Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Galaxy Note 2 Inceleme


Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar 3 4 gündür elimden düşüremediğim telefonum için artık inceleme notlarımı paylaşma zamanı geldi diye düşünüyorum.

Tüm özelliklerini madde madde açıklıycam

Görüntü ve ekran:

Ekran için pek söylenicek bir şey yok tek kelimeyle mükemmel.Samsung bu sefer s2 den de s3 tende farklı bir pentile dizilim ile karşımıza çıkmış ve bu dizilim s2 nin ve s3 ün kötü yanlarını düzeltip kullanıcıya tek kelimeyle işte bu olmuş dedirtmeyi başarmış.Ekranın tek kötü yanı güneş altında kullanımda diğer telefonlara nazaran az daha karanlık bir görüntü sunması.Ama normal kullanımda renk parlaklık keskinlik ve çözünürlük olarak kesinlikle tüm rakiplerine fark atmış.Sonuçta bir insan kaç saat güneş altında telefon kullanır ki :)

Kulaklık ve dahili hoperlör:

Note 2 bu sefer ses kalitesinden ödün vermeden sadece s2 nin ses düzeyinin çok az altını vermiş.İlk dinlediğimde buna bir anlam verememiştim taki kendi player ımı yükleyip gerekli ayarlamaları yapıp s2 deki tüm parazit ve ses patlamalarını duymayana kadar.Yani işin özeti şu note 2 de s2 nin ses düzeyinin az altı ama çok daha temizi sunulmuş kullanıcılara.

Bu bir sorun teşkil etmiyor çünki düzgün bir ayar ve iyi bir player (ki tavsiyem poweramp dir) ile preamp seçeneğini arttırarak s2nin ses düzeyinde ama s2 den çok daha temiz parazitsiz bir sese ulaşmak mümkün.

Dahili hoperlörde ise durum s2 ve s3 e göre oldukça ezici.Note 2 neredeyse orta sınıf bir dizüstü bilgisayarın dahili hoperlör sesini yakalamış durumda.Bu durum handsfree konuşmada oldukça etkili telefon açıldığında sesi arttır seçeneği çıkıyor karşınıza ve onu aktif ettiğinizde ses neredeyse 1 katı daha artıyor ki gürültülü bir ortamda bile karşınızdakinin dediklerini oldukça net duyuyorsunuz.

Pil ve şarj:

Note 2 bu konudada diğer tüm rakiplerini ezip geçiyor.Size bunu tek bir örnekle açıklıycam ilk yüzde yüz şarj ettikten sonra bir gün boyunca elimden düşürmedim nede olsa yeni telefonumla ilk günümdü ben nolur nolmaz diye şarj aletinide yanıma almıştım fakat ben akşam evime varıp yemeğimi yerken telefonumun şarjı yüzde 15 te duruyordu.Sonrasında benim oğlan bir müddet oyun oynadıktan sonra yaklaşık yüzde 10 da şarj a taktım.Aradan yarım saat geçmişti telefona bir bakayım yüzde kaçta dedim ve ohaaa sesimle hanım bağırdı noldu diye çünki şarj durumu yarım saat te yüzde 50 gösteriyordu :)Tam boş halde galaxy s2 yi 3.5 saat civarında şarj ederken bu pil onun 2 katı olmasına rağmen 1.5 saat civarında tam şarj durumunu yakalıyor.Tabi s2 ile yoğun kullanım esnasında şarja takılı olduğu halde şarjın düşme durumu bu telefon ile tarihe karışmış durumda.

Boyutlar:

5.5 lik bir ekran ile donatılan bir telefonun zaten ufak olması beklenmez.Ama 3 4 gündür kullanımda taşımada herhangi bir sıkıntı yaşamadığımı açıkça belirtmeliyim.Şunu rahatlıkla söyliyebilirim ki önceki note den çok daha kullanışlı azcık yanından incelmesi ele oturması ve taşınması açısından iyi yönde oldukça fark göstermiş.Cepte taşımada hiç bir sorun ve rahatsızlığa sebep olmuyor.Bu ekran ve bu boyutlar için oldukça yerinde olmuş 5.5 lik ekran.

Telefon hızı ram ve Jelly bean:

Hız olarak şu ana kadar kullandığım en hızlı telefon.Telefonu kullanmaya başladığım günden beri daha ne bir takılma ne bir bekleme sorunu yaşamadığımı açıkça belirtiyorum.Bunu uzun uzuna anlatmaktansa telefonun test verilerini youtube dan izlemenizi öneririm.

Ram konusu işte budur dedirten olaylardan biri.2 gb ve çift kanal çalışan ram telefonun 4 çekirdekli işlemcisi ile birleştiğinde muhteşem bir hız sunmuş.En yoğun kullanımlarda dahi ramin en fazla 1.5 gb ının dolmuş olduğunu gördüm ki bu durum oyunlarda ve ağır uygulamalarda en ufak bir sıkıntı çıkarmadan çalışmaya devam ettiğini gördüm.Kapanmaya zorla uyarısı ile daha karşılaşmak nasip olmadı ki olacağınıda sanmıyorum :) Abim de note 1 var onun o telefondan tek şikayeti ram doluyor 1 gb yetmiyor diyor.Note 2 de bu durumu farkedip yeterli bir düzeyde geliştirmeye gidilip çift kanal 2 gb ram yerleştirilmiş.

