Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.0L Ecoboost 125Ps 5K Style Ile Ankara - Antalya


Levent Uluyurt

Önerilen Mesajlar

Araçla en az 140km en çok 190km ile seyir ile 0,387TL (8.3) sarfiyatı oldu. Tüketim gayet başarılı. Performans ise 1.0 motor için çok iyi ama tepki vermesi biraz yavaş, gaza bastığımda istediğim reaksiyonu alamadım. Devir düştüğünde araç toparlanmakta güçlük çekiyor. Elbette çok bir beklentim yok en nihayetinde motor belli ama 1.2 jetta sanki 105 ps olmasına rağmen tepki ve toparlama konusunda daha başarılı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Uzun yol için 8,3 L/100m aslında hiç iyi bir değer değil, ama sıradan vatandaşın gideceği güvenli hızların çok üzerinde seyahat etmiş olduğunuzdan "demek öyle..." harici bir yorum yapmak mümkün değil.

1.0EB motorun performansı hacmine göre çok iyi, ancak mutlak bakıldığında ahım şahım güçlü bir motor değil, öyle bir iddiası da yok. Yine de Focus'un kasasını canlı bir şekilde güç açlığı hissetmeden hareket ettirmeye yetiyor.

Büyük abisi 1.6EB gibi düşük devirlerden itibaren güzel gaz yiyor, abi bu konuda haliyle hacim ve tork avantajından daha başarılı, 4000dd civarında güzel bir açılma yaşıyor ve keyif veriyor ve kesintisiz 6000dd ve üstüne devirleniyor.

Yüksek devirlerde de ilginç bir sesi var, beğendim desem yalan olur, ama 6 silindir yavrusu gibi ses veriyor :)

Bir de kompresyon hiç yok, bir alt vitese atınca hemen hiç hız kesmeden devam ediyor, yani motor freni hikaye...yaşasın ekonomi.

Ben şehir içi-dışı karma kullandım yarım saat kadar, aldığında ort.tüketim 13,4 idi, bıraktığımda 7,8 olmuştu, yani sürücü bağımlı bir ekonomi potansiyeli var.

Gaz tepkimesindeki atalet Ford'un genel hastalığı, hep yazdığımız gibi emisyon ve ekonomi odaklı yanlı(ş) bir politika, Sprintbooster onu bir derece gideriyor.

Ben 1.0EB'un doğru ve kullanışlı bir motor olduğunu düşünüyor, atmosferiğe göre 3000 TL pahalı satılmasını da üzücü buluyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

aynı kullanımda 1.6 eb araç bence daha az yakıt tüketir diye düşünüyorum motor daha güçlü olduğu için yüksek hızlarda aracı yormadan gidebilir.Fakat orta-düşük hızlarda da 1.0 eb un yakıt tasarrufu fazla olur diye düşünüyorum ben ...aynı hızlarda aynı yolu dizel focusla ise ise 6-6,5 litre yakıt tüketimi (0,25-0,28 tl arası) ile gidebilirsiniz

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Konuda bu zaten ekonomik yapmışlar ama kullanıcı biraz keyif yapayım dediğinde ekonomi kalmıyor...Sürücüde biraz keyif yapmasın mı :sofeer:

E zaten tüm güzel şeyler ya günah, ya yasak ya da sağlığa zararlı değil midir? Varsın bu da pahalı olsun...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.