Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Tv Seçimi..


Önerilen Mesajlar

Yeni ev için en az 46 inch yeni bir tv almam lazım

Son olarak 2 tv arasında kaldım.

1) panasonic 50GW30..50 inch FHD neoplazma. 2011 modeli 3D değil (artık 3D olmayan plazma üretilmiyor). Fiyatı inanılmaz iyi 1499 TL.

2) Samsung 46EH6030.. Bu da 46 inch 200Hz FHD 3D LED tv. 1650 TL. Bu tv 6 serisi . Samsung Türkiyede görünmüyor ama UK sitesinde var. 2012 model tv bir tv..

İklisi de smart değil.

Sizce hangisi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3D yerine normal LED ama smart Samsung alırdım.. ki şuan evde LG 3D LED Smart var 1 kere dahi merak etmedim 3d'sini :P

Memlekette Samsung smart var..

Media özelliği olsun bence usb den mkv oynatma gibi :P belki vardır bilmiyorum varsa samsung.

Ama plazmada en iyisi panasonic.. ikiside pişman etmez bence..Elektrik sarfiyatı açısından Samsung diyorum :P

Sonuçta çevrecisiniz :P :P

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Plasmalardaki burn in sorunları devam ediyorsa bence led tercih edilmeli. Mümkünse bir de LG'lere bakın derim biz yeni 640s aldık çok detaylı kullanmadık ama memnunuz.

Bir de smart olucaksa o magic remote dedikleri kumanda olmadan pek etkili kullanılmıyor bence.

Bir de bence de USB'den birşeyler açması smarttan da 3D'den de daha önemli :)

Mertcan Çelik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

SAmsung 46" Led tv kullanıyorum bilerek ve isteyerek 3D olmayan ama smart özelliği olan TV aldım; iyiki de almışım. Superonline fiber interneti kablo ile bağladım hiçbir çaba harcamadan film dizi izliyorum istediğim an youtube tayım. 3D için birşey diyemem ama smart özelliği olan bir tv almanı tavsiye ederim.

USB den bağladığın bir çok formatı da direkt oynatıyor bu da artısı bana göre.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben salonda Panasonic 46G20 serisinden plazma, oturma odasında da LG 3D LED TV 42" Smartından bir TV kulanıyorum.

Öncelikle plazmanın görüntü kalitesinin çok doğru, doğal, gözü yormayan ve rahat izlenebilen nitelikte olduğunu ve orijinal sadakatte en iyi noktada bulunduğunu söylemem lazım.

WTA turnuvasında maçlarda LED'de ancak 10-15 dakika dayanabiliyor ve plazmaya geçiyorum.

Özellikle film izlemede çok keyifli oluyor.

Amaç öncelikle oyun oynamak ve internette gezinmek değilse modern plazmalardan şaşmamak lazım.

Yeni serilerde Panasonic'de de USB girişten değişik "codec"leri oynatma becerisi var. Yani HDD'ye doldurulmuş 200 filmden istediğimi seçip full HD oynatabiliyorum.

3D uzun sürede yorucu oluyor ve sinemadaki canlılığı küçük ekran vermiyor. Yani gereksiz, alırken de ucuzlukta olduğu için almıştım zaten, 3D olduğu ya da smart olduğu için değil.

Yakuba katılıyorum, ikisi de üzmez ama ben plazma fanatiğiyim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Plazma'nın doğal renkleri, izleme açısının genişliği, ekrandaki rengin, siyahların, beyazların uniform dağılımı, giriş seviyesindeki modellerin bile siyah derinliğinin yüksek olması, kontrast oranının yüksekliği ve tabiki tepki hızı ile LCD tabanlı TV'lerden iyi olduğunu düşünüyorum.

LCD'lerin doğal olmayan ancak göze de hoş görünen doygun renkleri, enerji tüketiminde de avantajlı konumda bulunmaları tamamen şahsi tercih meselesidir.

