Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Hanover Ticari Araç Fuarında Ford Transit Ilk Kez Tanıtıldı


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

Konumuza başlamadan önce diğer başlıklarımızı hatırlayalım,

Yeni Ford Transit, Hanover'deki IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda ilk kez sergilendi

· One Ford ürün stratejisi doğrultusunda geliştirilen yeni global Transit; Avrupa, Kuzey Amerika ve diğer önemli pazarlar da dahil altı kıtada satışa sunulacak.

· Yeni Transit, Avrupa ve dünya pazarlarındaki mevcut Van, Minibüs ve Kombi versiyonlarına sahip Transit modellerinin yerini alacak ve Kuzey Amerika'da da popüler E serisinden görevi devralacak.

· Çeşitli gövde tipleri ve model türevlerinin bulunduğu, son derece geniş bir yelpazeye sahip yeni Transit, sınıfının lideri yük taşıma yeteneği ile sıradışı bir dayanıklılık sunuyor ve sınıfının en iyi yakıt ekonomisini hedefliyor.

Yeni nesil global Transit ticari araçlarının başlangıcını simgeleyen Yeni Ford Transit, dünya prömiyerini Hanover'deki IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda gerçekleştirdi.

Yeni nesil Transit, One Ford ürün stratejisi doğrultusunda, Avrupa, Kuzey Amerika ve diğer önemli dünya pazarları da dahil altı kıtada satışa sunulacak şekilde global çerçevede geliştirildi.

Farklı gövde tipleri ve model türevlerinden oluşan bir yelpaze sunan yeni Transit, sınıfının lideri yük taşıma yeteneği, sıradışı sağlamlık ve dayanıklılık sunacak şekilde geliştirildi ve sınıfının en iyi yakıt ekonomisini hedefliyor.

Ford Avrupa Ürün Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Barb Samardzich, "Transit modelimiz globalleşiyor ve biz de Yeni Transit'i her zamankinden daha verimli, yakıt olarak daha ekonomik ve daha sağlam ürettik. Ford, efsanevi Transit ve E serisi modelleriyle, pazar lideri ticari araçlar üretimi açısından dünyadaki diğer üreticilerden daha fazla deneyime sahip. Bu durum, yeni Transit’le de bir kez daha oyunun kurallarını değiştirecek" diyor.

Yeni nesil global ticari araç platformu

Yeni Transit, dünya çapındaki yeni nesil Ford ticari araçlarına temel oluşturmak üzere geliştirilen en son teknoloji global platforma sahip. Avrupa'da önümüzdeki iki yıl içinde Ford ticari araç yelpazesinin bütünüyle yeniden tasarlanmasını içeren ve daha önce benzeri görülmemiş yenilenme hareketinin bir parçasını oluşturuyor.

Yeni Transit, Avrupa ve dünya çapındaki pazarlarda mevcut Transit türevlerinin yerini alıyor ve yenilenen model ailesinde Yeni Transit Custom'a katılıyor. İlk kez sunulacağı Kuzey Amerika'da ise zaman içinde şu anda çok satan E serisi model ailesinin yerini alacak.

Yetenekli ve fonsiyonel

Yeni Ford Transit’in farklı dingil mesafeleri, değişik tavan yükseklikleri ve şasi kabin/yük bölümü ayırma paneli versiyonlarına sahip benzersiz gövde tipleri ve türevleri, orta boy ticari araçlar pazarındaki fonksiyonelliği yeni bir düzeye çıkarıyor.

Amacına uygun şık ve modern tasarım, sektörün talep ettiği boyutlara uygun şekilde oluşturulmuş yük bölümünü ve sınıfının en iyi yük taşıma kapasitesini sunuyor. Yenilikçi yük alanı özellikleri daha kolay ve daha güvenli kullanım sağlıyor.

Eski Transit'e göre yük hacmi her modelde ortalama yüzde 10 artırılan en büyük "Jumbo" modeli, artık 15.1 m3'e (SAE) varan hacimde yük alabiliyor. Buna ek olarak, yeni Şasi Kabinli SuperJumbo modeli de 5 metre uzunluğunda yükleri alabilecek özelliğe sahip.

