Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Geçmiş Olsun B-Max ! Başlamadan Bitirildin :(


H. Cenk

Önerilen Mesajlar

Geçen günkü prezentasyonda gözden kaçan bir şey var. Ford ticarileri açıklarken en son B platformunda fiesta bazlı yeni bir ticari aracı gösterdi. Adı Transit/tourneo courier. Yakup satır arasında yazmış ama sanırım dikkatini çekmemiş.

B segment fiseta bazlı; dolayısıyla bu araba hemen hemen B-maxin aynısı gibi birşey. Kayar kapılı görünürde bir B sütunu yok..

Sadece Türkiyede üretileceği söyleniyordu hatırlanırsa.

Romen malı B-max yerine Kocaeli malı torurneo courier her türlü alınır yani.

CarScoop-Ford-Courier-Tourneo-E.jpg

Aşağıdaki videoda 1:50 den itibaren tourneo courier prezentasyonu izlenebilir. Tourneo courier koltuklu; transit courier van formu olacak.

Bu da 1.5 dizel 75 bg lik koltuklu bir van olacak demektir ki B-maxin aynısı zaten. Bmaxte sadece biraz daha fazla oyuncak olacaktır..

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dışı süslü içi döşemesiz klasik küçük ticari araçlar gibiyse B-Max'ın yerini tutabileceğini sanmıyorum ama yine de taban bölebilecek bir etken..

Elbette B-max daha gözalıcı olacaktır ve daha donanımlı olacaktır. Yok sony LED far lastik basınç göstergesi yokuş kalkış destek sistemi falan. Ama bu oyuncaklar dışında aynı işlevi courier de görür. Dizel motor 5 koltuk kayar kapı. Paranın ülkede kalması için bence bu beklenmeli, almayı düşünen bunu almalı. .

Bu araba Caddy gibi olacak sanırım. Dolayısıyla akıl karıştırabilir. Ama Ford haklı. B-max'in satacağı birkaç bin, ticariler 10binlerin üzerine çıkıyordur. (bizim pazarda mesela)

Ford isimlede sıkıntı yaşıyor. Transit ve tourneo connect courier vs eski isimleri kullanmaya çalışıyor. Biraz kafa karışıklığı oluyor.

Bu araç yani tourneo courier fiorino rakibi. Şimdi kontrol ettim taaa ocak ayında bile bu sene içinde üretime başlanacağı yazılmış ve otosan bu modeli üretecek yeni fabrika için 260M dolar yatırım yapmış. Yukarıdaki prezentasyonda bunun için sneak peek diyor yani kesin hali bu değil ama buna benzer bişey olacak diyor.

Camlı fiorino combi düşün bu tourneo courier

kapalı kasa fiorino cargo düşün o da transit courier

Yeni transit connect üretimi Türkiyeden alındı ama yine de 1 sene kadar daha doblo boyutundaki connect üretilemeye devam edilecek.

H. Cenk Köse tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.