Murat YILDIZ 13 Oluşturma zamanı: Aralık 30, 2019 Raporla Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 30, 2019 Merhaba arkadaşlar. Aracımla ilgili bir sıkıntım var ve sizlere danışayım dedim. Aracım 2011-S-max 2.0 tdci Aisin TF81SC tam otomatik 6 ileri şanzımana sahip. Aracımı sakin kullanımda belirgin bir sıkıntı yok. Ama biraz fazla yüklendiğimde ve özellikle dip gaz yaptığımda 2'den 3'e geçerken vuruntu şeklinde bir titreme yapıyor. Dediğim gibi sakin kullanımda bu titretme özellikle dikkat etmezsen hissedilmez şekilde az. Birkaç ustayla görüştüm süren usta da telefonla görüştüğüm usta da beyin değişecek dedi. (Gerçi aracımı süren usta bu kadar bişey için şanzımana dokunmaya değmez dedi) Bu tarz bir arıza için ne yapmalıyım. Aynı durumu yaşayan var mı? Bu şekilde kullanmaya devam etsem mi yoksa müdehale ettirsem mi kararsız kaldım? Bu arada; beyin de buldum komple şanzıman da. Sıfır beyin 6 Bin TL, Sıfır komple (beyinde dahil) şanzıman 12 Bin TL.. Bir yerle de görüştüm beyin tamiri yapıyorlarmış 2-3 Bin TL civarında.. Alıntı İleti bağlantısı Diğer sitelerde paylaş
Serkan Karakoca 6.265 Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Raporla Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 araç kaç bin kmde kavrama değişimi oldu mu daha önce ? Alıntı İleti bağlantısı Diğer sitelerde paylaş
Murat YILDIZ 13 Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Yazar Raporla Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 5 dakika önce, Serkan Karakoca yazdı: araç kaç bin kmde kavrama değişimi oldu mu daha önce ? 181 bin km de araç. herhangi bir işlem yapılmadı. bilgisayarda herhangi bir arıza kaydı çıkmıyor ama araştırmalarıma ve ustalara göre beyin arızası. soğukken zerre hissedilmiyor. Isınınca da dediğim gibi gaza çok yüklenmezsem hissedilmiyor ama gaza yüklenirsem hissediliyor. Diğer vitesler arasında hiçbir sıkıntı yok yükselme ve düşüşlerde. Alıntı İleti bağlantısı Diğer sitelerde paylaş
Serkan Karakoca 6.265 Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Raporla Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 motor kulakları şanzıman alt üst takozları kontrol edildimi ? şanzımandan geldiğine kesin %100 eminmiyiz sesin ? Alıntı İleti bağlantısı Diğer sitelerde paylaş
Murat YILDIZ 13 Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Yazar Raporla Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 (düzenlendi) 3 dakika önce, Serkan Karakoca yazdı: motor kulakları şanzıman alt üst takozları kontrol edildimi ? şanzımandan geldiğine kesin %100 eminmiyiz sesin ? Herhangi bir ses gelmiyor Serkan Bey. Sadece 2'den 3'e geçerken 1 sn'den bile az bekliyor ve sert bir şekilde geçiyor 3'e. Ayrıca dediğiniz bütün parçaları kontrol ettirdim. Biraz titizim bu konularda. En ufak ses gelse çözümünü arar bulurum. Aralık 30, 2019 Murat YILDIZ tarafından düzenlendi 1 Alıntı İleti bağlantısı Diğer sitelerde paylaş
Serkan Karakoca 6.265 Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Raporla Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 1 dakika önce, Murat YILDIZ yazdı: Herhangi bir ses gelmiyor Serkan Bey. Sadece 2'den 3'e geçerken 1 sn'den bile az bekliyor ve sert bir şekilde geçiyor 3'e. tcm beyni var şanzımanın üstünde yetkili serviste bir yazılım versiyonunu kontrol edin güncelleme varsa yaptırın. yetkili servisteki mastertech teknisyene aracı yanına oturup tecrübe ettirin ...diğer viteslerde sorun yoksa bu tcm beyni sökülüp içindeki yağ kanalları temizlensede sonuç alınır diye düşünmekteyim... Alıntı İleti bağlantısı Diğer sitelerde paylaş
Murat YILDIZ 13 Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Yazar Raporla Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 4 dakika önce, Serkan Karakoca yazdı: tcm beyni var şanzımanın üstünde yetkili serviste bir yazılım versiyonunu kontrol edin güncelleme varsa yaptırın. yetkili servisteki mastertech teknisyene aracı yanına oturup tecrübe ettirin ...diğer viteslerde sorun yoksa bu tcm beyni sökülüp içindeki yağ kanalları temizlensede sonuç alınır diye düşünmekteyim... Yetkili serviste şanzıman güncellemesi için gittim. Araç içeride 1 saat kadar durdu. Şanzıman güncellemesi yok dediler. Şanzımanın üstündeki beyin derken şanzımanın içindeki valf gövdesi dedikleri beyni kasdediyorsunuz sanırım? Ustaların arızalı dedikleri beyin Valf gövdesi dedikleri beyin.. Alıntı İleti bağlantısı Diğer sitelerde paylaş