Aracın tasarım geliştirme çalışmalarında karoser üreticileri, üstyapı montajcıları ve karavan dönüştürücüleri tarafından kolayca uygulama yapılmasına da büyük önem verildi. Böylece tüm müşteri taleplerinin karşılanması mümkün hale getirildi.

Yeni Transit, Avrupa’da en son 2.2 litre Duratorq TDCi dizel motor, üç güç seçeneği (100 PS, 125 PS, 155 PS) ve standart 6 vitesli manuel şanzımanla sunulacak; önden çekişli, arkadan çekişli ve dört tekerlekten çekişli versiyonlar bulunacak.

Kapsamlı gövde tipleri ve türevleri ailesinde Van, Minibüs ve Kamyonet versiyonları bulunacak. Van tipi araçlar üç farklı uzunlukta ve iki farklı tavan yüksekliğinde, 4.7 tona kadar farklı tam yüklü ağırlık seçenekleriyle sunulacak. Yeni Transit, Transit Custom model ailesiyle birleşerek kullanıcılara önemli oranda genişletilmiş bir model yelpazesi sunacak.

Kuzey Amerika'da ise müşteriler başarısı kanıtlanmış 3,5 litre EcoBoost V6 benzinli motor ile birlikte bir de güçlü dizel motor arasından seçim yapabilecek. Tüm motorlar arkadan çekişli ve benzer E serisi modele göre yaklaşık yüzde 25 daha az yakıt tüketimi sunuyor. Yeni Ford Transit ayrıca birçok farklı tavan yüksekliği ve dingil mesafesi de sunacak. Kuzey Amerika Transit'leri Kansas City'de, Ford F-150 ile birlikte üretilecek.

Üstün kullanım maliyeti, sürücü çekiciliği ve dayanıklılık

Aracın tasarımı ve geliştirilmesi sırasında genel kullanım maliyetinin en aza indirilmesine öncelik verildi. Yeni Transit, münümum bakım, tamir ve sigorta maliyetleri sunarken, sınıfının en iyi yakıt ekonomisine ulaşmayı hedefliyor.

Şık ve fonksiyonel gösterge paneline sahip yepyeni iç bölüm, çeşitli eşya gözü çözümleri içeriyor. Önceki modelden çok daha geniş kabin bu sayede daha fazla omuz ve baş mesafesi ile birlikte sürücüye geniş görüş açısı sunuyor. Ayrıca bütünüyle ayarlanabilir direksiyon simidiyle birlikte daha konforlu bir sürüş pozisyonuna sahip.

Kullanıcılar, Yeni Transit’te, Ford'un en son binek otomobillerinde görülen çok sayıda kullanışlı özellik ve sürücü destek teknolojisini de seçebiliyor. Bunlar arasında Ford SYNC, sesli kullanılabilen ve Acil Durum Yardımı’na sahip araç iletişim sistemi, geri görüş kamerası, Adaptif Hız Sabitleyici ve şerit takip sistemi de bulunuyor.

Sağlamlık ve dayanıklılık alanında efsanevi bir ün kazanan Transit markası, yeni global modeliyle de bu geleneği sürdürmek için tasarlandı. Yeni Transit’in bor çeliği ile güçlendirilmiş monokok yapısı buna temel oluşturuyor.

Araç, Ford'un son derece zorlu global ticari araç test ve dayanıklılık standartlarına göre test edildi; laboratuarlarda, test pistlerinde ve müşteri filolarında milyonlarca kilometre geçildi.

Avrupa'da, yeni Ford Transit'in 2013 sonuna doğru piyasaya sunulması planlanıyor ve teslimatlar da yılsonundan önce başlayacak. Kuzey Amerika'da ise yeni Transit'in 2013'ün dördüncü çeyreğine kadar piyasaya sunulması planlanıyor.

