Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 90.000 Km Uzun Donem Incelemesi


Önerilen Mesajlar

Sevgili abilerim,ablalarim,kardeslerim kisacasi forumdaslarim :)

Aracim 90.000km gecti ve hem bu arabayi almak isteyenler hem hala kullaniyor olupta ilerideki durumu nasil olur diye endise edenlere faydali olucak bir konu acmak istedim gelelim aracima;

Arabayi 2009 yilinin sonunda aldim ve suan yaklasik 93.000 km`ye gelmis bulunmakta bu zamana kadar beni hic yolda birakmadi ancak ufak tefek sikintilari cikti tabiki :)

IC MEKAN : Aracin ic mekani genislik olarak sinifinin ortalamasinda digebilirim.Ne asiri dar nede bi 307 kadar asiri genis, aracta 4 kisi rahatlikla yolculuk yapilabilir ancak 5 kisi arkada oturanlara eziyete donusebilir. Tasarimindan dolayi arka kafalik bolumu cok egimli uzun boylular icin sikinti olabiliyor. A sutunu kalin olmasindan dolayi gorus acisina nadir de olsa engel olabiliyor.2009 model focuslarda bulunan elektrikli surucu yukseklik ayari ve manuel yolcu yukseklik ayari kaldirilmasi ise tam bir sacmalik.Direksiyon uzerinde bulunan hiz sabitleyici tuslarinda isik olsa daha guzel olurmus.Torpido gozu oldukca genis ve yeterli ancak arabada bulunan saklama gozleri yetersiz ve kucuk.\

ISCILIK ve MALZEME KALITESI : Gelelim turk milletinde hastalik olan ic mekan plastik kalitesine, on gogus`un ust tarafi son derece kaliteli ve yumusak plastik ancak alt tarafi ciddi anlamda vasat. On kapilarin ust tarafi yine gayet kaliteli ve kapilarda kullanilan deri gayet sik duruyor ancak alt taraflar yine vasat. Arka kapilarin plastik kalitesi ise 1 milyoncuda satilan legen plastigi gibi berbat ancak bunlarin hic biri ozellikle arka taraf beni ilgilendirmiyor arkaya oturan dusunsun :). Arac`ta yari deri koltuk bulunmakta deri de herhangi bir asinma veya yirtilma bulunmamakta hala ilk gunki gibi duruyor.

DONANIM: Focus sinifina gore oldukca yuksek bir donanima sahip, yari deri koltuklar sunroof viraja duyarli farlar priz sony muzik sistemi o zamanin cogu c sinifini aracta opsiyon listesinde bile bulunmamaktaydi.Donanimi bastan sona kadar yazmiyorum zaten asagi yukari herkes donanimlarini biliyor. Ancak katlanir ayna , xenon far bulunmamasi ve koltuk isitma ve elektrikli koltuklarin opsiyon listesinde bulunmamasi buyuk eksiklik.

KLIMA ve MUZIK : Arabalarimizda en cok kullandigimiz donanimlara ayri deginmek istedim :). Focus`ta bulunan sony ses sistemi son derece basarili. 4 hoparlor , 4 tweeter bulunmakta ve hic bir ses birbiriyle karismiyor . Cift bolgeli tam otomatik klima bulunmakta bana gore eski focusumun klimasi sogutma anlaminda cok daha basariliydi ancak buda gayet tatminkar. Isitmasindan ise inanilmaz memmnunum -4 -5 derecede bile 3 4 dakika icinde icerideki o dondurucu sogugu kirmayi basariyor.

YAKIT TUKETIMI : Yakit konusunda inanilmaz basarili bir arac. Yaklasik bir 5000km dir sifirlamiyorum ve ortalamasi 5.8 olarak gosteriyor,bir depoyla minimum 700km gidiyorum ve arac haftaici hergun erenkoy kurtkoy yapiyor yari sehirici yari sehirdisi diyebilirz.Benim kullanis tarzim ise sehir icinde sakin tem`de ise hep yuksek suratlerde seyrediyorum.Kisaca arabayi istedigin kadar zorla 10 litreyi gecmez ortalama

PERFORMANS: Aracta 1.6 turbo dizel 109hp lik motor bulunmakta ve klasik 5 ileri sanzimana sahip.Performans olarak 1.6 dizel araclarin arasinda en iyilerden desek yanlis olmaz sanirim , ara hizlanmalari gayet tatminkar ancak 2000 devirden once araba tam bir olu arkadan birisi itse daha iyi hizlanir kesinlikle vites kucultmek gerekiyor.2000 devirden sonra ise arac gayet stabil zamaninda vites gecislerinde 170e kadar kesintisiz hizlaniyor.190dan sonra ise birsey beklemeyin.Kesinlikle 6. vites istiyor.Dedigim gibi 1.6`ya gore iyi ancak beni kesmiyor.

