Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 1.6 Tdci Yakıt Tüketim Değerleri


Aydın Baran

Önerilen Mesajlar

Şimdi o zaman bizim tecrübelerimizin bir önemi yok mu :) Hem diğer arabalar hep küçük sınıf belki sizin arabaya alışmanız gerekiyordur.

Özetle o tüketimi 90 km ortalama ile yakalamanız mümkündür diğer koşullarda olamaz. Uzaktan konuşmak huyum değil ama o tüketim fazla değil.

Ayrıca aracın motor hacmi ile değerlendirmek yanlış, güç ve ağırlık oranı bakidir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Herkese merhabalar. 15 günlük tatil gezisinin, pompa hesabına göre yakıt tüketim değerlerim: İstanbul - Ayvalık 475 km ort hız 126 km. ort 5.7 lt (Hız min 80, max 210 çoğunlukla 140-150 arası seyrettim.) Ayvalık-Tokat 1080 km ort hız 121 km. ort 5.6 lt (Hız min 90, max 200 çoğunlukla 130-160 arası seyrettim.) Tokat-İstanbul 780 km ort hız 132 km. ort 5.8 lt (Hız min 90, max 205 çoğunlukla 140-150 arası seyrettim. Gerede'den sonra İstanbula kadar otobanda 180 km sabit, yer yer 130 a indim) Benim için uzun yolda, bırakın 3.7 lt yi 4.5 lt bile hayal. 4.5 lt için 90-100 km hızla sabit gitmek şart. Yalnız bu yolculuk sırasında iki şeyi tecrübe ettim. Birincisi; sürekli 110-120 km ile gitmekle 160-180 km gitmek arasında 0.5 lt farkediyor. 0.5 lt için kasmaya gerek olmadığını düşünür oldum. (Radarları esgeçtiğimizi varsasıyorum :) ) İkincisi; ikisi shell ikisi opet olmak üzere 4 ayrı istasyonda fulledim aracı. Kesinlikle shell yakıtı daha uzun yol yaptırıyor, araç daha performanslı ve daha sessiz çalışıyor. Psikolojik diyebilirsiniz ama aracı kullanırken fark hissediliyor. İstasyon farkıda olabilir. Opet yakıtı ile max 760 km yapabilirken shell ile 870 kmyi gördüm. Nihai sonuç: 590 tl ÷ 2715 km = 21,7 kr ort tüketim: 5.6 lt (ort hız çok değişken) Tüm forumdaşların bayramını kutluyorum.. Not: HB Focus ile virajlı yollarda araç kullanmak gerçekten bir zevk oldu benim için. Aracın tam olarak limitlerini kendimce öğrenmiş oldum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eşim ve 3.5 yaşındaki oğlum bagajdada 2 valiz vardı. Fabrika verisi 3.7 ise bizimde 4.0 civarını en kötü tutturmamız lazım diye düşünüyorum. Daha önce 1.5 dizel clio hatcbak vardı tüketime de dikkat etmeden 3.8 le ordu ya gitmiştim. Bundan önceki arabam albea 1.3 multijet ile 4.9-5.0 ile gidiyorum gene tüketime dikkat etmeden ortalama 130km/h hızla gidiyorum. Bana tüketim biraz fazla gibi geliyor helede 1.6 motor araba ile 100-110 km hızla gidiliyorsa.

Beklentiniz yersiz.Yani 1.6L hacimli ve 1350 kg bir araçla yaz günü daha az yakamazsınız.

Fabrika verilerinin nasıl elde edildiğini http://www.focusclubtr.com/topic/1261-yakıt-tüketiminde-fabrika-verileri-nasıl-hesaplanıyor/?do=findComment&comment=39413 mesajımda açıklamıştım.

Çok özel gayret gösterirseniz ve benzer bir süre/yol kullanırsanız bu değerin %10 üstünü yakalarsınız.

Ama fabrika verileri sizin günlük harcamanıza bir örnek olarak değil değişik araçların karşılaştırmasını yapmak için yararlıdır.

Daha önceki araçlarınız hem daha küçük hacimli, hem daha düşük performanslı hem de daha hafif araçlar. Aynı sınıftan bir araç kullanırsanız yine aynı değerleri yakalarsınız.

Ayrıca tüketim konusunda çok takıntılı olmaya gerek yok. 1000 km yolda ağzınızla kuş tutsanız 1L/100 km az yakarsınız, bu da 40 TL eder. Gönlünce araba kullanma keyfi için bu ilave bedeli ödemeye her zaman değer. 

Yol bilgisayarı verilerinin depo dolum değerleri ile sağlamasını yapmakta da yarar var, zaman zaman sapmalar gözlenebiliyor.

Rezerv depo konusuna gelince eğer pompa tabancası aşırı yakıt buharına bağlı erken atmıyorsa yaktığınız kadarını alıyorsunuz demektir. Rezerv depo yol bilgisayarı 0 km menzil gösterdiğinde bile daha bir 50 km gidecek kadar yakıt kalması durumu yani olumlu bir aldatmacanın diğer adı olabilir. Yazdım diye denemeyin, bilin yeter. 