Gelelim jelly bean e ben daha önce bazı konularda hep derdim ki benim Yakup ile olan konuşma ve tartışmalarımızda bunu görebilirsiniz.

İos işletim sistemi androide nazaran oldukça stabil çalışan ve android ten çok daha iyi olan bir işletim sistemidir ama bu durum 3 4 seneye değişicek çünki android ios a nazaran daha çok yeni kendini geliştirip

hatalarını telefi edicek diyordum.

Ama şu an kullandığım jelly bean için diyebileceğim tek şey ben android e çok zaman vermişim adamlar benim 3 4 senede yapar dediğimi 5 6 ayda yapmışlar.Kimse kusura bakmasın ama jelly bean kesinlikle ios un önüne geçmiş.Aldığım günden beri daha 1 kere stabilite sorununa şahit olmadım.Ne bir hata ne bir kapanma nede bir kitlenip donma sorunu yaşamadım...Bundan sonrasını ios düşünsün :)

İnternet hızı ve oyunlar:

Browser 2gb ram ve 4 çekirdek işlemcisi ile tek kelimeyle uçuyor ve tüm rakiplerini geride bırakıyor yine bunu uzun uzuna anlatmaktansa youtube tan note 2 browser testlerini inceleyin.Yalnız wifi ile yapılan testlere bakmanızı hatırlatayım çünki i phone 5 sanırım bant aralığı deniyordu onda oldukça yüksek değerler veriyor ama o hızı alabilmeniz için operatörünüzün o bant aralağına destek vermesi gerekiyorki şu an Türkiyede o bant aralığını destekleyen operatör olmadığınıda hatırlatmakta fayda var sanırım.

Gelelim oyunlara bende şu an asfalt 7 ve shadowgun var.Oyun oynarken iyiki bu telefonu almışım diyorsunuz çünki ekran büyük olduğu için resmen neredeyse psp deneyimi sunuyor.Ekranda kontrol tuşlarına dokunduğunuzda ekran büyüklüğünden dolayı görüşünüzden taviz vermiyorsunuz.

S pen ve kamera

Normalde pek kullanmıycağımı düşündüğüm spen i artık elimden düşüremiyorum nette gezinmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.En karışık sayfalarda bile anında istediğiniz yere tıklayıp sıkıntısızca nette dolaşıyorsunuz.Ayriyetten örnek olarak google da yada başka bir yerde yazı yazmaya başladığınızda isterseniz size açılan note penceresine siz kalemle yazar gibi yazıyorsunuz o sizin yazdıklarınızı ekrana doğru şekilde işliyor ki geçen gün forumda yazı yazarken ve aynı o şekilde s peni kullanırken hızlı yazı yazmaktan eliniz ağrır ya resmen onu yaşadım :)

Veya bir an bir not almanız gerekti hemen note 2 nin kalemini çıkarıyorsunuz oda size ekrana bir not kağıdı çıkarıyor sizde alıcağınız notu hemen ona kendi yazınızla yazıp kaydediyorsunuz :) Dedikya adı üstünde note 2 :) Kalem yazma hızı ise note 1 e nazaran oldukça hızlı.Telefonun donanımının hızı sayesinde ekrana dokunup yazmaya başladığınız anda gerçek yazma hızında yazdıklarınızı ekrana aktarıyor.

Kamera için söylenicek şey s3 te kullanılan kameranın aynısı yani onun hızı kalitesi çekimi ne ise note 2 dede o kadar mükemmel ve s2 deki pembe ekran sorunları tamamiyle tarihe karışmış.

Şİmdilik aklıma gelenler bunlar yinede bir şeyler sormak isterseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

ferhat tezcan tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Konu'da ismim geçmiş cevap vereyim, iOS gerekeni düşün

Bence çabuk düşünsün :) Bir gün fırsatın olursa jelly bean li bir telefonu bir müddet kullan ve sonra görüşlerini paylaş gerçekten merak ettiğim için istiyorum senin görüşünü.Ama kullanacağın telefonun 2gb rami mutlaka olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence çabuk düşünsün :) Bir gün fırsatın olursa jelly bean li bir telefonu bir müddet kullan ve sonra görüşlerini paylaş gerçekten merak ettiğim için istiyorum senin görüşünü.Ama kullanacağın telefonun 2gb rami mutlaka olsun :)

Peki :D olur..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eline sağlık ve güle güle kullan. Bana büyük geliyor ama yazılım ve donanım olarak android telefonların artık olduğunu gösteriyor. Bugün baktım benim htc one x'e göre bayağı büyük geldi. Htc böyle bir telefonu 5" altı çıkarsa hemen almaya bakardım. Hatta s3 aynı şekilde gelse alırdım. Pil konusu özellikle iyi çünkü bu cihazlarin hepsinin ortak sorunuydu. Boyutu ile bana mini tablet hissi veriyor ama durumu fark ettikleri için ekran hafifçe daralmış ve kullanışlı olmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eskiden sorsan note 1 de kullanışlıydı canım :D

Kocaman sey bana gitmez sayın Ferhat abi ben almayacağım icin uzunca süre kullanamam onu nereden bulacağım ?

