Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Lpg'li Otomatik Focus Platinyum Buji Hakkında


Selim Tırınk

Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar;

Aranıza yeni katıldım ve fromlardaki yazışmalardan çok şey öğredim ve öğrenmeye devam edeceğim. Benim sizlerle paylaşmak istediğim tecrübem; 2007 oto. focus kullanıcısıyım. Arabamda 3 yıldır Brc takılı aldığımdam beri. Gittiğim özel serviste araba lpgli olduğu için platinyum bujisi takmamı tavsiye ettiler. orjinal focus bujisi 4 adet 20 tl platinyum olarak adlandırılanlar 4 adet 40 tl. Mondeo bujsi olarak geçiyormuş.

Gerçekten bu bujiler takıldıktan sonra arbanın çekisinde hızlanmasında hissedilir biçimde artış oldu. hatta yakıtta bile bir miktar düşme oldu. Eğer dikkatini çeken arkadaşlar olursa ilerleyen günlerde yakıt ve çekişle alakalı detaylı olarak yazacağım

Saygılar.

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Valla Yakup bey iletiyi nereye isterseniz taşıyabilirsiniz tabi. Ama ben arabam kısmında aracımı tanıtmayı bir türlü beceremedim biraz kabiliyetsizim galiba :)

 

Uyguladım

Est. yavaş yavaş öğrenirsiniz :) O bölümdeki diğer başlıklara bakarak örnek alabilirsiniz. Foto eklemek için bilgiler burada http://www.focusclubtr.com/forum/99-resim-ekleme/

 

Tanışma bölümüne de bekleriz, onun içinde burası http://www.focusclubtr.com/forum/9-tan%C4%B1%C5%9Fma/

:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Valla bende forumdan okudum ve Lpg bujisi aldım Bosch marka.Araç model marka vs.s seçip.Aldım serviste baktım ki zaten servislerin taktığı Motorcraft ile aynı yani kimse kusura bakmasın hikaye.1.3 mm olması kafi gerisi standart ile aynı ...Çekişte falan  da hiç bir fark yok ki buji ile çekişte fark sadece eski bujiler ömrünü tükettiğindendir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben aslında bu bilgiyi şöyle izah edeyim,

Aracı ilk aldığım zaman hemen bakıma götürdüm buji falan değişti. Standart buji kullandım. 10000 km sonra bakımı geldikçe bujileri mutlaka değiştirdim. Tabi yine standart bujilerler bu şekilde bir 10000 km yol daha gittim. (yani bujiler pek eski değildi) sadece hep ş.içi kulladım.  Bu iki 10000 km'lik peryotta tüp ile en fazla 250 km yol gidebiliyordum. (tüp biraz küçük Piknik tüp:)) 3. bakımda bahsettiğim plantinyum mondeo bujisi takınca aynı ş.içi trafiğinde 1 depo ile 290-300 km leri görmeye başladım.  

 

Nihayetinde ben bunu kafamdan yapmadığım bir iş değil, işinin ustası bir servisin tavsiyesiyle yaptım ve gerçekten olumlu sonuç aldığımı düşünüyorum. Şunu da unutmamak lazım benim arabam otomatik vites. Kimseyi inandırmak zorunda değilim 1 denemesi fazladan 20 tl ye mal olur.

Not: Geçtiğimiz yaz ramazanda (lpg fiyatlarını hatırlamıyorum fakat googleden bakarsınız.) 180 tl'ye İstanbul'dan Tireboluya 1020 km yapıyor yol gittim. Gece idi 90-100 km/h arası hızı geçmedim. Aynı yolu gündüz 240 tl'ye geldim. 120-150 km/h gündüz geldim. Ramazan bayramı 2. günü.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

30 Lt' lik lpg tankı ile şehiriçi 290-340 km arası görüyordum sattığım 1999 ambiante hatcback F1 ile şimdi 2002 Ghia var 40 lt ile 330-350 km arası gidiyor.İlk araçta Aldesa vardı kendim taktırmıştım çok ama çok memnundum ve performansı da inanılmaz başarılıydı, Ghia da ise Atiker var ve araç 99.000 oldu çok ağır ve başarısız bir sistem var.Her iki arçta da buji değiştim her 10.000 de fark göremedim.Bu örneği vermek isterim.Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.