Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Trafik Cezaları E-Posta Olarak Gelecek


Önerilen Mesajlar

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik cezalarının, elektronik ortamda yazılarak e-posta yoluyla sürücülere bildirileceği sisteme geçiş için çalışma başlattı.
spacer.gif

 

 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, mevcut uygulamada trafik kuralı ihlali nedeniyle sürücülere yazılan cezalar, sürücünün en son beyan ettiği adrese gönderiliyor. Kesilen ceza makbuzlarının bulunduğu posta, sürücüye adresinde ulaşılamaması durumunda muhtarlığa, muhtarlığın da kabul etmemesi halinde emniyet müdürlüklerine bırakılıyor. Bu nedenle cezadan haberi olmayan birçok sürücünün, zamanında ödeme yapmadığı için de borcu iki katına çıkabiliyor.

Sürücü, daha sonra araç muayene istasyonları ve araç devir teslimlerinde haberdar olduğu trafik cezalarını cezasıyla ödeyerek mağdur olabiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, hem sürücülerin yaşadığı bu mağduriyetin önüne geçmek hem de polisin iş yükünü hafifletmek amacıyla yeni bir düzenleme için çalışma başlattı.

Henüz taslak halindeki düzenlemeye göre, polis bundan sonra trafik cezalarını elektronik ortamda yazacak. Böylece, kağıtlara yazılan ve daha sonra vergi dairelerinde tek tek sisteme girilen cezalar, anında elektronik sisteme aktarılmış olacak.

Cezalar sürücülerin e-posta adresine gönderilecek

Trafik denetimlerinde bilgisayar ortamında yazılacak cezalar, sürücülere de e-posta yoluyla ulaştırılacak. Cezalara ilişkin makbuzlar, posta sahibi tarafından 5 gün içinde açılmış olmasa da bildirilmiş sayılacak.

Bu şekilde postadan kaynaklanan sıkıntıların aşılması planlanırken, polis de büyük bir iş yükünden kurtulmuş olacak. Yılda ortalama 6 milyon trafik cezası yazan polis, bu sisteme göre hem zaman hem de maddi anlamda büyük tasarruf sağlamış olacak. Her posta için 6 lira ödeme yapılan mevcut sisteme göre, 36 milyon liralık tasarruf sağlanmış olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kesinlikle mağduriyetler olacak bence ki eğer mail adresime herhangi bir sebepten ulaşamıyorsam ne olacak?

Her mail adresi sağlayıcısı Gmail gibi telefon desteği sunmamakta olduğundan problemler yaşanabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.