Tarafsız diyorsun da bir insan kullandığı şeyi neden tercih ettigini yazar sen taraflı dersen hiç yazmasın :)

Suan cebimde para var ama andodo bakmıyorum i5 bekliyorum, beni cezbetmiyor. Beni kıyaslama artık ben kriter değilim sende degilsin :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

durumu fark ettikleri için ekran hafifçe daralmış ve kullanışlı olmuş.

Çok az incelmiş gibi görünsede kullanımda muzazzam bir fark var note 1 ile karşılaştırıldığında.Şarjın daha uzun gideceğini zaten bekliyorduk 3100 bir pilde ama şarj etme süresi beni gerçekten çok şaşırttı.Aradaki fark ancak şöyle tabir edilir ki nasıl 1.6 litrelik bir araca turbo takıldığında havayı emiyor ve performansa dönüştürüyorsa bundada şarja takınca turbo takılmış bir aracın havayı emdiği gibi elektriği emiyor alet :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eskiden sorsan note 1 de kullanışlıydı canım :D

Kocaman sey bana gitmez sayın Ferhat abi ben almayacağım icin uzunca süre kullanamam onu nereden bulacağım ?

Tarafsız diyorsun da bir insan kullandığı şeyi neden tercih ettigini yazar sen taraflı dersen hiç yazmasın :)

Suan cebimde para var ama andodo bakmıyorum i5 bekliyorum, beni cezbetmiyor. Beni kıyaslama artık ben kriter değilim sende degilsin :)

Ben zaten note 2 için demedim onun senin için fazla büyük olacağını biliyorum artık jelly bean ile çıkan ve çıkıcak telefonlar 1.5 ram den aşağısını kullanmazlar(ki aksi halde bu performansa alınmaz benim kanaatim)Onlardan birini satın al demedim bir kullan mesela bir tanıdığın alır bi yarım saat kullanıp incelersin.O manada fikrini sordum.

Elbetteki biz kıstas değiliz benim senin fikrini merak etmemdeki sebep sağlam bir ios kullanıcısı olman dolayısı ile stabilite anlayışın ios tan dolayı farklıdır bak bakalım iosun stabilitesine ulaşılmışmı manasında fikrini merak ettim.Ben bir android kullanıcısı olarak gerçekten jelly bean ile stabilite sorunlarının giderildiğini düşünüyorum sencede öylemi diye sormam için seninde jelly bean i bilmen gerekiyor sonuçta.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben zaten note 2 için demedim onun senin için fazla büyük olacağını biliyorum artık jelly bean ile çıkan ve çıkıcak telefonlar 1.5 ram den aşağısını kullanmazlar(ki aksi halde bu performansa alınmaz benim kanaatim)Onlardan birini satın al demedim bir kullan mesela bir tanıdığın alır bi yarım saat kullanıp incelersin.O manada fikrini sordum.

Elbetteki biz kıstas değiliz benim senin fikrini merak etmemdeki sebep sağlam bir ios kullanıcısı olman dolayısı ile stabilite anlayışın ios tan dolayı farklıdır bak bakalım iosun stabilitesine ulaşılmışmı manasında fikrini merak ettim.Ben bir android kullanıcısı olarak gerçekten jelly bean ile stabilite sorunlarının giderildiğini düşünüyorum sencede öylemi diye sormam için seninde jelly bean i bilmen gerekiyor sonuçta.

Abi sorsan bundan önce de sorunsuz diyor kullananlar :D dediğim gibi sorun veya değil yarım saatlik şeyle anlaşılmaz tabiki ama hep diyorum tercih meselesi sana niye aldın diyemez kimse,sende diyemezsin bukadar basit.. bana soranlara misal, ne bekliyorsun diyorum ona göre şunu al derim.. iphone aldırmamaya çalışırım özellikle eski alışkanlıklarına bağlı kalanlara. okey..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

En fazla 1800 e düşer oda 3 4 ay sonra :) Ama 2500 lirada olmaz sonuçta afyonmu bu :)

Geyiklere girme :) sende biliyorsun duygu sömürüsü yapma :D başarısızlar bu konuda :D:zha: s3 şuan 1500 lira :D resmi fiyatlardan bahsediyoruz okeytoo.. bana tarafsız ol derken lütfen sende o çizgiye gir :D ayrılma değil :D gir gir :D

Olmayan telefonun fiyatını yazıp komik olmayalım :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.