Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Android 4.1 Jelly Bean Duyuruldu. İlk Sızan Video


Önerilen Mesajlar

Kısaca genel sistemin optimize edilerek hızlandırılması dışında; browser ayrı bir lige çıkmış gece gündüz kadar fark var demiş inceleyen, voice search için siri'den daha iyi deniyor, widgetler otomatik boyutlanıyor gibi özellikler var. Nexus çok hızlı bir cihaz olmamasına rağmen S3'den daha seri çalışıyor gözüküyor. Arayüz geçişlerinde 60fps gibi bir değerden bahsediliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

-Alıntı-

4.1 sürümü ile Android cihazların çoğu zaman öne çıkan özellikleri arasında olan donanımları artık daha aktif olarak kullanılacak. 4.0 Dondurmalı Sandviç (Ice Cream Sandwich) sürümü ile donanımsal hızlandırmayı hayatımıza sokan Google, 4.1 Jelibon (Project Butter) sürümünde bu adımını koşma adımına dönüştürüyor ve animasyonları 60fps(fps= kare/saniye) ile işleyecek ve pürüzsüz bir kullanım sunacak.

Bu daha önce iOS cihazlarda 30fps olarak kullanılan bir yöntemdi. Ancak 30fps’nin hızlı geçişlerde yetmediği ve sabit hızla geçişlere devam etmesi Android kullanıcılarının alışık olduğu hızlı geçişleri sunamıyordu ne yazık ki. Google 4.1 Jelibon sürümü ile 60fps’lik animasyonları tarayıcıda, sayfa geçişlerinde, menülerde yani hareket olan her yerde kullanmayı hedefliyor.

Grafik işlemcilerin(GPU), işlemcilere(CPU) göre performans, güç ve güç tüketimi konusunda onlarca kat güçlü olması hareketlerin işlenmesini oldukça kolaylaştıracaktır. Hatta konferanstaki bir soru da : “CPU’yu sabit tutup, GPU’ya dar boğaz yapmayacak güçte olmasını ve yapılacak işlemmlerin GPU üzerinden çalıştırılmasını oyunlarda ise GPU’dan tam verim için CPU’nun GPU’ya yardım etmesi nasıl olur?” idi. Cihazınızın donanımını artık beklediğiniz performansta kullanabileceksiniz.

Nexus S, Galaxy Nexus, Motorola Xoom cihazların kullanımına sunulacak Android 4.1 Jelibon sürümü ilerleyen dönemlerde diğer cihazlara da geleceği belirtiliyor. Buraya küçük bir not düşmek istiyorum. Galaxy S3′ün kaynak kodlarının yayınlanması gelecek Android sürümlerini almasında(resmi veya Custom romlar ile) ve güncellemeyi alan ilk cihazlar arasında yer almasında rol oynayacağı belirtiliyor. Bekleyip göreceğiz.

Engin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

-Alıntı-

Google Ürün Yönetim Müdürü Hugo Barra’nın Google I/O’da yaptığı duyuruya göre şimdiye kadar tam 400 milyon adet Android cihazı satılmış. Ayrıca Barra’nın söylediğine göre her 12 saniyede bir yeni bir Android cihazı aktive ediliyormuş ve günlük toplam cihaz aktivasyonu 1 milyona ulaşmış.

Daha geçen seneki Google I/O’da duyurulan sayının 100 milyon olduğu düşünülürse bu sayılar oldukça etkileyici ve Apple’ın yakın zamanda WWDC’de duyurduğu toplam 365 milyonluk iOS cihazı satış sayısını azımsanmayacak bir farkla geçiyor.

Kaynak: TheVerge

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teknolojı ne kadar hızlı ilerliyor yahu.. :D

Aslında hızlanmadı gittikçe yavaşlıyor mesela ben 5 sene önce aldığım bir diz üstü bilgisayarı halen daha sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ama bundan yıllar önce 96 senesinde o zamanın en iyi donanımlı bilgisayarını almıştım 3 ay sonra daha üstü çıktı dahada bi 3 ay sonra fiyatı iyice düştü hatta 1 sene sonra baya yavaş işleyen ve artık arasanda bulamıycağın bir sistem haline gelmişti.

O tarihlerde teknoloji çok hızla ilerldeiği için yeni diye aldığın bir ürün 3 ayda eskidiği için avrupa da tüm dünyanın onayladığı bir karar ile resmen teknoloji yavaşlatıldı.Çünki bu tüm teknoloji üreten firmalarında işine geliyordu nasılmı?

.Emin olun şu an esnek ekranlı galaxy note 3 ün bile prototipi hazırda bekliyordur ki daha note 2 çıkmadı bile :).İlk pentium 133 mhz lik işlemciler çıktığında devrim bu demişlerdi ama o tarihte ellerinde 4 çekirdekli 3500 mhz hızında çalışan işlemci dahi mevcuttu.O işlemciye kadar azar azar çıkartıp fazla fazla kazandılar.Şimdi düşünün ellerinde neler vardır yıllar sonra piyasaya çıkacak.

Yavaş yavaş piyasaya çıkartıp fazla fazla kazanmak varken ne diye acele etsinler değilmi?

Birde işin şu yönü var eğer yavaşlatılmasaydı şu an çok daha teknolojik aletlere sahip olucaktık fakat ciddi maddi sıkıntılar baş gösterecekti

ferhat tezcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ICS arkasından gelen Jelly Bean yavaş yavaş gözükmeye başlıyor. Genel olarak ek özellikler haricinde ICS'in cilalanmış ve optimize edilmişi diyebiliriz.

Engin abi peki bu ics üzerine guncelleme gibi mi olacak yani ics olmayan telefon bu yazilimi alamicak mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Htc serisinde One modelleri alacakmış. ICS olmayanlar almaz.

http://www.androidturkiye.net/2012/06/29/htcnin-4-1-jelly-bean-takviminden-ilk-bilgiler/

Engin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Htc serisinde One modelleri alacakmış. ICS olmayanlar almaz.

http://www.androidturkiye.net/2012/06/29/htcnin-4-1-jelly-bean-takviminden-ilk-bilgiler/

Cok saçma ya sensation aliyor icsyi benim telefonun sensationla herseyi ayni arti RAMi 1 gb ondan yuksek ama alamiyorum icsyi güncelleme alamazsam eger galaxy note2de bekledigim gibi cikarsa ona geçicem

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.