Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Motor Sesi ve Yakıt


Emin öz

Soru

Araç çalıştırdıktan, 10 dakika falan sonra motor daha gürültülü çalışıyor ve bu esnada yakıt tüketimi artıyor. Ve bu esnada start-stop çalışmıyor. Aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda düzeliyor. Bi 10 dakika sonra aynı şeyi tekrar yapabiliyor. Nedendir acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Motor gerekli çalışma sıcaklığına eriştiğinde, dizel partikül filtresi rejenerasyon işlemi devreye giriyordur. Biriken kurumları yakar araç böylece. Bu durumlarda motoru stop etmeden, 2500-3000 devirde açık yollarda aracı sürmeye çalışın. İşlemi yarım bırakıp stop ettiğinizde motor ısınınca yarım kalan işlemi tamamlamaya çalışır sürekli aksi taktirde..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Erdem bey öncelikle teşekkür ediyorum. Bazen "egsoz filtresi aşırı yüklendi" uyarısı veriyor ve temizleme durumuna geçiyor o zaman "egsoz filtresi temizleme" uyarısı silinene kadar sürüş yapıyorum. Bunun haricinde de o zaman uyarı vermeden temizleme yapıyor diyorsunuz. O zaman normal Bi durum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Rica ederim. “Egsoz filtresi aşırı yüklendi” uyarısını bir sonraki aşama gibi düşünebilirsiniz. Normal rejenerasyon yeterli gelmediğinde, ve ya motoru stop edip hep yarım bırakılması dudumunda bu durum ortaya çıkabilir. Normal rejenerasyon’dan kasıt; uyarı vermeden motorun sesinin değiştiği, fanın çalıştığı, rölanti devrinin normalden biraz yukarıda kaldığı gibi belirtiler ile ortaya çıkan düzenli bir işlemdir. Bu durumda stop etmemeye çalışın, böylece aşırı yüklenme uyarısını almazsınız. Yakın zamanda bende tecrübe ettiğim için bilgiliyim bu konuda😊

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.