Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2012 İstanbul Autoshow'dan Kia'lar Ve Detayları


Önerilen Mesajlar

Autoshow Fuarı’nda Kia

Bu yıl ondördüncüsü düzenlenen İstanbul Uluslararası Autoshow Fuarı’nda KIA, 5. holde bulunan 1,350m² lik standında sergilediği birbirinden güzel 17 otomobiliyle tam bir gövde gösterisi yapıyor Çok farklı müşteri beklentilerine ve ihtiyaçlarına hitap eden KIA markası, bu yıl fuarda sergilediği 17 otomobiliyle tüm ziyaretçilerine bir yıldızlar geçidi yaşatacak.

Kia’nın Autoshow Fuarı’ndaki bir başka süprizi ise ünlü Top Model Irina Shayk oldu. Dünyanın en güzel kadınlarından biri olarak kabul edilen Irina Shayk, Kia standında yeni modelleri tanıttı. KIA’nın standında bu yıl Türk tüketicisiyle ilk kez buluşan 2 farklı model tanıtıldı.

Kia pro_cee’d…

Kia, yenilenen Kia cee’d ailesinin en son üyesi olan 3 kapılı pro_cee’d modelini ilk kez geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirilen Uluslararası Paris Otomobil Fuarı’nda sergiledi. Bundan yaklaşık 2 ay sonra çekici pro_cee’d şimdi de Türk otomobil severlerin beğenisine sunuluyor.

2013 yılının ilk çeyreğinde Avrupa ile aynı zamanda ülkemizde de satışa sunulacak olan Kia pro_cee’d, kardeşi 5 kapı hatcback modelinin geliştirilen tüm özelliklerine sahip olmakla birlikte, kendi genetik özelliklerini bir sonucu olarak son derece sportif bir görünüm sergiliyor.

Yeni pro_cee’d, beş kapılı cee’d ve cee’d Sportswagon modelleri ile aynı motor ve şanzıman seçeneklerini sunuyor. 1.4 lt. 90 ps ve 1.6 lt. 110 veya 128 ps olmak üzere iki dizel motor, 1.4 lt. 100 ps ve 1.6 lt. 135 ps olmak üzere iki benzinli motor seçeneğine sahip olan yeni pro_cee’d’in ülkemizde hangi motor seçeneği ile geleceği kesinlik kazanmadı.

4.310 mm uzunluğu ve 1.780 mm. genişliği ve 2.650 mm dingil mesafesi beş kapılı hatcback model ile aynı olan yeni pro_cee’d, sportif üç kapılı gövde tipinin bir sonucu olarak önemli tarz değişikliklerini de barındırıyor. Yeni Pro_cee’d’in tavan yüksekliği 30 mm alçaltıldı ve B direği 220 mm geriye alındı. B direğinin arkasındaki yan paneller, yan pencereler, C direği, bagaj kapağı, arka lamba kümeleri ve arka tampon tamamen yenilendi.

Kia’nın Baş Tasarım Sorumlusu Peter Schreyer yeni pro_cee’d için şunları söylüyor: “Bu araç, bünyesinde tepeden tırnağa duygu ve enerji taşıyor. Bir bakışta bu aracın sadece sahip olmak istediğiniz değil, aynı zamanda içinde olmak ve kullanmak istediğiniz bir araç olduğunu anlıyorsunuz. Kia, şu anda kendine özgü bir tasarım macerası yaşıyor ve yeni pro_cee’d, bu ileriye yönelik yolculuğa öncülük ediyor.”

Kabin içerisinde sunulan premium özellikler arasında deri koltuklar ve direksiyon simidi, siyah gösterge paneli ve orta konsol ve alaşımlı pedallar bulunuyor. Yeni pro_cee’d’te güvenliği ve konforu maksimuma çıkarmaya yönelik özellikler olarak ise EPB (Elektronik park freni), akıllı park sistemi, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, elektrikli hafızalı sürücü koltuğu gibi özellikler öne çıkıyor.

Makyajlı Kia Sorento…

Kia Sorento, yenilen kaporta tasarımı, daha da iyileştirilen yakıt tasarrufu ve daha düşük emisyon seviyeleri, daha iyi sürüş, ileri teknoloji uygulamaları ve güvenlik özellikleri gibi pek çok önemli değişikliğe sahip.

Makyajlı Sorento’ya güçlü yapısını, premium kalitesini ve geliştirilen özelliklerini yansıtan taze bir görünüm kazandırmak için Kia’nın tasarım ekibi, yükseltilen aracın ön ve arka tasarımını yeniden şekillendirdi. Kia tasarımcıları, ön ve arka tamponları, ön ızgara ve farları tamamen yeniledi ve yeni bir bagaj kapağı geliştirdi. Aracın içinde de önemli iyişleştirmeler yapıldı. Daha yumuşak bir dokuya sahip kapı kolları, havalandırma kenarları ve düğmeler, 7 inç LCD ekrana sahip yeni orta konsol aracın premium özelliklerini daha da güçlendiriyor. İlave premium seçenekler arasında elektrikli, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, ısıtmalı ikinci sıra koltuk yastıkları, Bluetooth® hands-free sistemi, güneş ışınlarını yansıtan solar camlar ve üçüncü koltuk sırası için bağımsız klima, radar tabanlı BSD (kör nokta tespiti) sistemi, ön camın üzerindeki kamerayı kullanan LDWS (şeritten ayrılma uyarı sistemi) sistemi ve otomatik olarak paralel park etme işlemini kontrol etmek için ultrasonik sensörlere sahip olan SPAS (akıllı park destek sistemi) sistemi bulunuyor.

