Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

10 Yılı Dolduran Otogaz Sistemleri Sökülecek


Önerilen Mesajlar

19526743.jpg

 

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kullanım ömrünü bitiren otogaz sistemlerini taşıyan araçların, kullanıcılarına ve trafikte çevresine tehlike arz etmesini engellemek için harekete geçti. Bakanlık, vatandaşların söz konusu tehlikeye maruz kalmaması için bir mevzuat değişikliği çalışması başlattı. Mayıs ayında yürürlüğe girmesi planlanan değişiklikle, otogaz sistemlerinin depoları, montaj tarihi itibariyle 10. yılını doldurduğunda araçlardan sökülecek.
spacer.gif

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kullanım ömrünü tamamlayan otogaz sistemlerini taşıyan motorlu taşıtların, kullanıcılarına ve trafikte çevresine tehlike arz etmesini engellemek için harekete geçti.

Bakanlığın Mayıs ayında yürürlüğe girmesini planladığı mevzuat değişikliğiyle otogaz sistemlerinin depoları, montaj tarihi itibariyle 10. yılını doldurduğunda araçlardan sökülecek.

Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, trafikte çok sayıda kullanım ömrünü bitiren otogaz sistemine sahip olan araçların olması, yetkilileri bu konuda bir çalışma yapmaya yöneltti.

 

 

Neredeyse kullanılamayacak hale gelen söz konusu sistemlerin, kullanıcılarına ve trafikte çevresine oluşturacağı zararları hesaplayan yetkililer, vatandaşların söz konusu tehlikeye maruz kalmaması için bir mevzuat değişikliği hazırlamaya başladı. Mayıs ayında yürürlüğe girmesi planlanan değişiklikle, otogaz sistemlerinin depoları, montaj tarihi itibariyle 10. yılını doldurduğunda araçlardan sökülecek. Otogaz sisteminin diğer aksamları ise yapılacak testlerden başarıyla geçmesi halinde kullanılmaya devam edecek, aksi halde bu parçalar da depolar gibi rafa kalkacak.

 

LPG'li tüm araçlar kayıt altına alınacak

 

Hazırlanan mevzuat değişikliğine göre, trafikteki otogaz sistemi taşıyan tüm araçlar, bir sistem altında kayda alınacak. Bu sayede Bakanlık, söz konusu tüm araçları yakından takip edebilecek.

Bu konuda yetkilendirilen birimler, araçlardaki otogaz sistemlerinin tanklarına ve araç ruhsatlarına bir güvenlik etiketi yapıştıracak. Bu etiket sayesinde sistemin araca montajının ne zaman yapıldığı, nerede ve ne zaman denetlendiği gibi birçok konu anında görülebilecek.

 

-Gereken şartları taşımayan araçlar, muayeneden geçemeyecek-

 

Ruhsatlara yapıştırılacak söz konusu etiket, yollarda güvenlik güçlerince yapılan trafik uygulamalarında da kontrol edilebilecek.

Araçların muayenelerinde de yine bu etiketlere bakılacak. Mayıs ayında uygulamaya konulması planlanan değişikliğe göre, üzerinde montajı yapılalı 10 yıldan fazla olmuş otogaz sistemi taşıyan araçlar, büyük bir titizlikle kontrol edilecek. Gereken şartları taşımayan sistemlere sahip araçlar, muayeneden geçemeyecek.

Söz konusu kontrolde, tanklar her şartta araçlardan sökülecek. Otogaz sisteminin diğer aksamları ise yapılacak testlerden başarıyla geçmesi halinde kullanılmaya devam edecek.

 

Web portalı oluşturulacak

 

Bakanlık ayrıca, tüketicilerin de bilgilerini kontrol edebilecekleri bir web portalı oluşturacak. Tüketiciler, araçlarında kullandıkları otogaz sistemlerine ilişkin her türlü bilgiye bu portaldan ulaşabilecek.

 

AA

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Alınan karar da, ruhsata yapıştırılacak etiket dışın da bir yenilik göremedim.Mevcut sistem şu an da da aynı şekil de işliyor,tüvtürk muayenesin de ve öncesin de makina mühendisliği odasının yaptığı kontroller de lpg deposunun üretim tarihi 10 yılı geçmiş ise onay verilmiyor.Ve hatta üretim tarihi olmayan,yazılmayan,okunamayan depolara da onay verilmiyor.Bence amaç yeni tasarı adı altın da lpg li araç sahiplerinden  etiket takıcaz deyip para toplamak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

evet kesinlikle zaten böyle birşey var. doğana biz tüpü 2003 yılında mı ne taktırmıştık 2011 de muayneden geçerken geçmedi. çünkü tüpün üretim tarihi 2001 miş sanırım . yani bu sistem hali hazırda gerçekten var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.