IAA-All-New-Transit-01.jpg

IAA-All-New-Transit-02.jpg

IAA-All-New-Transit-03.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yeni Ford Transit Connect; benzersiz yük taşıma yeteneği, daha düşük yakıt tüketimi ve dinamik bir görünüm sunuyor

· İlk kez Almanya Hanover'deki IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda gözler önünde sergilenecek Yeni Transit Connect, One Ford ürün stratejisi doğrultusunda Avrupa, Kuzey Amerika ve diğer dünya pazarlarında satış için geliştirildi.

· Şık yeni nesil model, küçük ticari araç müşterilerine sınıfının en iyi yük taşıma yeteneği, üstün yakıt ekonomisi ve tam bir güvenlik sunuyor. Bu özelliklerin hepsi, sınıfının en iyi kullanım maliyeti anlamına geliyor.

· Güçlü çalışma özellikleri, akıllı özellikler ve teknolojiyle birleştiriliyor. Yeni Transit Connect dinamik ön konsol, Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi, SYNC ve Ford Acil Durum Yardımı’na sahip.

Şıklığıyla dikkat çeken yeni Ford Transit Connect, hafif ticari araç sınıfında yük taşıma yeteneği, kullanım maliyeti ve dayanıklılık açısından standartları yükseltiyor ve şu anki modelin başarısını daha da artırıyor.

Dünya prömiyeirini Hannover IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda gerçekleştirecek Transit Connect, Avrupa, Kuzey Amerika ve diğer dünya pazarlarında satışa sunulmak üzere One Ford ürün stratejisi doğrultusunda geliştirilen yeni nesil global Transit ticari araçlarının bir parçasını oluşturuyor.

Yeni Transit Connect, dinamik yeni görünümü, yenilikçi yük taşıma özellikleri ve gelişmiş teknolojileriyle (1.0 litre EcoBoost motor, Aktif Şehirçi Güvenlik Sistemi ve Ford SYNC dahil), ticari araç müşterilerine konforlu, fonksiyonel ve çekici yeni bir araç sunuyor.

Ford Avrupa Ürün Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Barb Samardzich, "Yeni Transit Connect, harika görünen, çok fonksiyonel bir ticari araç ve çok çeşitli işyerleri için mükemmel bir seçim olacak. Şu anki modelin sağlamlığını ve dayanıklılığını yeni modelde de koruduk, bazı yeni akıllı yük alanı özellikleri, çok daha iyi hale getirilen yakıt verimliliği ve hem içinde hem de dışında dinamik yeni bir tasarım ekledik. Yeni Transit Connect'in Ford markasına yeni müşteriler getireceğinden eminiz" diyor.

Şık, yetenekli ve çok yönlü

Ford'un en son tasarım dilini sergileyen yeni Transit Connect, dinamik ve modern bir görünüme sahip; önde markanın simgesi trepezoidal ızgara ve ince tasarıma sahip etkileyici ön farlara, yanda güçlü bir şekilde yükselen omuz çizgisinden arkadaki ayırt edici dikey arka farlara kadar.

Şık tasarımlı gövde, kısa ve uzun dingil mesafeli versiyonlara sahip ve sırasıyla, toplam 2.9 m3 ve 3.6 m3 hacminde kullanışlı bir yük alanı sunuyor. Kullanıcılar kullanım amacına bağlı olarak Van, Çift Kabinli Van ve Kombi modelleri arasından seçim yapabiliyor.

Akıllı tasarım ve mühendislik yeni Transit Connect'in sınıfının en iyi yük taşıma yeteneğini sunmasını sağlıyor. Kabin/yük bölümü ayırma panelindeki yükleme kapakçığı ve düz katlanan ön yolcu koltuğu gibi özellikler aracın içinde 3.0 metre (SWB) ve 3.5 metreye (LWB) kadar uzun yüklerin güvenli bir şekilde taşınabilmesine olanak tanıyor.

Günlük verimliliği artıracak diğer yeni özellikler arasında bulunan iki kişilik ön yolcu koltuğu sayesinde Van modelleri kabinde artık üç kişiye seyahat imkanı sağlıyor.

