Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 1.0 Ecoboost Yakıt Tüketim Değerleri


Ahmet A.

Önerilen Mesajlar

Anakarada evin önünde sifırlanmis yol bilgisayarı değerleridir. Sol üsteki ortalama hiz. Hız sabitleyiciyi cok fazla kullandim. Sivrihisardan sonra afyona kadar 120 ye, afyondan sonra 110 - 115 degerlerine sabitledim. Bakim zamanininda yakin oldugunu varsayarsak ben cok memnunum. 1.0 ecoboost harika bir is cikardi. Donus degerlerinide ayrica paylasacagim. 20 gun sonra?.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim aracın 47 bin km deki genel ortalaması 6.9 lt/100.

Bu ortalama az yakmak için kasmadan ancak sürekli agresif kullanmadan, normal insan kullanımıdır ?

Yaklaşık yarısı şehir içidir. Virajlı yollarda hızlı, düz yollarda hız sınırlarına uyarak kullanılmıştır. Işıklarda gereken rakiplerle hafiften kapışılmış, havalar sıcakken klima açık kullanılmıştır. Uzun yolda klima kapalı görülen en düşük değer defalarca 4.5 lt/100 dür.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 hours ago, Süleyman Ünal said:

 Bizimkiler (MK2)çok yakıyor o zaman. Ben uzun yolda hız sabitleyiciyle bile 6.5lt. altına düşüremedim. Otomatik şanzıman çok yakar dediler de inanmamıştım. Beygir gücü farkı da önemli tabi ki.

 

Beygir gücü ve tork değeride etkili bence. Dolu bir araçla tırmanmanıza rağmen, düşük devirden itibaren tork degerinin tamamını kullanabildiğiniz icin çok rahat ilerleyebiliyorsunuz. Ayrıca benzin olarak shell v power nitro kullanıyorum. 3 depo shell full save alıyorsam 1 depo nitro aliyorum. Bu değerler nitrolu depoya denk geldi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, Kaan Zaim said:

Ayrıca benzin olarak shell v power nitro kullanıyorum

Valla ben de hep Shell'den nitro alırım ama araç 100 hp ve atmosferik olunca, bir de 4 ileri otomatik şanzımanın vites devir aralığı uzun olunca nitro falan hikaye oluyor.:D İçiyo benzini içiyo....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

gecen bayramda yaptıgım gezinin degerleridir umarım bilgilendirici olur.

herkeze merhaba ufak bir karadeniz turuna çıktım birşeyler paylaşmazsam olmaz :) samsundan depoyu fulledim göstergeleri sıfırladım güzergahım su sekil samsun -Trabzon Trabzon da Ayasofya müzesi ,Atatürk köşkü,sümela manastırı(manastır yolu aşırı kalabalık dur kalklardan rampada hep balata kokusu vardı karınca hızıyla ilerledik anlaşılan herkez bayramın peşine izni patlatmış bizim gibi s1.gif ) peşine ayder yaylasına çıktık ve konakladık ertesi gün dönüşte uzungöl yolunda benzin aldım değerler %40 klima acık- 190 lira 4.71 den depoyu fulledik. yol bilgisayarı ortalama 5.2 gösterdi 720 km yapılmış ortalama hız da 59km (ortalama hızı sırlayıp sıfırlamadığımdan tam emin değilim otobanda 95-100-105 gibi degerler ile sabitledim manastır ve ayder cıkısında karınca yuruyusu hızlarına da düştüm ayrıca giderken Trabzon sehir içi de cok yoğundu aynı sekilde ordu ve aralardaki şehir içi geçişleri de zannedersem değer doğrudur. neyse benzini fulledik uzungöle gittik donüste ordu da boztepeye teleferikle çıkacaktık ama öyle bi kuyrukla karşılaştık ki beklesek 2 saat sürebilirdi o yüzden de araçla tırmandık 9-10 km civarıydı yanilmiyorsam rakım hesabına girmeyeceğim cünli dikkat etmedim. pesine samsun a geri döndük ama depoyu fullemedim yarım çeyrek arası yarıma bi tık daha yakın sekilde kalan benzin ortalama hız 60km yapılan yol 1179 km kalanla gidilecel mesafe de 369 km göstermekte ortalama yakıt tüketimi de 5.5 lt ile tamamladık. %30 klima acık .kuruş hesabını anlayan yapsın :) umarım bilgilendirici olur... Yolcu sayısı 4 bagaj Max 10 kg

