim bakalım ne çıkacak.

2.0 dizellerin kullanıcı verilerine göre ortalama tüketimi 7,5 - 8 L/100km dolaylarında, küçük dizel de bunun altında kalamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aslında 2 çeker ve düz vites hem edinme bedeli hem de yakıt tüketimi açısından çok daha ekonomik, ayrıca performansı da geri kalmaz. Madem ekonomi odaklı düşünüyorsun, imkansızı istemektense buna yönel. Ya da dizeli bekleyelim bakalım ne çıkacak.

2.0 dizellerin kullanıcı verilerine göre ortalama tüketimi 7,5 - 8 L/100km dolaylarında, küçük dizel de bunun altında kalamaz.

Hocam bu konuda size katılıyorum ki yazimda da belirttim zaten 150BG EB 2WD üst donanımlarda da mutlaka sunulmali ki benim gibi bir tüketiciyi cezbedebilsin. Yoksa amacı benimkiyle paralel olan birisini kandirmaya yetmeyecek harcanan efor. Şahsen AWD gibi bir isteğim de yok. Titanium donanımlı 150BG 2WD Manuel bir Kuga benim beklentimi karsilayacaktir diye düşünüyorum. onderpeker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu sınıfta 2 seçenek oluyor.

Alım fiyati göreceli düşük turbo destekli küçük hacimli benzinli ve yüksek tüketimli motorlar.

Ya da 2.0 dizel yüksek vergi ve fiyatlı nispeten az yakan motorlar.

 

Birinci versiyon 60binlerden başlarken ikinci 100bine dayanıyor. Seçimi bunu kabul ederek yapmak gerekir

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.