Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Ecomode ayarlanabiliyor mu? Nedir ?


Fazıl Arslangiray

Soru

Önerilen Mesajlar

  • 0

ne kadar kısa sürede doldurabiliyorsunuz? 1 depo civarında mı?

ilk 2 si hep dolar ama 3. yü doldurmak ya motoru titreterek sürmekle olur yada 2-3 depo da.. 1 depo da motoru titretmeden doldurabiliyorsanız süpersiniz. ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

İnanın şu tebrik msjını versin diye sürekli enn güzel şekilde kullanmaya çalışıyorum ani kalkışlar ani duruşlara dikkat ediyorum hız yapmıyorum 2 bin devirde vites değiştiriyorum vs vs ve 1 depoda rahat yapraklar tamamen doluyor ama aracın bana dediği daha fazla bilgi için kitapçığa bakınız ? acaba yanlış bölüme mi bakıyorum yoksa benim aracın öyle bir özelliği mi yok anlamadım. İleri derece ecomod sürücüsü felan yazıyormuş galiba yapraklar tam dolunca

  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

İstanbul'da şehir içi kulanımda bu vites önerilerine uymak çok yorucu oluyor. Kalktık 2.vites önerisi gelmek üzere, attık 2'ye gidiyoruz 3. Vites önerisi gelecek ayağın gazda sabit ama 50 metre önde yokuş var görüyorsun, ecomode 3.vites için çılgınca öneri veriyor.. Ahh ah başım belada ?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

O vites değiştirme uyarılarına herzaman uymak zor dediğiniz gibi çünkü yokuştatada aynı talimatı veriyor ve uymak imkansızlaşıyor. Ben deneme amaçlı aracın istediğini yapıp yaprakları doldurdum sonuçta bişeyde olmadı yakıt tasarufu haricinde. Şuan km 30 krş yakıyor uzun yolda şehir içindede 40 krş yakıyor

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Dizel araçta uzun yolda ortalama tüketim 4 - 4.2 litre civarıyken tüm yapraklar dolunca ' ileri derece eco sürücü ' yazısı beliriyor. 4 litrenin altına düşüp 3.8 - 3.9 litre ortalama tüketim görürseniz şampiyon tarzı şeyler yazıyor.  Bir kaç defa uzun yolda 3.9 litre ort. tüketim tutturup şampiyonu gördüm. Ama bu son yolculuğumda 4.1'in altına düşüremediğim için ileri derece eco'da kaldım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
46 dakika önce, Resul özdemir yazdı:

4.2 ler falan hayal benim dizelde. basiyorum gidiyor. hiz sabitlemeyide 119 dan asagi sabitlemiyorum:) 3.9 da nasil yol alinir. benim araba 4.5 yaksa valla ben onu tebrik ederim. yonca degil karanfiller sacarim, ? 

95'lik ünitede biraz daha zor olabilir çok düşük tüketimleri yakalamak. 115'lik ünitede rahat rahat 4,5 litre görülüyor. Daha altını görmek için hava şartları, yük durumu, yol eğimi v.b kriterler daha fazla önem arz ediyor. Ama 4,3 - 4,2 gibi değerleri de görmek aşırı zorlanmadan mümkün. 4 litre altı ise gerçekçi tüketim değeri olmasa da görülebiliyor fakat imkanları zorlamak gerek. Maksimum torkun geldiği devirde aracı kullanmak, 2 bin devri geçmemek, geçecekseniz de ciddi eğim olacak ve siz gaza minimum düzeyde basacaksınız anlık tüketim çok düşük olacak gibi gibi bir çok kriter devreye giriyor.

 

Bu 3.9'u yakıt aldıktan sonra 30-40 km arasında yakaladım. Daha sonra sabredip 100-110 km boyunca sabit tutabildim. Ama sonrası pek gelmedi ?

20180227_115126.thumb.jpg.dba757146a9f0838f62696448b5d6db1.jpg

 

Bu değer ise daha kolay şekilde elde edilebiliyor. Sürekliliği de mevcut zaten ki 1000 küsür km'lik uzun yolun ortalaması.

 

20181016_145215.thumb.jpg.d3120b7b2233b8a2e45fe06d31a6e245.jpg

 

Uzun yolda hava ve yol şartları çok zorlayıcı değilse 5 litrenin üstünü pek görmem ben. 4,5 - 5 litre hiç kasmadan yakaladığım ort. değerlerdir. Biraz dikkat edersem de 4,5'un altını rahat görüyorum. 4 litrenin altı ise gerçekçi değer olmasa da görülebiliyor 115'lik ünitede.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.