16 nisan 2016 verilerim.   4.44 den 38 litre 170 tl fulledik. Samsun sehir ici sakin kullanim ort hiz 33 km ort yakit tuketimi 6.5 lt gidilen mesafe 574 km 30 krs a tekabul. 

ayrıca benzinin ucuz ve indirimli aldıgım 15 subat 2016 verilerim...

bu haftasonu bir tokat gezimiz oldu. samsundan 4.05 ile fulledik tokat a gittik döndük. birazda sehiriçi dolastık samsunda 60-70 km kadar ve depoyu 3,86 dan (pazarları indirimli oluyor opette ) 90 tl ye fulledim. yaptıgım yol 580 km aldıgım yakıt 90 tl ve bölünce km de 15.5 krş bence süper degerler benzin ucuzladıkca keyfi katlanıyor. ortalama 95 ile sabitleyip gidip geldim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

samsun bilecik- bilecik-kusadası ve kusadası-pamukkale-samsun toplam 2390 km ortalama tüketim 5.7 lt ortalama 85 km hız 610 liralık benzin (4,48) ortalama 25,5 krs %70 klima acık ile seyehati tamamladık. 2 kişi ve bagaj full lastikler 32 psi. tabi ufak tefek sehiriçi gezmelerimiz de oldu umarım bilgilendirici olur.

uğur özsabır tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

polatlı- uşak , uşak şehir içinde gezinmeler , uşak-polatlı arası yola çıkmadan önce sıfırlandı km giderken hava çok rüzgarlıydı ve uşak tarafına doğru tırmanışlı yol.uşağa vardığımda 6.0 lt gösteriyordu, dönüş yolunda ise yine aynı tempo 110km sabitleyici de ara sıra geçişler için kısa süreli gazlamalarla döndüm polatlı ya baktığımda 5.5 lt ye düşmüştü tüketim. aslında gerçekten çok iyi tüketim konusunda fakat benzinin 5 tl ye dayanması insanın canını sıkıyor sadece. en sonunda lpg li bi araba aldıracaklar bana :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

3 yıldır 7 litre ve üzerini görmedim deyip durdum. Şimdiki iş yerim evime 3 km. rampa inerek işe rampa çıkarak eve geliyorum. İnerken motor ısınacakken geri stop ediyorum. Neyse 8.2 şu an ki ortalamam. Ortama hızım genelde 45 falan iken şu sıralar 32 civarlarında. Kış şartları nedeniyle araba ısıtma amaçlı boş rolantilerle birlikte böyle oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

 
çok kıymetlenecek bir kaç seneye :kıhkıh:

Valla 4 senedir kullanandan başka kıymetini bilen çıkmadıki. Ford bile kıymetini bilmedi. Ama inş senin dediğin çıkar.
filo harici focus zaten kaç tane desene. filolarda 1.0 eb almazki istanbulda olsun. 

Zaten sürekli dalga geçtikleri için ben arabayı bu hale çevirdim. Sustular ama artık diyemiyorlar [emoji23][emoji23][emoji23]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

facebookda birisi paylaşmış focus 1.0 ecoboost otomatik sahibi kendisi, bu arada ilk gördüğüm 1.0 ecoboost otomatik sahibi, neyse araç henüz 800 km deymiş ortalama 9.4 yakıyormuş,performans içinde gaza basar basmaz gücü hissediyorum diyo, ahbe  bayilerde yokki gidip test etsek.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.