Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Bass Tiz Ayarı


Seçkin yavuz

Soru

Önerilen Mesajlar

  • 0

Arkadaşlar MCA Titanium donanımlı Focus araç için bi türlü aradığım ideal EQ ayarını bulamadım..Acaba siz müzik dinlerken ayarlarınızı en idael olarak hangisinde kullanıyorsunuz?Müzik kulağına güvenen arkadaşlardan tavsiye istiyorum..Teşekkürler

Samet VURAL tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu tamamen sizin kişisel tercihlerinizle ilgili bir şey. Deneme yanılma yoluyla sizin için en güzel ayarı bulmanız en doğrusu bence. Her kategori için ayarlama yapmanız gerektiğini bilmeniz önemli ama. CD için yaptığınız ayarlama radyo için geçerli değil mesela. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
5 saat önce, Samet VURAL yazdı:

Müzik kulağına güvenen arkadaşlardan tavsiye istiyorum..

Daha önce de yazıldığı gibi bu öznel bir tercihtir, hem geçmişteki müzik dinleme alışkanlıkları, hem müzik türü, hem de müzik kaynağı tercihi etkiler. 

Ancak vurgulanması gereken önemli bir konu var, müzik kaynağından en uç nokta olan hoparlöre kadar sistem ne kadar iyi ise elde edeceğiniz kalite de o kadar iyi olur. Yani tizleri olmayan bir radyo kaydını tizleri açarak ışıltılı hale getiremezsiniz, ya da mütevazi hoparlörlerden bası açarak derin ve kontrollu bir bas elde edemezsiniz, ya da olmayanı var edemezsiniz. 

Mk3 üzerinde gelen hoparlör sisteminde tizlerin fazla açılması sesi metalik ve sert yaparken, basların çok açılması da tabanı uğultulu ve boğuk hale getirir. Yani diğer bir deyişle oynamaları küçük adımlarla yapmakta yarar var.

Ben EQ klasikte, midler -1'de olmak kaydı ile beni yeterince tatmin eden bir ses aldım ve kaynak gözetmeden aynı ayarlarla dinliyorum.   

Not: Kulağım iyidir ama bu zevklerimizin aynı olduğu anlamına gelmez.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.