Sonuç olarak bence sizde herşey maalesef çok normal.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

 

Ayrıca 53lt yakıt deposu var. Kalan yakıta ve aldığım yakıta baktığımda pompa tabancası çok çabuk atıyor sanki daha fazla yakıt alması lazım geliyor. Acaba bazı araçlarda olduğu gibi bunlarda da rezerv depo olayı falanmı var.

Herkese Selamlar.

Cem bey gerekli açıklamayı yapmış, bende şöyle katkıda bulunayım; bugün depo ışığı yandıktan sonra 35 km daha yaptım (şehir içi) yol bilgisayarı kalan yakıt 50 km yazarken istasyona geldim ve depoyu doldurdum ( hemen hemen hep aynı istasyon hatta aynı pompadan benzin alırım :)  ) .55 litrelik depo 43.75 litre benzin aldı, sizin aracınız dizel ama bildiğim kadariyla bizim araçlarda (f3) depo ışığı erken yanıyor, yanılıyorsam daha tecrubeli arkadaşlar düzeltme yaparlar.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Deniz Gecgel otobanda giriş çıkış gişeleri arası hız sınırı 120 km oldu diye biliyorum, dönüş hız ortalaması bayağı yüksek. Ceza var mı 1, 2 haftaya belli olur, bilgilendirirseniz seviniriz, eğer otoban ortalamanızın 120 i üstü olduğundan eminseniz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tebligatların düzenli yapılmadığı düşünülürse paralı yolları kullanma durumunu ara sıra buradan sorgulamakta yarar var: http://www.egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx

Yıllar önce Istanbul - Antalya arasını daha duble yollar bu kadar gelişmemişken 6 saatte aldığım zamanlarda aynı gün ikinci kere radara girince memur arkadaşın sözü çok iyi idi: "Neden uçak kullanmıyorsun, daha hızlı gider misin emin değilim, ama daha ucuz olacağı kesin..."

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...
@Deniz Gecgel otobanda giriş çıkış gişeleri arası hız sınırı 120 km oldu diye biliyorum, dönüş hız ortalaması bayağı yüksek. Ceza var mı 1, 2 haftaya belli olur, bilgilendirirseniz seviniriz, eğer otoban ortalamanızın 120 i üstü olduğundan eminseniz

Mehmet Hocam, radarları es geçmişiz. Ceza gelmedi. Aramızda kalsın :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Değerli focusclubtr üyeleri Merhaba...

-Ben 2014 1.6 tdci focus mk3 sahibiyim ve aracı aldıktan sonra şu tepkilerle karşılaştım 

''piyasadaki en çok yakan aracı almışsın'' 

-Peki bu ne kadar doğru? , Focus gerçekten çok mu yakıyor ?  yoksa bu bir iftiradan mı ibaret ? 

-şimdi , ''çok konuşma sen ne kadar yakıt tüketiyorsun'' dediğinizi hisseder gibiyim :) 

Benim aracımdaki ortalama tüketimi görenler de  doğal olarak çok şaşırıyorlar , yahu bu araba çok yakıyor dediler diyorlar ya da sen bu arabayı hiç trafiğe sokmuyor musun ? nasıl kullanıyorsun çok az yakıyor , ortalama tüketimin çok düşük diyenlere şahit oldum ve son olarak Ford Şahsuvaroğlunda Berk bey bu tepkiyi verdi.

benim şehir içi ortalama tüketimim 4.2-4.8 arasında uzun yolda ise 3.4 lere kadar düşebildim (uzun yolda sabit 120 km/s hız ile )

ve önemli bir not aracımı 2000 devir dakikanın üstünde kullanmıyorum , çok nadir olarka 2000 devir dakikayı geçiyorum ve  muhtemelen bunun tüketime katkısı çok büyük oluyor. 

-Son olarak bayramdan önce Karadeniz turuna çıktım 750 km yol gittim ve depoyu fullediğimde 111 tl lik yakıt aldı, sonra devam ettim 970 km de tekrar fulledim ve bu sefer de 40 tl lik yakıt aldı,

-Şimdi ben sizlerin yakıt tüketimini ve aracı kullanma tarzınızı merak ediyorum, sizler ne kadar tükettiriyorsunuz ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

uzun yol ve şehiriçi verileri kullanım karakteristiği ile çok alakalı arabayı üzmeden 90-110 km aralığında şehir dışı tek depo ile 1250 km yaptım :) 18 inç jant 2 kişi ve bavullar ...şehiriçi  yazın 4.5-6 lt civarında

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

uzun yol ve şehiriçi verileri kullanım karakteristiği ile çok alakalı arabayı üzmeden 90-110 km aralığında şehir dışı tek depo ile 1250 km yaptım :) 18 inç jant 2 kişi ve bavullar ...şehiriçi  yazın 4.5-6 lt civarında

 

güzel :) peki arabanız kaç model ? biraz ayrıntı lütfen :) çok güzel ben yazmayı unutmuşum ben de giderken 4 kişi idik benim arabada valizler ıvır zıvır doluydu arabam :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Yakup Ç. A., başlığı Focus 3 1.6 Tdci Yakıt Tüketim Değerleri olarak değiştirdi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.