Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ogs Kalkıyor... Hgs Eve Teslim...


Özer Öztürk

Önerilen Mesajlar

OGS gişeleri de değişecek...

Ulaştırma Bakanlığı, otoyol ve köprülerdeki gişeleri HGS'ye dönüştürmek için çalışma başlattı.

Bakan Binali Yıldırım, OGS'si olan vatandaşın HGS'sini evine teslim edeceklerini söyledi Köprü ve otoyollardaki trafiği azaltmak için düğmeye basan Ulaştırma Bakanlığı, Otomatik Geçiş Sistemi'ni (OGS), Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) dönüştürmek için kolları sıvadı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "OGS'si olana bedelsiz HGS vereceğiz, bunları da eve teslim edeceğiz" dedi. İstanbul'a yapılacak 3'üncü havalimanı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"İhale tarihi 3 Mayıs ama firmaların ilave süre talebi var. Şu ana kadar yerli-yabancı 16 firma dosya aldı. Bizim için 3 sağlam teklif yeterli. Yap-İşlet-Devret projesi olduğu için, herkes kendi hesabını yapacak." İşletme süresinin 25 yıl olacağını belirten Yıldırım, "Bu sabit olacak. Kirayı yarıştıracağız. Gözcü garantisi vereceğiz. 4-6 yıl arasında değişen yapım süresini işletmeye dahil etmedik" dedi.

 
(VATAN)

Çok yanlış. Maden geçşleri hızlandırmak amaçlanıyor en uygunu OGS gibi aktif sistemlerdir. 120km/h hızla bile giderken okur. HGS ise 50km hızda okumayabilir. Gişeleri kaldırsan bile okuma yerlerinde yavaşlama olacağı kesin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu hgs sistemi aslında gişesiz. Yolun belirli km lerinde lazerli okuyucular oluyor; siz ücret ödediğinizi bile anlamadan hesabınıza geçiyor. 1 ay benzer bir sistemi kullanıp; kiralık aracı teslim ederken 400 küsür lira ödemiştim.

 

Bir de sorum var; bu ogs yi alacaklarmış ama içerisindeki parayı hgs hesabımıza geçirecekler miymiş? Daha yeni doldurmuştum.

Ahmet Dursun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

HGS'de benim bildiğim para ile dolum yapılıyor. Bizim OGS bankanın hesabına bağlı. OGS cihazlarına verdiğimiz paranın patlamasını geçersem gidip kapattırıyım hesabı bir ara.

Bir de sorum var; bu ogs yi alacaklarmış ama içerisindeki parayı hgs hesabımıza geçirecekler miymiş? Daha yeni doldurmuştum.

Evlere gönderebilmek için bankalardan bilgileri zaten almaları gerekiyor. Ancak banka benim bilgim olmadan benim hesabımdan para çekemeyeceği için ücretsiz olarak dağıttıklarında içi boş olur diye tahmin ediyorum. Tabi bu hesaptan veya kredi kartından otomatik çekilmeye ayarlanmış OGS'ler için geçerli.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

benim için gişelerin orada olması hiç sorun değil normal gişede olsa sadece kamerada olsa çoğu insan psikolojik olarak hızını düşürecektir ... bence bu köprü ve otoyol gişeleri gerçek ve güzel bir rant gişesi oldu. en baştan beri bu hgsnin gerekliliğini anlamış değilim zaten ogs diye oturmuş bir sistem varken...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim ogs kredi kartina bagli hgs`yi eve gondericeklermis e banka islemleri ne olucak peki isim gucum yok birde bankaylami ugrasicam.Zaten hali hazirda bir sistem vardi kgs denen salak sistemi direk ogs`ye cevirmek daha mantikli degilmiydi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.