Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

polen filtresi ve silecek önerim


Önerilen Mesajlar

her ikisi de hassas olduğum şeyler. Özellikle sıkışık trafikte egsoz gazından çok rahatsız oluyordum. Man filtre kullanmaya başladım tavsiye ederim. Özellikle anti allerjik olanı.

 

Silecek bir çok ürün kullandım. En son bosch aldım ama oda bir sene 8-10 ay sonra iz yapmaya başladı. continental aldım şimdilik çok memnunum tavsiye ederim.

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bosch ürünlerin taklitleri çok. Bu yaz sil-bak diye yerli marka var. Yazdan beri kullanıyorum. Sessiz siliyor ve hiç iz bırakmıyor. Fiyatı da çok uygun. Tavsiye ederim.

Önceki aracımda arka sileceği bosch almıştım. Çok ses yaptığı için 3 ay sonra değiştirmiştim. Sanırım orijinal değildi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bosch enjektör fabrikasında öğrenciyken çalıştım. Şirket içi sipariş ile automove aftermarket deposundan babamın focusuna getirttiğim silecek de kısa sürede ses yapmaya başlamıştı. Bence bosch sarf malzeme olarak iyi kalite ürün üretmiyor genel olarak. Her yıl silbak alıp takmak (bazen 2 yılı sorunsız çıkarıyor) bence pahalı silecek almaktan daha mantıklı, daha az riskli ve genel olarak sıkıntısız.

 

Polen filtresinde orjinal hariç hiç kullanmadım, yorum yapamıyorum. Sadece geçen yıl orijinal diye bilmedğim yerden aldığım filtrede bir enayilik var gibi, onu da bu ay değiştireceğim, güvenilir yerden yenisini aldım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Filtrelerin tamamını genel olarak mann marka tercih ederim genelde. Bulamazsam bosch takıyorum. Polen filtresi tercih ederken karbonlu model olmasına dikkat ediyorum. 

 

Silecek konusunda ise en kaliteli silecek bile 1 sene zor gidiyor. Alıyorum sanayiiden 10 metre silecek lastiği. Bozuldukça lastikleri yeniliyorum. Hem ömür olarak hemen hemen aynı gidiyorlar. Hemde çok daha ekonomik oluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Silecek kalitesi marka kadar raf ömrü ve kullanım koşulları ile yakından ilgili.

Kauçuk zaman içerisinde poröz bir yapıya dönüşüp direncini yitiriyor. Rafta beklemiş ürünler daha kısa ömürlü ve düşük silme kalitesinde olabiliyor. Bu nedenle paket üzerinde imal tarihinin olması lazım. Çoğu üretici bunu koymuyor.

Türkiye'ye gelen ithal malların bir kısmı maalesef belli bir markanın ikinci kalite ürünü olabiliyor, eski ürün gibi örneğin.

Yine kullanım koşullarında aşırı sıcak ve aşırı nem silecek ömrünü kısaltırken, sık çamur temizleme amaçlı kullanılırsa da lastikler zarar görebiliyor.

Bosch çoğu ürününü fason yaptırıyor. Silecek grubunda da değişik tipleri var. Aerotwin serisi genelde beğeniliyor.

Ancak en iyi silecek bile ortalama bir yıllık bir ömre sahip. Silme performansı düşmüş silecekleri ekonomik nedenlerle değiştirmemek hayati bir hata olabilir. 

Sonuçta önerim her sonbahara girerken silecekleri kontrol etmek ve değiştirmek.

Yıllar içerisinde değişik markalarla deneyimim beni de şu sıralarda Silbak'a yönlendirdi. Gerek fiyatı, gerek silme performansı ve sessizliği, ve gerekse ömrü makul düzeylerde.  

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

17 dakika önce, Ozan Kar yazdı:

bosch aerotwin bir kere aldim, takar takmaz sesli calisiyordu. bosch altin satsa almam.

@Yakup Ç. A. da benzer birsey yasamisti diye hatirliyorum.

VAGlara bulabilirsem SWF aliyordum, orijinali de SWF. 

 

Evet o modeldi hemen iz yapmaya başlamıştı. Yeni gönderdikleri öyle değildi firma iade almıştı 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sileceğin kalitesi çise ve az yağmurda ortaya çıkıyor. Yoğun yağmurda sorun olmuyor. Ben burada konu edilen tüm ürünleri kullandım. Ancak şu an kullandığım continental kullandıklarımın arasında en iyisi. Polen filtresini de hep orijinal ve karbonlu kullanıyordum ancak aracın içine çok koku geliyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.