Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Önerilen Mesajlar

Şerit Takip Uyarı Sistem


Gösterge grubu şerit çizgisi algılandığında, sürücüyü
uyarır ve hangi tarafta olduğunu belirtir.
Şeritten Takip Uyarı Sistemi, sürücüyü sinyal kullanılmadığı halde şeritten çıkmakta olduğunu bildirerek uyarır.
Araç hızı 65 km/saat üzerine çıktığında devreye girecek şekilde tasarlanan Şerit Takip Uyarı Sistemi, direksiyona üç kez titreşim göndererek sürücüyü uyarır. Direksiyondaki bu titreşim, sürücüyü aracı tekrar şeride sokması için uyarır.
Ayrıca, gösterge grubunda sürücü için bir uyarı gösterilir.




Şeritte Kalma Yardımcısı

Şeritte Kalma Yardımcısı, Şerit Takip Uyarı Sistemine destek vermek üzere ek işlev görür. Eğer sürücü Şerit Takip Uyarı Sistemine tepki göstermezse, Şeritte Kalma Yardımcısı aracı tekrar şeride sokmak üzere direksiyona tork desteğinde bulunur.


Direksiyon döndürme desteği direksiyon hızla istenilen yöne sert şekilde döndürülerek devre dışı bırakılabilir.
Şeritte Kalma Yardımcısı ayrıca gösterge grubuna görsel uyarı gönderir.
Sürücü ellerini direksiyondan tamamen çektiğinde, Şeritte Kalma Yardımcısı sürücüyü önce gösterge grubunda görsel sonra sesli uyarı ile uyarır.Sürücü ellerini tekrar direksiyona koymazsa sistem kendisini devre dışı bırakır.

Direksiyon titreşimleri ve sürücüye verilen uyarıların hassasiyetleri ayarlanarak, sistem sürücünün kendi isteklerine uygun hale getirilebilir.
Şerit Takip Uyarı Sistemi ve Şeritte Kalma Yardımcısı seçenekleri, kameranın her türlü hava şartlarında açık ve net bir görüşe sahip olabilmesi için ısıtılmış ön camlarla beraber müşteriye sunulmaktadır.







Sürücü Dikkat Takip Sistemi

Sürücü Dikkat Takip Sistemi yoldaki işaretleri kullanarak aracın pozisyonunu ve sürücü performansını değerlendirir. Araç 65km/saat hızın üzerindeyken aracın hareketi ile (sapma oranı) ilerideki yolun karşılaştırmasını yapar.
Sürücü Dikkat Takip Sistemi sürücünün performansını sürekli olarak izler. Sürücünün son 7 dakikasını değerlendirerek performans düşüşü varsa tespit eder.

Temel Özelliklerden bazıları:
  • Sürücü Dikkat Takip Sistemi kontak açıldığında otomatik olarak devreye girer.
  • Sistem,sürücü değiştirildiğini sürücü kapısının açılmasından anlar ve dinlenmiş bir sürücünün geldiğini varsayar.
  • Sürücü performansı paneldeki 6 çubuklu bir göstergede belirtilir.
  • Sürücü dinlenmiş olduğunda çubuk yeşildir.
  • Sürücünün bir süre sonra dinlenmesi gerekiyorsa çubuk sarıya döner ve “Mola önerilir” uyarısı verilir.
  • Daha ciddi bir müdahale gerekiyorsa çubuk kırmızıya döner. Ayrıca, sürücü durması ve dinlenmesi için sesli olarak uyarılır.




Kör Nokta Uyarı Sistemi

Ford'un Kör Nokta Uyarı Sistemi arkadan gelip geçmekte olan başka bir aracın otomobilin hem sağ hem de sol taraflarında kör nokta bölgelerinde gizlendiği durumlarda uyarıda bulunarak sürücünün farkındalığını artırıyor.

Bu özellik arka tamponun dış köşelerinde yer alan iki çoklu ışığa sahip radar modülünü kullanıyor. Sistem, tanımlanmış kör nokta bölgesine bir araç girdiğinde bunu belirliyor ve karşılık gelen taraftaki yan aynadaki LED uyarı ışığını yakıyor ve sürücüyü bir aracın geçmekte olduğuna dair uyarıyor.

Sistem 10 km/s'den itibaren hızlarda otomatik olarak devreye giriyor (şu anda piyasada bulunan sistemlere göre çok daha geniş bir çalışma aralığı) ve birçok kazanın olduğu sıkışık şehir içi yollarda ve yavaş hareket eden trafikte de son derece etkili





Otomatik Uzun Far


Otomatik Uzun Far, şehirler ve diğer iyi aydınlatılmış alanların dışında otomatik olarak devreye girer. Bu özellik yalnız Otomatik Far Kontrolü ile birlikte sunulmaktadır.

Karşıdan gelmekte olan araç 800 metre yaklaştığında veya aynı yönde gitmekte olan bir araç en az 400 metre öndeyse, farlar otomatik olarak kısılır.Karşıdan gelmekte olan araç 800 metre yaklaştığında veya aynı yönde gitmekte olan bir araç en az 400 metre öndeyse, farlar otomatik olarak kısılır.

