Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Arıza Lambası Yandı ( İlk Defa :d )


Muhammet K

Önerilen Mesajlar

Slm Arkadaşlar.

Açtığım konuyla alakalı açılmış olan konuları okudum ve ek olarak bir şey daha sormak için açmak istedim.

Öncelikle Nasıl oldu anlatayım. Aracım 2008 Model Ford Focus Hp Titanium X

Adana da oturuyorum ve Adanalı arkadaşlar bilir yakıtımı M1 yolunda ki Shell den alıyorum mümkün olduğu sürece oradan almaya özen gösteriyorum.Yine Aynı Yerden depoyu doldurdum yola çıktım.Dönüş sırasında depo yarıdan az kalmıştı ve bir tane Shell petrol gördüm ve yine doldurdum. Yaklaşık 80-100 km gittikten sonra arıza lambası yandı bu arada ilginç tir teyp Kaplıydı ve lambayla birlikte kendiliğinden açıldı o nasıl oldu onu hiç anlamadım :)

--Diyeceğim şu bazı arkadaşlar farklı yerlerden yakıt alınca arıza lambasının yanma ihtimalinin olduğunu söylemişler ben yine shell den aldım böyle bir sorun olmuş mudur. Yani içindeki yakıtı bitirip her zaman ki yerden yakıt alıp denemeli miyim aracı yoksa direk servise mi göstereyim.

--Bide benim aracım da Atiker takılı bu markanın da yapabileceğini söylemişler.Ama bu zamana kadar olmamıştı ( 11 ay dır ) acaba belli bir süre sonra mı bu arızayı veriyor.

Bana Yardımcı Olursanız Sevinirim :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

lpg li araçlarda genellikle arıza lambası yanıyor .bazen sonradan yanıyor bazende takıldığı ilk andan beri sürekli yanıyor.eğer aracınız başka bir arıza vermediyse büyük ihtimalle lpg dendir .birde lpg montajcıları atikeri bu tür araçlara pek önermiyorlar genelde biraz daha düşük modelli araçlara öneriyorlar genelde focus a landirenzo be brc yi öneriyorlar benim tanıdığım lpg montajcıları

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2-3 yıl lpg'li 1.8t kullandık hiç arıza lambası yakmadı ki uzun yol da şehir içi de soğuk da sıcak da vardı bu kullanımlar içinde. Ama Ford motorları için ise bu dediğiniz yorum getiremeyeceğim.

Düzgün bir özel servis de yetkili servis de aracı bilgisayara bağlayıp neden arıza ışığının yandığını görmeleri en kısa ve basit çözüm olur diye tahmin ediyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

genellikle yakıt karışımı düzgün ayarlanmadığı zaman arıza lambası yanar. bence hemen lpg montajı yaptırdığınız yere gidin lpg ayarına bir baktırın filtre bakımı yaptırın.arıza lambası yanıyorken aracınızı kullanmayın.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Kubilay beyinde dediği gibi karışımın düzgün ayarlanmamasından kaynaklanıyor. bu ayar düzgün yapıldıktan sonra arıza lambası yanmaya devm ediyor çünkü Lambda sensörünü bozuyor.(osijen sensörü) bende aynı süreçten geçtim. benim gittiğim özel servis arcaı bilgisayara bağladı ve problemli oln sensörü çalışma esnasında nasıl bir grafik çiziğini bana gösterdi. yapılması gereken arızalı sensör değişmesi lazım. resetlerlerse kısa bir zaman sonra tekrar yanar. ama değiştirincede çok uzun yılar yanmaz diye bir garnti veremiyorlar. ama bende 2,5 yıldır tekrar yanmadı. arık yansada çözümü biliyorum. yanlış hatırlamıyorsam 120tl falndı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bizim aracımızdada yanıyordu bi ara gittim tüp taktırdığımız yere yanar bu arabanın beyni benzine uyumlu olduğu için demişti yan tarafındada ford'a bakan bir dükkan vardı istersen oraya git bilgisayara bağlasın arıza lambası söner demişti gittim 10 tL verdim ışık söndü.Son 1 aydır gene yanmaya başladı oda havaların soğuk olmasından sanırım öyle demişti usta  :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

dostum dediğim gibi reset atıyorlar küçük bir alet bağlayıp arızayı siliyorlar. sonra sistem tekrar arıza algılamaya başlıyor ve hata belirli bir sayıya ulaşınca tekrar yanıyor. yani sensör hataı okumay başlıyor. sensörü değiştirine komple gidiyor. en zından bana bu şekilde anlattılar ve sensörü değiştirince sorun çözüldü.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.