Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus Mk3 Motor Ekspertizinde Düşük Verim çıkması


Çağrı Çelebi

Soru

Merhabalar. Foruma yeni katıldım. Bu konuyla alakası yok ancak hangi kategoriden nasıl soru soracağımı henüz öğrenemediğim için affınıza sığınarak buraya yazıyorum. 12 model ti-vct focus aldım yakın zamanda. Arac 150binde. Ekspertizde motor yüzdesi ölçümünde %76 sonuc verdi. Ekspertizi yapan arkadas aracın motorunda bir sıkıntı olmadığını söyledi ve sağır motor tabirini kullandı.ayrıca biraz motoru açmak gerektiğini söyledi.  Bundan önceki aracım 2005 collection focus idi. 100hp olmasına ragmen şu an ki 125hp’lik araca kıyasla daha atikti. Lpg ile benzin arasında da herhangi bir fark yok ikisinde de aynı şekilde çalışıyor. Aracın motorunda bir sıkıntı olma ihtimali var mıdır? Varsa hangi işlemlerin uygulanması gerekir? Ve en önemlisi “%76” normal bir rakam mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 5 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz ve yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun .

 

Dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım. Tabii ki benden çok daha deneyimli abilerimiz de yol gösterecektir.

İkinci el araç alımlarında yüksüz dynolarla yapılan testler bildiğim kadarıyla çok sağlıklı veriler elde etmemizi sağlamıyor. Motorun durumunu çok daha net bir şekilde öğrenmenin en iyi yolunun ''kompresyon testi'' olduğu kanaatindeyim. Bu testte her bir silindirin sıkıştırma oranı kontrol edilip herhangi bir kaçak olup olmadığı gözlemleniyor.Benzinli arabalarda bujiler, dizel araçlarda enjektörler sökülerek kontrol yapılmakta. 

Ancak standart ekspertiz firmalarında kompresyon testini yapabileni zor bulursunuz. Dilerseniz Ford yetkili servisleriyle bir görüşün derim.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
8 saat önce, Çağrı Çelebi yazdı:

%76 sonuc verdi.

Bu testlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor. (kibarca söylemeye çalıştım)

115 hp lik 100bin km de aracın test sonucunda 118 hp çıktığını söyleyen insanlar var, daha enteresan olan ise bu duruma sevinerek ne kadar iyi araba diyenler de var...

  • Beğen 1
  • Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.