Kombi ve Çift Kabinli Van modellerinde ise kısa dingil mesafeli versiyonda beş, uzun dingil mesafeli versiyonda ise yedi kişilik oturma alanına sahip Yeni Transit Connect’in çok yönlü arka koltukları ve hareket ettirilebilir ayırma paneli yük alanının isteğe göre ayarlanabilmesine olanak tanıyor. Buna ek olarak, uzun dingil mesafeli modeli benzersiz bir şekilde düz yatırılabilen koltuk sistemine sahip ve bu sayede ön yolcu koltuğundan arkaya doğru yük alanı en iyi şekilde kullanılmasına olanak sağlayarak 3 metreye kadar uzunluktaki yükleri taşıyabiliyor.

Yeni Transit Connect, etkileyici tasarıma ve kaliteli işçiliğe sahip şık bir kokpiti, akıllı eşya saklama gözü çözümlerini ve Ford’un yenilikçi sürücü desteği teknolojilerini içeriyor. Transit Connect, sınıfında Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi sunan ilk araç olmanın yanı sıra Acil Durum Yardımı Sistemli ve sesle kontrol edilebilen Ford SYNC araç iletişim sistemini de sunuyor.

Sınıfının lideri yakıt ekonomisi ve dayanıklılık

Yeni Transit Connect’in tasarım ve geliştirme sürecinde aracın genel kullanım maliyetinin en aza indirilmesine öncelik verildi. Yeni Transit Connect, uzatılan servis aralıklarıyla birlikte en aza indirilen bakım ve onarım masraflarının yanında, sınıfının en iyi yakıt ekonomisini de hedefliyor.

Avrupa'daki motor ailesinde; 75, 95 ve 115 PS versiyonlarıyla son derece verimli 1.6 litre Duratorq TDCi dizel ve yeni 2012 "Yılın Uluslararası Motoru" 1.0 litre EcoBoost benzinli motor ve ayrıca altı vitesli otomatik şanzımanla sunulan, çok beğenilen 1.6 litre EcoBoost motorun bir versiyonu sunuluyor. En son düşük CO2 atıklı Ford ECOnetic teknolojileri, yakıt tüketimini en aza indirmeye yardım ediyor ve hem dizel hem de benzinli modellerde opsiyon olarak sunulan Otomatik Start/Stop gibi özellikleri içeriyor.

Yeni Transit Connect, ABD'de ise yerel pazarın ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitli otomatik şanzımanlı ve verimli benzinli motorlarla sunulacak.

Transit Connect, 2002'de piyasaya sunulduğundan beri sağlamlık ve dayanıklılığı ile ün kazandı. Yeni model ise bu ünü daha da ileriye taşımak üzere geliştirildi. Sağlamlıkla dayanıklılığın en başından itibaren tasarıma eklenmesini sağlamak için dünya çapında müşteri tepkileri göz önünde bulunduruldu.

Binek otomobiller gibi test edilen birçok rakibinin aksine, Transit Connect, Ford'un zorlu ticari araç dayanıklılık standartlarına göre test edildi. Laboratuarlarda, test pistlerinde ve müşteri filolarında milyonlarca kilometre yol yapıldı.

Yeni nesil global platform

Yeni Transit Connect, en yeni Focus ve Kuga/Escape modelleri gibi en ileri teknoloji ürünü C segmenti platformuna sahip.

Yeni Transit Connect’in yenilikçi teknolojileri arasında Yüke Uyumlu Kontrol özelliğini içeren Elektronik Denge Programı (ESP) de yer alıyor; Yüke Uyumlu Kontrol, ESP sisteminin yükteki değişimleri dikkate alarak gerekli ayarlamaları yapıyor ve böylece araç kısmen ya da tam yüklü olduğunda sistemler bütünüyle etkin durumda kalıyor.

Yeni Transit Connect’in müşterilere teslimi Avrupa'da ve Kuzey Amerika’da 2013 yılının sonunda başlayacak.

IAA-All-New-Transit-Connect-01.jpg

IAA-All-New-Transit-Connect-02.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Transit Ailesi'nden Video

 

 

lang="en-US" dir="ltr">

e2f5fd22bad3106f451539dbc5016575
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.