Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

WRC 2012 Portekiz Rallisi


Ogün Özemre

Önerilen Mesajlar

Portekiz’de Zirve El Değiştirdi

Nokia sponsorluğundaki FIA DÜnya Ralli Şampiyonası’nda sezonun dördüncü rallisi Portekiz Rallisi’nde dört gün boyunca süren mücadelenin sonunda Mikko Hirvonen Citroen ile ilk zaferine ulaştı ancak yarış sonrası teknik kontrolde ortaya çıkan teknik uyumsuzluk nedeni ile Fin pilot ihraç oldu ve yarışı ikinci sırada tamamlayan Mads Ostberg birinci ilan edildi.

Hirvonen Cuma günü ikinci etapta ele geçirdiği liderliğini yarış sonuna kadar korumuş ve 1 dakika 51.8 saniye farkla yarışı da ilk sırada tamamlamıştı. Ancak debriyaj ve turbo içindeki bazı teknik uyumsuzlukların kurbanı olan Hirvonen için Citroen tarafından FIA’ya (Uluslararası Otomobil Federasyonu) itiraz dilekçesi verildi. FIA’nın yapacağı incelemeden sonra vereceği kesin karar doğrultusunda Portekiz Rallisi’nin kesin sonuçları açıklanacak.

Karar açıklanana kadar Mads Ostberg kariyerinin ilk zaferine ulaşmış olarak görünüyor. Evgeny Novikov ise yarışın ikincisi oldu. Cuma günü yol dışına çıkan Solberg kalan etaplarda gösterdiği atak ile geldiği dördüncülükten bir basamak daha yukarı çıkarak yarışı podyumda tamamlamayı başarmış oldu.

DÜnya Ralli Şampiyonası’nda pilotlar klasmanında Sebastien Loeb 66 puan ile liderliğini koruyor. Petter Solberg 62 puanla ikinci sıraya çıktı. Portekiz’de ilk sıraya çıkan Mads Ostberg ise 53 puan ile üçüncü sırada yer alıyor.

Takımlar sıralamasında Citroen Total’in liderliği sürüyor. Ford da ikincilikteki yerini koruyor. Dört yarıştan da puan alan son takım M-Sport Ford ise üçüncü sırada yer alıyor.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun beşinci rallisi 27-29 Nisan 2012 tarihleri arasında Villa Carloz Paz merkezli düzenlenecek olan Arjantin Rallisi olacak.

QUALIF054-1024-800x531.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.