Yenilenen Sorento motor gamına 2.4 lt. 192 ps GDI benzinli, 2.2. lt. 197 ps TCI dizel ve 2.0 lt. 150 ps TCI dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneği de eklendi. Yenilenen, 2.4 lt. benzinli GDI motoru, yeni bir silindir kapağı, pistonlar, yakıt enjeksiyonu ve emme sistemleri ile donatıldı.

197 ps maksimum güce sahip olan R2.2 lt. dizel motor, otomatik vitesli versiyonda 436 Nm, düz vitesli versiyonda ise 421 Nm tork üreterek, güçlü performans sergilemesinin yanı sıra Sorento‘yu yakıt tasarrufu ve emisyon değerleri açısından son derece rekabetçi bir konuma getiriyor.

Makyajlı Sorento’da ayrıca, 150 ps ve 382 Nm tork üreten daha küçük kapasiteli 2.0 litre dizel TCI motor da sunulacak.

Yenilenen , zengin ürün gamı...

Kia’nın ilk kez Türk tüketicisine sergileyeceği modellerin yanısıra, farklı segmentte pek çok modelini de otomobil severlerle buluşturuyor. Kia’nın standında, cee’d ailesinin diğer fertleri cee’d hatchback ve cee’d Sportswagon için özel bir alan da ayrılmış. Kia’nın C segmetindeki temsilcisi cee’d, 2012 yılı Haziran ayında tamamen yenilenerek Türkiye’de satışa sunuldu. Kia markası için bir dönüm noktası olan Kia ceed, markanın tasarım anlayışındaki değişiminin ve otomobil severlerin Kia marka algısını değiştiren ilk model olma özelliğini de taşıyor. Kia cee’d, 1,6 lt. benzinli 135 ps DCT otomatik vites ve 1,6 lt. 128 ps dizel düz ve/veya otomatik vites seçeneğine sahip.

Kia ceed ailesinin bir diğer üyesi ceed Sportswagon ise geçtiğimiz ay ülkemizde piyasaya sunuldu. Yeni Kia ceed Sportswagon, 1,6 lt. 128 ps dizel düz ve/veya otomatik vites seçeneği ile satışa sunuluyor.

Kia’ nın iki başarılı SUV modeli Sportage ve Soul, Kia standının diğer ağır topları olacak. Kia Sportage, daha düşük seviyedeki yakıt tüketimi ve CO2 salınımı ile günümüzün modern aileleri için, şehir içi kullanıma uygun kompakt bir SUV aracı olarak karşımıza çıkıyor. 2,0 lt. dizel otomatik ve 1,6 lt. benzinli olmak üzere 2 farklı motor seçeneği sunan Kia Sportage, modern gövde yapısı ve göz alıcı tarzı ile yepyeni bir estetik anlayışının kapılarını açıyor. Kia Soul ise, hiç kuşkusuz Kia markasının en sıra dışı tasarımına sahip , benzersiz çizgileriyle en ilgi çekici modeli olarak kabul ediliyor. Kia’nın Avrupalı tüketiciler için özel olarak tasarladığı Soul, kullanıcılarına zarif ve yenilikçi bir tasarım ve performanslı bir sürüş sunuyor. Kia Soul ülkemizde 1,6 lt. 128 ps dizel motor, düz / otomatik vites seçeneği, X-Pect ve X-Tra olmak üzere iki farklı donanım paketi ile satışa sunuluyor.

Kia’nın A segmentindeki Picanto modeli ve 3 kapı, 5 kapı hatchback ve sedan olmak üzere 3 farklı gövde tipiyle Kia Rio ailesi standta sergilenen diğer modeller olacak. 3. nesil Kia Rio, daha kaliteli, çekici ve heyecan verici bir tasarıma yönelik tüketici beklentilerini karşılayan bir B segment modeli olarak tasarlandı. Yeni model, önceki jenerasyondan apayrı bir duruş sergilerken, yenilenen Kia ürün gamına mükemmel bir uyum gösteriyor.

Ve son olarak Kia’nın D segmentindeki temsilcisi Kia Optima, standın bir diğer ilgi çekici modeli olacak. Kia’nın daha önce D segmenti için tasarladığı hiç modelle benzerlik göstermeyen Kia Optima’yı Kia’nın Baş Tasarımcısı Peter Schreyer, “her yönüyle yeni bir otomobil" olarak tanımlıyor. Avrupa’da satışa sunulan ve Avrupalı kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerine hitap eden Kia Optima, ülkemizde 1,7 lt. dizel otomatik vites seçeneği ile satışa sunuluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.