Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Motosiklet Piyasası


Semih O.

Önerilen Mesajlar

Birçoğumuz otomotiv sektöründeki rezil durumu biliyor ya da çevremizden bir şekilde duyuyoruzdur. Aylardır araba yok çekenler, hava parası isteyenler, sıfırdan pahalı ikinci el piyasası vs. derken motorsiklet piyasasının otomotivden bin betermiş.

 

400-600cc üstü motorsikletlerde genel olarak durum çok kötü değil gibi ama küçük hacimlilerde durum berbat gözüküyor. Yerli ve Çin malı motorlarda bile saçma bekleme süreleri olabiliyorken, Honda ve Yamaha gibi sektörün liderlerinde durum tam bir felaket. Özellikle kuryelikte de yaygın kullanılan 250 cc ve altındaki motorlarda tam bir vurgun piyasası var. 

 

Bayiler 3-4 ay sonra gelebilecek motorlar için sıraya yazmak için bile abuk sabuk taleplerde bulunuyor, aksesuar ücreti, hava parası gibi ücretler istiyorlar.

 

Liste fiyatı 200 bin TL olan bir motor için sarı site fırsatçıları 100 bin TL fazladan istiyor. Yüzlerce motorsiklet atıl olarak bekliyor. Tam bir komedi. Geçenlerde başka bir arkadaş için gittiğimiz bayide normalde ilgilenmediğim halde Honda PCX 125'i sordum. Sıraya yazabiliriz, 7-8 ayda gelir dediler. 🤣

 

Aşağıda aynı modelin liste fiyatı ve sarı site fiyatları var. Sadece 0 km olanlar. Tescili yapılmış 20-30 km olanları saymıyorum, 500 tane ilan var. 

 

İnsan küfretmeden kendini ifade edemez hale geliyor bu ülkede...

 

Screenshot_20230807_214813_Samsung Internet.jpg

 

Screenshot_20230807_214919_sahibindencom.jpg

  • Şaşırmış 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Semih O. yazdı:

 Geçenlerde başka bir arkadaş için gittiğimiz bayide normalde ilgilenmediğim halde Honda PCX 125'i sordum. Sıraya yazabiliriz, 7-8 ayda gelir dediler.

Semih abi ben Manisa Turgutlu ilcesinde yasiyorum. Belkide ilce bazinda Türkiye'de en fazla eski veya yeni model olarak PCX 125 olan yerdir. Bir dostum bilmeden bayiye gittiginde varsa haftaya veya obur aya teslim edilme niyetiyle sormus. Yetkili kisi sira oldugunu ve kasim ayinda gelmesi gerektigini soylemis. Arkadasim nasil yani diye sorunca siraya girmek icin siraya girmesi gerektigini soylemis. Kasimda yeni sira acacaklarmis. Kasim ayinda gelirse yeni siraya dahil olabilecegini demis. Yani o kadar trajik bir durum var.

Ayrica siraya yazilinca kimi tanidiklar veya yakin dostlari icin listenin yakin kismina, digerlerini listenin sonuna yazma gibi bir keyfi durum var. Bu sira olayini sektor haline getirmis kisiler de mevcut. Adam 300-400 bin lira hazir sekilde bekliyor. Farkli donemlerde siraya yaziliyor. Sira kendine yaklastiginda ince bir farkla sirayi devrediyor. Bunlara da kulak misafiri oldum.

Eser Ekinci tarafından düzenlendi
  • Şaşırmış 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Semih O., başlığı Motosiklet Piyasası olarak değiştirdi

Geçen arkadaş sordu aradım yamaha bayisini nmax için, seneyi kapattık dedi :hmm:

Önünden geçtiğim küçük büyük tüm galerilerde de 10 araba varsa 3-5 tane de motor var

Az yakıyor trafik derdi yok, gerçi kasko ücreti çook ve çalınma riski de çok da, onlara rağmen hala tercih edilir her türlü.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Honda activa 125 alabildim onuda şöyle aldım koruma Demiri ve çanta taktırmış birisi vaz geçmiş bu şekilde hemen sana verelim dediler düşünmeden aldım 95 e geldi çantası GIVI peynir ekmek gibi satıyorlar kamyon geliyor anında bitiyor, şirketede yazıldık halen gelicek bu hafta bekliyoruz inşallah, pcx ve adv 350 için ne sipariş alıyorlar nede sıraya yazıyorlar kapalıymış.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

daha 40 km yapabildim alır almaz depoyu doldurmuştum şuan depo halen dolu gösteriyor, youtube da bi video gördüm rodajda tek depo 311 km yol yapmış 192 tl ye doldurmuş, şuan dünyada en az yakan scooter olarak söyleniyor bakalım bizimki ne kadar km gidecek.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hayırlı uğurlu olsun abi de liste fiyatı 86.000 diyor, koruma demiri ve çanta 10k mıymış ya vay maşallah.

Tankı 5.3 litre, tüketimi 1.8 litre gösteriyor, sakin kullanımda 300'ü rahat görür.

Kokluyor motosikletler 😄 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

48 dakika önce, Mertcan Çelik yazdı:

Hayırlı uğurlu olsun abi de liste fiyatı 86.000 diyor, koruma demiri ve çanta 10k mıymış ya vay maşallah.

Tankı 5.3 litre, tüketimi 1.8 litre gösteriyor, sakin kullanımda 300'ü rahat görür.

Kokluyor motosikletler 😄 

teşekkürler koruma demirine 3 bin givi çantaya 6 bin yazmışlar givi çantanın bağlantı ayağıda farklı üzerindeki kuyruk demiri söküp farklı ayak takmışlar ayağıda ekstra zannedersem, ilk gelen partileri sadece koruma demiri ile sattılar şimdi önünden geçtikçe bakıyorum çantalamaya başlamışlar bu hafta şirketinkide geliyor inşallah bakalım nasıl verecekler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.