Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Explorer V8 Limited Edition


Kaan Yagizer

Önerilen Mesajlar

Ama maliyetli bir keyif.Tabi gelir durumuylada alakalı birşey.

aslında o kadar da maliyetli değil,tabi zaman ayırmanız lazım (o ayrı) ancak "gözümü kısarak baktığım" explorer (2000model) satın alma adına hesaplı,hatta hesaplı ötesi sayılabilir. düzgünce (çok da düzgün değil,orta diferansiyel - kavrama sağlam olsun yeter) bir kuzu'nun maliyeti yaklaşık 20k. motor derseniz blok ve kapak çelik, utanmayıp balyoz ile girişseniz bile bir şey olmaz. binde 75 rektifiye atsan,bir taneden geçtim iki kapak contasını üst üste koyup kapatsan o motor çalışır, şanzuman deseniz zaten "null" en fazla bir iki planet disk'i sıyırmıştır,onu da amerikancıdan alırsınız. diferansiyellere bir şey yapabilenin zaten heykelini dikiyorlar, pas desen bu kuzular pas yapmaz ... yapsa da kendiniz bile temizlersiniz.

pahalı parçası yokmu bunların? var tabi ... mesela elektrikli koltuk spiralleri ve kızağı pahallıdır ama onları çıkmacılardan alırsınız (explorer olması şart değil ... pek çok amerikanın parçası azıcık iyi niyetle birbirine olur) arka amortisörler pahalıdır,hem de zor bulunur ama onların başına bir şey gelmesi olasılığı düşük ..vs.vs

sonuçta karar vermek, biraz bilmek (ya da öğrenmeye niyetlenmek) ve zaman harcamaya (acele etmeden) hazır olmak yeter.

... keyfe gelince ... başladıktan iki yıl kadar sonra kız gibi yapıp sokağa çıkardığınız kuzu'nun yaylanarak gidişini hissetmek .. priceless :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence aktardığınız kadar kolay olaylar değil.Focus 3 ün bile mekanik hiçbir parçası çıkması bulunmuyor piyasada.Türkiyede kaç tane varki kaçı hurda oldu ki çıkması düşsün

Yurtdışından ithal etmekte eskisi gii kolaydeğil.Avrupadan 75 euronun üstüne vergisini yatırmadan getirtemiyorsunuz.Vergisi nakliyesi derken masraf tutuyor epey.Ki orda bulmakta kolay olacağını zannetmiyorum.ebay vs.. sitelerden bulsanız bile parçanın durum hakkında güvenemiyorsunuz kimseye vs vs...

Keyfininde öyle ahım şahım bir keyif olduğunu zannetmiyorum.Ki benzine can dayanmıyor :S 100 kmde 20 lt gibi rakamlarla hareket ediyor o makineler.

Dediğim gibi zevkler ve renkler tartışılmaz ama o kadar masraflı bir keyif canımı çok sıkardı benim :)

yamaç paraşütü,body jumping,rafting gibi extrem sporları bile maliyetli bulan ben, o araca benzin doldurmaya her gittiğimde pompacıya karşı farklı hisler beslemeye başlardım :nazar:

Saygılar...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 yıl sonra...
  • 3 ay sonra...
38 dakika önce, Mert Yürüyen yazdı:

Konu dışı ama... 2012'deki otomatik şanzıman ve emisyon muhabbetlerini okumak keyifli oldu :) 4,5 sene geçmiş, aynı noktadayız (tdci pws hariç) :) 

 

Eski konuları okudukça; çoğu insanın haybeye konuştuğunu görüp, gülmekten ölüyorum :) Parantez içi ile alakalı mevzular özellikle :D 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.