Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2017 Focus Titanium 1.6 Tİ-VCT Sync 3 Gizli Özellik Aktivasyonu


Kubilay G

Önerilen Mesajlar

Merhaba,

2017 model Focus Titanium 1.6 Tİ-VCT aracım var. Sync 3 yazılımı yüklü. Modifiyeli Elm 327 cihazı ile klima sekmesini aktif edebildim. Lakin gizli özellikleri aktif edeceğim BCMİ modülüne girerken bir dosya bulunamadı hatası veriyor. İlgili dosyayı forumdan bulup indirdim ve dosya klasörüne attım. Sonrasında modülü çalıştır dediğimde aracın tüm arıza lambaları yandı ve korktum yanlış bir dosya mı diye. İşlemi iptal ete bastım ve modülü durdurdum. Hata kodlarını sildim. Herhangi bir sorun vs olmadı. Videolarda yapan kişilerde hiç öncesinde dosya bulunamadı hatası vermiyordu. Bu dosya bulunamadı hatasını yaşayıp yükleyen ve yapan var mı? Bu süreci bilen birisi tüm detayları ile anlatarak benim gibi merak edenlere yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Forscan ile yaptığınızı varsayıyorum. Araçla bağlantı sırasında tüm modüllerin hata vermesi ve gösterge ışıklarının yanması normal.

 

Forscan araca uygun olan vbf dosyası için internet bağlantısı ile kendi sunucusundan dosyayı çekiyor (en son öyleydi), bağlantı yoksa yerel dosyayı arıyor.

 

Bazı vbf dosyaları modüllere ve modül üzerindeki yazılıma göre modülün hangi konfigurasyonları içerdiği bilgisini içeriyor. Yani bu dosya olmadan o modülden gelen veri anlamsız. Bir aldatmaca olmadığı sürece yanlış dosya ile çalışmaması lazım. 

 

Özetle anlattıklarızda bir sorun görmedim.

 

Bir diğer konu, araçta gizli özellik diye bir şey olmaz. Üreticiler ülkelerin yasal düzenlemeleri ya da ülkede sunulan donanım tercihlerine göre bu konfigurasyonları belirliyor. Bazen de kolaya kaçıyorlar. Örneğin Sync 3'te klima kontrolü aktif değilse mesela manuel ve otomatik klimanın bir arada sunulduğu ortamda, manuel klimalı araçta bu sekme bir işe yaramayacağı için ben bunu varsayılan kapalı yapayım başım ağrımasın, son kullanıcı her şeyi kurcalamasın diyor olabilir.  Örnekler çoğaltılabilir. Bu gizli özellik lafını kim icat ettiyse gıcık oluyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

6 saat önce, Semih O. yazdı:

Forscan araca uygun olan vbf dosyası için internet bağlantısı ile kendi sunucusundan dosyayı çekiyor (en son öyleydi), bağlantı yoksa yerel dosyayı arıyor.

 

Geçen ay ben denediğimde çekememişti. Ford, çektiği linki kapamış.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba, öncelikle dönüşünüz ve bilgileriniz için teşekkür ederim. Gizli özellik yerine aktif olmayan özellikleri açma diyelim. Bu konu hakkında tam olarak aktif olacak özelliklerin nasıl yapıldığını merak ediyorum aslında. Örneğin gösterge panel ekranında yön pusulasının gözükmesi gibi…

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Forumdaki veri kaybı nedeniyle bazı mesajlar ne yazık ki silindi. Yine de aşağıdaki konuya bir bakabilirsiniz.

 

 

Forscan ile bağlantı yaptığınıza Konfigürasyon ve Programlama menüsünden işlem yapacağınız modüllere kendiniz bakabilirsiniz. Yedek alır ya da yaptığınız değişiklikleri hatırlarsanız ciddi bir sorunla karşılaşmazsınız.

 

Örneğin;

Göstergede pusula için - IPC (Module Configuration)

Sync 3 konfigrasyonu için - APIM (Module Confiugration)

Gövde ayarları için BCM (Module Configuration)

 

menülerini kendiniz kurcalayabillirsiniz.

 

image.pngÖ

Programda sol üstte filtre var. Örneğin IPC konfigürasyonu içerisinde pusula ya da compass kelimelerini filtrelerseniz bununla ilgili ayarlara ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki görsel MK4 focus için. Tabi donanım olarak mümkün olmayan bir şeyde ayarı değiştirseniz de o özellik çalışmayacak ve modül hata mesajı oluşturacaktır. Örneğin navigasyonu olmayan bir Sync 3'te navigasyonu aktif hale getirmeniz bir işe yaramaz vs. 

 

image.png

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
1 dakika önce, Kubilay G yazdı:

Modifiye anahtarından diğer modda mı okutup bu modüle girmek gerekiyor tekrar?

en basta MSCAN var mi diye soruyordu, ona hayir dediyseniz hic denemiyor olmasi lazim.

aksi halde sizi yonlendirir MSCANe al tamama bas, HSCANe al tamama bas gibi.

MSCANde HSCAN okumaya calisirsa (ya da tersi) hata verir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.