Ayrıca tecrübe ettiğim kesin bir bilgi daha var LCD bildiğiniz gibi pikselleri arkadan aydınlatan bir teknoloji flouresan veya led hiç farketmiyor, ülkemiz malum tozlu bir memleket ve üreticiler bu tozu hiç bir zaman dikkate almıyorlar. Bir süre sonra (2-3 yıl) bu ışık kaynaklarının üzeri tozlanıyor ve zaten uniform olmayan ekran üzerinde özellikle beyaz zeminlerde üzeri tozlanan ışık kaynaklarının gölgesi düşmeye başlıyor. Uzun süreli LCD kullanımında gördüğüm birkaç modelde, evdeki ve yakınen tanık olduğum birkaç LCD TV de daha bu sorunu bizzat gözlemledim. Bence hoş olmayan ve insanı da oldukça rahatsız eden bir durum...

Yeni nesil Neoplasmaların da enerji tüketiminde artık çok büyük boyutlarda fark yaratmadığı da bir gerçek. Kendi yaptığım ölçümlerde evdeki Panasonic 50VT30E beyaz görüntüde 195W, siyah görüntüde 172W tüketiyor. Kıyaslama yapacak boyutta bir LCD TV'm yok ancak evdeki LG 32LK430 LCD'de bu değerler 132W/121W seviyelerinde. Dolayısıyla sizi üzecek bir sorun da yok gibi...

Smart TV konusunda Samsung, Panasonic'ten çok daha başarılı ancak böyle bir beklenti de yok ise Panasonic mantıklı diye düşünmekteyim.

Ortam Oynatıcısı konusunda son model Panasonic'ler herşeyi takır takır oynatıyor diye de biliyorum.

Burn-in olarak bilinen saçma türkçe çevirisiyle "görüntü alıkonulması" artık sorun olmaktan çıktı. Piksel değiştirici gibi akıllı görüntü üretimleriyle üreticiler bu sorunu büyük ölçüde aştılar. Ama ne olur ne olmaz yine de -çok- uzun süreli 4:3 veya anamorphic geniş ekran izlemelerden kaçınmakta fayda var bence...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

...evdeki Panasonic 50VT30E ...............

50 VTnin hastasıyız. Şimdilerde VT50E üretiliyor VT30E üretilmiyor. VT30E birkaç ay önce bayağı inmişti alamamıştık.

Evde zaten şu an samsung plazma kullanıyorum. Smart ve 3D meraklısı değilim, USBden bişey izleme sıkıntım da yok. Zaten ev sinema sistemi USB filmlerini oynatıyor.

LG iyi olabilir ama asla ve asla almam (bakınız tüketici forumu :) )

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

LG iyi olabilir ama asla ve asla almam (bakınız tüketici forumu :) )

Ben bari buna laf atmıyim demiştim o yüzden bişey demedim, arayüz de sıkıntılı,alt yazı ve ses desteği sınırlı.. smart ama okadar smart değiller..

samsung :yeah:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

LG iyi olabilir ama asla ve asla almam (bakınız tüketici forumu :) )

Özellikle LG plazmalarda dikkatli olmakta fayda var. Çoğu modelde (en azından test ettiklerimde) çok net bir şekilde beyazlar maviye kayıyor.

Bu durum başka bir konuyu aklıma getirdi. LED-LCD'lerde de durum aslında böyle.

Hiç bir LED gerçek spektrumda beyaz ışık veremiyor. LED'lerden beyaz ışık elde etmek için birkaç yöntem var. Birisi RGB LED olarak adlandırılan Kırmızı-Yeşil-Mavi LED kombinasyonu diğeri de fosfor kaplı Mavi LED. Her iki durumda da ortaya çıkan beyaz "cool-white" olarak adlandırılan ve maviye kayan bir beyaz. Üreticiler bunun önüne geçebilmek için LED arka aydınlatmalı LCD panellerde (high-end modellerde) ayrı bir RGB filtresini kullanıyorlar. Ancak durum yine çok değişmiyor ve beyazlar "cool-white" oluyor. Aynı ışıklandırma koşullarında aynı görseli özellikle de durağan görüntüleri izlerseniz -bazı durumlarda- farkı görebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.