SURUS IZLENIMLERIM : Geldik arabanin en begendim noktasina.Surus olarak sinifinin en iyisi . Net direksiyon tepkisi,dinamigi,virajlarda verdigi guven mukemmel.Ozellikle sport modda arabanin direksiyonu eksiksiz tepki veriyor. Virajin giris cikis noktalarini iyi biliyorsaniz viraj almak inanilmaz zevkli bir hale geliyor.Ancak viraj`a kesinlikle maksimum tork`ta girilmez onden kaymaya basliyor. Eksik yonleri yokmu tabiki var.Sportif surus konfordan odun veriyor bir golf konforu beklemeyin ancak golften de focus dinamigi beklemeyin :)

YALITIM: Yalitim konusunda ciddi anlamda zayif bir araba duzgun asfaltta rahatsiz etmese de puturlu asfaltta yol sesini inanilmaz aliyor.

DEGISEN PARCALAR VE KARSILASTIGIM SORUNLAR :

1.Priz`in sigortasi yandi garantiden degisti.

2.Sanziman kulakcigi koptu garantiden degisti.

3.Katalizor`un ayaklari kirilmis garantiden degisti.

4.On tamponda ki krom citalarin yanindan boya dokuldu ugrasmadim zaten cizik icinde boyaya girecek :)

5.Ilk aldigim 6 ayda 6 kere far ampulu patladi xenon taktim oda far camini mahvetti :)

6.Gec atesliyor baktiricam

7.On gogus`ten tikirti geliyordu bir koydum daha tikirti yok :D

8.Sag on kapidan ses geliyor uyuz oldum gerekirse kapiyi degistiricem :S

ARACIN +`LARI

-Surus zevki

-Donanim

-Yakit tuketimi

-Tasarimi

-Performansi(1.6`ya gore)

ARACIN -`LERI

-Arka kapi kalitesi

-Yalitim

-Performans(bana gore)

Biraz fazla uzun oldu ama detayli yazmak istedim, zamaninizi aldim tesekkur ederim :)

Cihan Buğdaycı tarafından düzenlendi
  • Beğen 15
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkürler, ilk km ler ile 90 bin km arasında performans anlamında fark varmı, varsa ne kadardır, (x saniye olarak değilde, azcık var, çok var, ya da yok gibi)

Zayıflarsan hızlanıyor

Kilo alırsan araba yavaşlıyor :)

  • Beğen 10
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkürler, ilk km ler ile 90 bin km arasında performans anlamında fark varmı, varsa ne kadardır, (x saniye olarak değilde, azcık var, çok var, ya da yok gibi)

yakup`un dedigi dogru :D tabiki belirli bir performans dusuklugu olur ancak hic bir arabada daha 90.000km`de bunu gaz pedalinda anlayamayiz yuzde 1 belki diye dusunuyorum :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gerçekten çok güzel olmuş, harika özetlemişsin ellerine sağlık.

Ben 90 bin ile 110 bin arası için yazayım yukarıdakilere ek olarak.

100 binde triger değişti; set olarak + 100 bin bakımı + işçilik 400 tl.

şuanda 110 binde bakıma girecek; son 1 haftadır bagaj kapağının kilidinin kendinden açılması sıkıntımız var.kapak tamamen değil, uzaktan kumandadan çift basıp kilidi kaldırma pozisyonuna geliyor.

E tabi böyle olunca tümsek yada çukurlarda içeride bagaj kapağı açık uyarısı geliyor.

Bunun dışında 110 bindeki aracımda 50 bindekinden hiçbir fark hissetmiyorum, bu aradaki km. lerde sadece vites topuzumun derisi yıprandı.

Sonuç olarak; her geçen gün işletme mesarafları düşen hala ilk günkü gibi amacına hizmet eden, ortalama standartlara sahip bir aile aracı.

10 üzerinden memnuniyet puanım 8 olur 110 binde.

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

100.000 km`yi devirdik ve ufak tefek sikintilarda cikti tabi. Kullanici yorumu olarak eklemek istedim. :)

-Aku oldu sag olsun yolda kaldim takviye kablosu yoktu tehlikeli olsada vurdurarak calistirdim.

-On konsolda ki o uyduruk kapak kirildi.(kronik hastalik)

-On farlar rezalet durumda (cogu focus`ta bu olay dikkatimi cekti.)

-Arka farlarda sanki sararma olustu ama belki ilk aldigimdada ole olabilir hic dikkatimi cekmemisti.Onu da arkadas soledi zaten takintili herif :kıhkıh:

-Gecen gun arabayi check-up`a soktum masallah ne yururunde nede motorunda bir sikinti var.

-Bu sikinti degil ama anlatmadan edemicem.Gecen gun manyagin biri sol dikiz aynasini sokup sadece icindeki ampulu calmis.Arkadas isteseydi sokup verirdim zaten neden bu kadar zahmete girdi anlamadim. :kıhkıh:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.