Ali Güneş 1 Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Raporla Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Şanzıman tork konvertörlü mü? Alıntı İleti bağlantısı Diğer sitelerde paylaş
Serkan Karakoca 6.265 Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Raporla Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 1 dakika önce, Murat YILDIZ yazdı: Yetkili serviste şanzıman güncellemesi için gittim. Araç içeride 1 saat kadar durdu. Şanzıman güncellemesi yok dediler. Şanzımanın üstündeki beyin derken şanzımanın içindeki valf gövdesi dedikleri beyni kasdediyorsunuz sanırım? Ustaların arızalı dedikleri beyin Valf gövdesi dedikleri beyin.. bulursam bir video ekleyeceğim ... Alıntı İleti bağlantısı Diğer sitelerde paylaş
Murat YILDIZ 13 Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Yazar Raporla Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Şimdi, Ali Güneş yazdı: Şanzıman tork konvertörlü mü? evet tork konvertörlü tam otomatik aisin 6 ileri.. --0 dakika sonra eklendi-- 1 dakika önce, Serkan Karakoca yazdı: bulursam bir video ekleyeceğim ... teşekkür ederim ilginiz için.. 1 Alıntı İleti bağlantısı Diğer sitelerde paylaş
Ramazan D. 875 Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Raporla Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Ben olsam makina ile şanzıman içi temizleyici sıvı ile temizletir,uygun şartname numaralı yağ ile makinada yağ değişimi yapardim. Filitre varsa onuda değiştirirdim. Sonrasında sıkıntı devam ederse tamir olayına girerdim. 1 Alıntı İleti bağlantısı Diğer sitelerde paylaş
Serkan Karakoca 6.265 Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Raporla Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 16 dakika önce, Ramazan D. yazdı: Ben olsam makina ile şanzıman içi temizleyici sıvı ile temizletir,uygun şartname numaralı yağ ile makinada yağ değişimi yapardim. Filitre varsa onuda değiştirirdim. Sonrasında sıkıntı devam ederse tamir olayına girerdim. +1 Alıntı İleti bağlantısı Diğer sitelerde paylaş
Murat YILDIZ 13 Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Yazar Raporla Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 16 dakika önce, Ramazan D. yazdı: Ben olsam makina ile şanzıman içi temizleyici sıvı ile temizletir,uygun şartname numaralı yağ ile makinada yağ değişimi yapardim. Filitre varsa onuda değiştirirdim. Sonrasında sıkıntı devam ederse tamir olayına girerdim. Yağ değişimi yaptım ama tekrar yapılırsa daha iyi olur demişti usta. 10 bin km olsun tekrar değiştirmeyi düşünüyorum. Filtre için şanzımanın açılması gerekirmiş. Şanzımanın içini açtırırsam beyin temizliği de yapılabilir aslında. Ustamla bi görüşeyim bakalım ne diyecek faydası olur muymuş bi sorayım. Ustam yıllardır tanıdığım bildiğim iyi bir usta. Faydası olmayacak hiçbir işi yaptırmak istemez. yani para için iş yapmaz. O yüzden güvenirim kendisine. Alıntı İleti bağlantısı Diğer sitelerde paylaş
Ramazan D. 875 Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Raporla Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 2 saat önce, Murat YILDIZ yazdı: Yağ değişimi yaptım ama tekrar yapılırsa daha iyi olur demişti usta. Uygun şartname numaralı yağ ile denemeniz arıza ihtimallerini azaltacağı düşüncesindeyim. Tork konvertörü araçlar için çeşit çeşit yağlar var. Ama bunlardan belkide sadece 1 tanesi sizin araç için uygun olanıdır. Aracınızın şanzımanı için ford tarafından belirlenen şartname numaralı yağı kullanarak daha büyük arızaların önüne geçmiş olursunuz. Hemde yağ kaynaklı arıza ihtimalide bitmiş olur. Alıntı İleti bağlantısı Diğer sitelerde paylaş
Murat YILDIZ 13 Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Yazar Raporla Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2019 Bir saat önce, Ramazan D. yazdı: Uygun şartname numaralı yağ ile denemeniz arıza ihtimallerini azaltacağı düşüncesindeyim. Tork konvertörü araçlar için çeşit çeşit yağlar var. Ama bunlardan belkide sadece 1 tanesi sizin araç için uygun olanıdır. Aracınızın şanzımanı için ford tarafından belirlenen şartname numaralı yağı kullanarak daha büyük arızaların önüne geçmiş olursunuz. Hemde yağ kaynaklı arıza ihtimalide bitmiş olur. Bu şanzıman için ustam mobil atf 3309 modelini önerdi. İnternette de biraz araştırdım da bu yağı kullanmışlar genelde. Yağların bi kodu oluyor ya o da araç üzerinde yazan kod ile uyumluydu. Alıntı İleti bağlantısı Diğer sitelerde paylaş
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.