Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Toyota Lunar Cruiser


Cem Boneval

Önerilen Mesajlar

Toyota dünya satış listelerinin zirvesi ile yetinmeyip, dünya dışı araçlara da el atmaya hazırlanyor.

Başlığı fazla dikkat etmeden okuyanlar klasik arazi aracını hatırlamış olabilirler ama bu seferki arazi aracı olsa da pek alışılmış bir model değil. 

Artemis uzay misyonu için insanlı bir ay yüzey aracı yaratmaya yönelik bir proje bu.

Resmi adı 'Toyota Lunar Exploration Mobility Works Project' olan program ilk olarak 2019 yılında duyuruldu ve Japon uzay ajansı JAXA ve NASA ile birlikte yürütülüyor.

Projenin hedef fırlatma tarihi 2029 olup, bu tarihte NASA tarafından Artemis misyonunda kullanılması ve astronotları 1972'deki Apollo 17 görevinden bu yana ilk kez Ay'a geri götürmesi planlanmaktadır.

Kısaca 'Lunar Cruiser' olarak adlandırılan araç uzay giysisi giymeye gerek kalmadan çalıştırılabilen basınçlı bir taşıyıcı olacak.

Aracın zorlu koşullara dayanması gerekecektir, zira yalnızca Ay'ın neredeyse hiç olmayan atmosferinin vakumunda basıncı muhafaza etmesi değil, aynı zamanda Ay'ın ekvatorunda gündüz 120 dereceden gece eksi 130 dereceye kadar büyük sıcaklık değişimlerine dayanması da bekleniyor.

Altı tekerlekli aracın boyutları 6 metre uzunluk, 5,2 metre genişlik ve 3,8 metre yükseklik olarak belirlenmiş. Bu da yaklaşık 7 metre karelik bir kabin hacmine olanak tanıyarak astronotlar için mobil bir yaşam alanı ve laboratuvar işlevi görecek.

Lunar Cruiser'ın geliştirilmesi rejeneratif yakıt hücreleri, off-road sürüş performansı, otomatik off-road sürüş kabiliyeti ve kullanıcı arayüzü olmak üzere dört temel teknolojiye odaklanıyor.

Bunlardan en karmaşık olanı yakıt hücreli güç aktarma organları, Toyota burada hidrojen yakıt hücresi teknolojisindeki uzmanlığını kullanacak. Elektroliz ile ay buzundan sağlanan sıvı sudan elde edilen hidrojen daha sonra elektriğe dönüştürülecek ve gerekli enerji kaynağını oluşturacak.

Gelecek geliyor...

 

image.png

 

image.png

  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende uyku sersemliği ile başlığı dikkatli okumayıp Cem abi land cruiser aldı herhalde ama o sevmez ki öyle araba düşünceleriyle açan ilk sazanım 😂😂😂

 

 

Aracın tasarımı geleceğe dönüş filmindeki Deloreana çok benziyor. 

Ay yüzeyinde bu aracı sürmek müthiş bir deneyim olsa gerek 

  • Beğen 1
  • Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.