Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Hız Sabitleyici Devreye Girmiyor


Ahmet Salih

Soru

kardeşim şu anda yolda ve trabzona doğru gidiyor ( bu arada yollar çok kalabalıkmış) az önce telefonda abi hız sabitleyici devreye girmiyor dedi. hız sınırlandırıcı devreye giriyormuş ama sabitleyici girmiyormuş... daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadık, acaba sebebi ne olabilir ?

not: ısrarla sordum tuşa doğru basıyormusun diye evet dedi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

20170607_140542.thumb.jpg.7c5e2344c25ae9fd03a833069574ef2b.jpg

--3 dakika sonra eklendi--

Hız sabitleyici sorunu için gittiğim özel serviste bilgisayara bağlandı ve yukarıdaki hatayı verdi. ben debriyaj müşüründe hata var sanıyordum fakat usta tuşta sıkıntı olduğunu söyledi cumartesi çözümü için gideceğim. daha önce aynı hata kodunu alan oldu mu acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhaba bende de hız sabitleyici devreye girmiyor ancak limitleyci sorunsuz çalışıyordu. Bir ay kadar hergün çalışıp çalışmadığını konyrol ettim fakat çalışmadı. Sonrasında kablo temassızlığı olabileceği ihtimali üzerine kornanın olduğu orta noktaya bir kaç kez kuvvetlice vurdum ve anında çalıştı zaman zaman yine çalışmadığı oldu bende kalıcı bir çözüm olsun diye airbagi söktüm nasıl söküleceği youtube de var ve içindeki soketleri ayırıp contact sprey sıktım ve tekrar kapattım o gün bu gündür sorun yok denemenizi tavsiye ederim. 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

2012  1.6 Ps 125 hp Focus Style. Bendeki Focus'ta da hız sabitleyici bazen kafasına göre takılıyor. Bazen kendi kendine devreden çıkıyor. Bazen hiç devreye girmiyor. Bazen hız sınırlayıcı da devreye girmediği oluyor. Ama şu son 15 gündür her ikisi de kusursuz çalışıyor. Servise sorduğumda, "bize daha önce böyle bir problem hiç gelmedi, aracı getirirseniz birkaç gün bizde kalsın ve öncelikle fabrikaya soracağız" dediler. Şu sıralar sorunsuz çalışıyor. Nedenini öğrenemedim henüz. Sizin aracınızın sorunu gördüğüm kadarıyla çözülmüş. Acaba serviste bu sorunu gidermek için ne kadar ücret alındı, konu hakkında bilgi verebilir misiniz? Saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sorun çözüldü mü emin değilim :) şöyle ki (sivasta servis kapandığından) servisten ayrılma bir ustaya gittim. önce sabitleme modülünü söküp uğraştı bişiler yaptı olmadı. daha sonra 0 modül taktık her denememizde çalıştı, bayram öncesi memlekete orada da antalyaya gittim giderken sıkıntı yoktu dönüşte yine çalışmadı. şimdi yine kafasına göre çalışıyor. baştan beri debriyaj müşüründe sıkıntı var diye düşünüyorum ama usta yok diyor. 

durum bu :) bu arada sabitleme modülü 190 tlciğe patladı bana. + işçiliği söylemiyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhaba,

aynı sorun bendede söz konusu limitleyici çalışırken hız sabitleyici çalışmıyor. Bu sorunu yaklaşık iki yıl öncede yaşadım. Servis garantiden CC sistemini tuşları dahil komple değiştirdi fakat şimdi aynı sorunu tekrar yaşıyorum bu 2 senelik süreçtede bazen çalılırken bazen devreye girmemezlik yaptı. Şu an hiç devreye girmiyor. Bence bu sorun yazılımsal bir sorun yada aküden güç alamıyor. Erol bey servise giderseniz bigi verirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benim CC de ara sıra naz yapıyordu.Şimdi hiç çalışmıyor.Akü kutup başını sökmeyi ve Erdinç Öz arkadaşın dayak atma olayını deneyeceğim.Bakalım işe yarayacak mı?

07.06.2017 - 23:13 tarihinde, Erdinç Öz yazdı:

bir kaç kez kuvvetlice vurdum

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
4 saat önce, suat coşkun yazdı:

Benim CC de ara sıra naz yapıyordu.Şimdi hiç çalışmıyor.Akü kutup başını sökmeyi ve Erdinç Öz arkadaşın dayak atma olayını deneyeceğim.Bakalım işe yarayacak mı?

 

Ben de zamanında vurdum dövdüm sevdim yalvardım fakat nafile. Sıkıntı hız sabitleyici düğmesinde imiş, değiştirdim sıkıntı yok. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benim de cc çalışmıyor , özel servise götürdüm debriyaj müşürünü değiştirdim arıza kodunu sildik ancak yine de çalışmadı. Daha sonra Ford yetkili servise götürdüm cihaza bağladılar ancak sorun yok dediler , tets ettiler ancak onlarda neden devreye girmiyor anlamadılar ve aracı bırakmanız lazım detaylı incelenmesi gerekiyor dediler.  Şimdi hatırlamıyorum ancak tuşları denemek için bir sistem vardı , internette okumuştum. O şekilde yaparak tuşları kontrol ettim ve tuşlar çalışıyor.Debriyaj müşürü değişti , tuşlar çalışıyor ,arıza göstermiyor acaba başka ne sorun olabilir ? Bir arkadaş forumda arka stop lambalarını kontrol et demişti değiştirince düzeldi demişti bir tek ona bakmadım acaba ondan olabilir mi ? Ford yetkili servisi arıza tespite 300 tl istiyorlar, acaba rakam 300 den fazla çıkar mı ? Fikirlerinizi bekliyorum .. Teşekkür ederim..  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.