Bu özellik far çubuğunu kendinize çekip uzun farları devreye sokarak devre dışı bırakabilir, veya gösterge panelinden kapatabilir, veya far düğmesini standart “Açık” konumuna getirerek kapatılabilirsiniz.

Yoğun sis koşullarında sistem karşıdan gelen araçları tanıyamayacağından kapatılmalıdır.



Bu mesajda ki donanımlar Temmuz 2012'de sunulacak detaylar için
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Düşük Hız Güvenlik Sistemi (Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi)

Işık Algılama ve Mesafe Belirleme (LIDAR) sensörü, araç en fazla 30 km/saat hızla hareket ederken 12 metre algılama mesafesiyle öndeki araçla olan arayı sürekli olarak ölçer.

Öndeki araç sürücü farkına varmadan yavaşlar veya durursa, sistem kaza önlemek için araca otomatik olarak fren yaptırır.

Eğer öndeki araç ile aradaki hız farkı 15 km/saat veya daha azsa, sistem aracı yavaşlatarak öndeki aracın hızıyla eşleştirir veya çarpışmayı önlemek için tamamen durdurur.

Araç tamamen durduğunda, düz vites araçlarda motor stop eder ve tehlike ışıkları 10 saniye süreyle veya motor tekrar çalıştırılana kadar yanar.

(Araç tamamen durduktan sonra frenler bırakılacağından, frene sürücünün basması gereklidir.)

Hız farkının 15 km/saat üzerinde ama 30 km/saat altında olduğu durumlarda çarpışma hızı azalacak, hasar veya yaralanma riski daha sınırlı olacak fakat tamamen önlenemeyecektir.

Aniden hızlanarak veya direksionu aniden döndürerek sistem devre dışı bırakılabilir.

Düşük Hız Güvenlik Sistemi her zaman devrededir, istenildiğinde gösterge grubundan devre dışı bırakılabilir.

Otomatik Start-Stop (İlk gelen 1.6 tdci ve Tüm Ecoboost motorlarda sunulmaktadır)

Otomatik Start-Stop özelliği, araç rölanti devrindeyken debriyaj basılı değil ve vites boştaysa motoru durdurur.

Debriyaja veya gaz pedalına tekrar basıldığında motor derhal çalışır.

Bu sistem şehir içi sürüşlerde %10, şehir içi ve dışı karma sürüşlerde %5’e kadar yakıt tasarrufu sağlar.

Akıllı Şarj Sistemi

Alternatörü akıllı bir şekilde kontrol ederek aküyü en ekonomik koşullarda, örneğin fren yaparken veya düz yolda giderken şarj eder.

Bu “bedava” elektrik akımı, tasarrufu artırmak amacıyla durma aşamasında motor kapatıldığında kullanılabilir.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ford Akıllı Güvenlik Sistemi

(Pasif güvenlik)

Ford Akıllı Güvenlik Sistemi, bir dizi gelişmiş teknoloji ürünü güvenlik özelliğinin bir bütün olarak çalışması ve araç içindekileri korumasıdır.

Özellikler arasında:

  • Sağlam yolcu kabini ultra yüksek güçte çelik kullanarak deformasyonu azaltıyor ve güvenliği artırıyor
  • Sürücü ve yolcular için yan hava yastıkları
  • Ön koltukların hepsinde görsel ve sesli emniyet kemeri uyarısı

Araçta yer alan farklı hava yastıkları , sürücü ve yolculara tam koruma sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Araçta bulunan ileri teknoloji ürünü sensörler sayesinde, hava yastıkları gibi koruyucu unsurlar, gerekli durumlarda çok kısa bir sürede devreye giriyor. Katlanabilir, gelişmiş direksiyon kolonu ve geriye çekilen pedallar da çarpışma anında sürücüye gelebilecek zararları azaltmak amacıyla geliştirilen özelliklerdendir. Akıllı Güvenlik Sistemi sayesinde siz ve bütün yolcularınız, kişiye özel koruyucu teknolojilerin varlığıyla, yolunuza gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz.

Ford Akıllı Güvenlik Sistemi

(Aktif güvenlik özellikleri)

Aktif güvenlik sistemleri sayesinde sürücü aracın kontrolünü kaybetmez ve kazalar azalır. Standart özellikler arasında:

  • Elektronik Denge Programı (ESP)
  • ABS Fren Sistemi (ABS)
  • Elektronik Fren Dağıtımı (EBD)
  • Acil Durum Fren Desteği (EBA)
  • Kilitlenmez arka dingil desteği
  • Motor Sürtünme Moment Kontrolü
  • Elektronik Fren Ön-dolum

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otomatik Park Sistemi

Uygun park alanını tanıyabilmek için önde ve arkada bulunan ultrason sensörleri kullanır ve sürücüye paralel park sırasında yardımcı olur.

İlk olarak sistem sürücüye uygun park yeri bulunduğunu bildirir.

