Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus Mk3 MCA Dizel Otomatik ; çok Acaip Bir Ses/sorun


H. Cenk

Soru

Öncelikle maalesef video ses kaydı falan yok sadece tanımlamaya çalışacağım. 

Son bakımda servise söyledim ama gene eşeklik edip servis fişine yazdırmadım . Her zamanki gibi bir şey yok dediler. İleride bir sorun çıkarsa garanti dahilindeyken de olduğunu kanıtlayamayacağım ? 

 

Ses/sorun şu: Aracı belli bir süre normal kullandıktan sonra (yani normal sıcaklığa çıktıktan sonra ) eve geldiğimde açık ya da kapalı otoparka giriyorum. Frene basıp duruyorum (bir ses yok) . Araba tam durduktan frene basarak geri vitese takıyorum ve freni bırakıp gerekirse gaza yavaşça  basarak genelde tek manevra ile park yerine giriyorum. Bu esnada durmak veya geri gidişi yavaşlatmak için frene basarsam motor bölmesinden kötü bir "taakkk" diye ses geliyor. Uzun zamandır var. 1-2 aydır eşim kullanınca o da farketmiş. Yani frene basınca bir şey "newton un atalet kanununa" göre gidip bir yere çarpıyor gibi. Ancak ileri harekette hiç bir hızda o ses çıkmıyor. Sadece geri viteste park esnasında ve en çok da kapalı garajda (sessizlik yüzünden sanırım) Şanzıman veya motor takozundan falan şüpheleniyorum. Umarım büyük bir şey çıkmaz. Tabii servis her zamanki gibi yok birşey diye inkar havasında.

Çözüm olarak arabayı geri vitese takarken frene basıyorum ya freni tam bırakmamakta , çok az da olsa frene basmaya devam etmekte ve arabayı çok çok çok düşük hızlarda geri hareket ettirmekte buldum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 14 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0
17 dakika önce, Cankut Bulut yazdı:

Abi bir yakınımın başına buna benzer bir olay gelmişti. Nedeninin fren balataları olduğu ortaya çıktı. Şimdi sende de aynı durumun olma ihtimali olabilir. Diskleri ve balataları bir kontrol ettirmende fayda var.

Benzer ses bendede oluyor arada.Geri geri garaja girip durmak için frene basarken tak diye bir ses geliyor.Cankut Bey'in dediği gibi bende frenlerden süpheleniyorum açıkcası.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
1 saat önce, Tuğra Yanık yazdı:

Model yılı ve kilometre nedir?

Benim 2015 MCA powershift dizel vardı, fren balatası bitmeye yakın önce dediğiniz ses bir süre sonrada önde frene basınca titreme oldu. Değiştirince hepsi geçti.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aynı durum benim aracımda da mevcut, servisten yeni balata değişmeme rağmen malesef kaybolmadı. Tahminimce balatanın disk üzerinde ufak bir hareket alanı mevcut (tabi kesinlikle olamamalı) sorun bu olsa gerek. Ne kadar umursamıyor olsamda, inşallah balata yerinden fırlayıp gitmez...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.