Ardından sürücüye hangi vitesi seçmesi gerektiği, ne zaman fren yapıp ne zaman hareket etmesi gerektiği net şekilde gösterilir.

Direksiyon kırma işlemi tamamen Otomatik Park Sistemi tarafından çalıştırılır, sürücü yalnız freni va gazı kontrol eder.

Yokuş Kalkış Desteği (HLA)

Yokuş Kalkış Desteği, yokuşta kalkış sırasında el freni kullanmadan aracın geri kaymasını önler.

Sistem fren pedalını 3 saniye daha basılı tutarak sürücünün kalkışına yardımcı olur.

Dinamik Tork Kontrol Sistemi

Fren sistemini kullanarak motor torkunu aracın ön tekerlekleri arasında sürekli olarak ayarlar, bu sayede sürüş şartlarına ve yol şartlarına uyum sağlar.

Köşelerden hızlanarak çıkıldığında ön iç tekerleğe hafifçe fren uygulayarak, gücü azaltmadan motor torkunun daha fazla kavramaya sahip olan dış tekerleğe gitmesini sağlar.

Bu da aracın atikliğini geliştirir ve köşelerin daha hassas ve yolu sağlam tutarak almasını sağlar.

Sürücü yardımı çekiş kontrolünden önce uygulanır. Frenlemeyle ve motor gücünü azaltarak tekerlerin dönmesini kısıtlayan Çekiş Kontrol Sistemi, sürücüye daha fazla müdahale eden bir sistemdir.

Dinamik Tork Kontrol Sistemi, ESP’den farklıdır. ESP, sürücünün aracın kontrolünü kaybetmemesi için gücü azaltır ve her bir freni ayrı ayrı kontrol eder.

Elektrik Destekli Direksiyon Sistemi (EPAS)

Elektrik Destekli Direksiyon Sistemi (EPAS) düşük hızlarda sürücüye daha fazla yardım sunarken hız arttıkça yardımı azaltır. Elektrik motoru doğrudan direksiyon kremayeri üzerine yerleştirilmiştir.

Bu da direksiyon hakimiyetini doğallaştırarak dönüş hassasiyetini, aracın yüksek hızda kontrolünü ve çevikliğini arttırır.

Elektrik Destekli Direksiyon Sistemi geleneksel hidrolik destekli sistemlerle karşılaştırıldığında yakıt tasarrufunu %4 artırır.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ford SYNC

SYNC Ford’un araç içi etkileşimi arttıran Bluetooth ve Türkçe Sesli Kontrol özelliğine sahip en yeni teknolojisidir. Ford SYNC’in sunduğu sesli kontrol özelliği sayesinde vereceğiniz basit sesli komutlarla çalan müziği yönetir, telefonla arama yapar, gelen aramaları yanıtlar, cep telefonunuza gelen yazılı mesajları dinler ve önceden tanımlanmış metinleri sesli komutlar ile SMS olarak gönderebilirsiniz.

SYNC ile USB ya da MP3 aygıtından müzik çalabilir, Bluetooth uyumlu cep telefonunuzdan sisteme müzik aktarabilirsiniz.

Ford’un yenilikçi SYNC sisteminin sunduğu Ford Acil Durum Yardımı, hava yastıklarının açılmasına ya da yakıt akışının kesilmesine neden olan bir kazada Bluetooth ile bağlı cep telefonunuzu kullanarak 112 Acil Yardım servisini otomatik olarak arayarak kaza yerinin GPS koordinatlarını acil durum birimlerine bildirmekte ve acil yardım birimleri ile araç içerisindekiler arasında telefon görüşmesi de sağlanmaktadır

Detay ve kullanım klavuzu

http://www.ford.com.tr/otomobiller/teknolojiler/ford-sync

:yeah:

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

daha nasıl anlatılınabilir ki.... :smiley2k: :smiley2k: :smiley2k:

Ellerine sağlık. Hepsi bir arada derli toplu olmuş.

Good job! :angry: Bu kadar bilgiyi bulup düzenleyip yazı haline getirdiğin için teşekkürler Yakup abi. :angry:

Rica ederim..Zamanla daha detay'a girebiliriz..Sitedeki örnekli başlıklar için yönlendirme linkleri ekleriz..Görev başarıyla tamamlanır o zaman :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

evet teşekkürler güzel olmuş....tabiki...........benim sayemde...hahahahahaha... :( genç nesil yako bir nevi günümüzün einsteineni o yüzden onu cok seviyor ve ısırıyoruz cünkü yumuk yumuk... :) :)

Abi böle bi admin tanımlaması var mı yav :P Bu forumu bu yüzden seviyorum...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ellerin dert görmesin,gayet açık ve bilgilendirici olmuş.Şöyle insanın ruh halinden anlayıp ona göre müzik açıp ambiance ışıklarını da duruma göre değiştiren bir sistem de olursa gayet hoş olur.Tabi bunu yaparken bir yandan da filtre kahve hazırlayacak :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.