Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

1.6 Ecoboost Deli Gibi Fan çalışıyor


Ziya Durak

Soru

Merhaba arkadaşlar 1.6 ecoboost aracım da geçen sene kış döneminde direksiyon arızası için servise başvurdum. Araçda soğutma sistemi ile ilgili geri çağırma var dediler gelmişken yapalım dediler bende tmm dedim neyse yapıldı bitti. 

yapıldıktan sonra 7-8 ay aracı ayda bir belki, iki kere kullandım 

Şuanda her gün kullanıyorum aracı deli gibi fan çalışıyor ve durmuyor fanı durdurmak için aracı stop ediyorum öyle duruyor. Servise götürdüm bi sensör arızası dediler sensörü değiştik şuanda duruyor ama şöyle durum şu, 

Mesela 10 km kullanıyorum sakın kullanım.  yaklaşık 30 dakikalık yol 20 ci dakika fan başlıyor çalışmaya son hız,  deli gibi çalışıyor gideceğim yere geliyorum aracı rolanti de bekliyorum 6-7 dakika sonra duruyor. (hararet normal 90 da oynama yok)  Hadi normal diyelim.

sonra 15 dakika geçiyor kumanda dan kapıyı açma  düğmesine basıyorum kapı açılma sesi geliyor sonra. hayda fan çalışmaya başlıyor 20-30 saniye çalışıyor duruyor. Aracı kilitliyorum sonra 10 dakika geçiyor sadece bu sefer kapı kilidi açıyorum fan çalışmıyor iyi diyorum. Elimi kapıya atıyorum kapıyı açıyorum gene başlıyor deli gibi son ayar çalışmaya. 20-30 saniye sonra duruyor. Bu işlemler olurken hararet hiç bir şekilde 90 geçmiyor milim kımıldama yok. Durduğu yerde çalışmayan motor da sıcaklık yükseliyor sanki. Resmen öyle. 

Serviste yapılan bu ücretsiz işlem ,değişen parçalar motorda yanma riski vs acaba güvenlik sebebiyle yanma tehlikesi var diye yazılım ile bilerek mi yaptılar diye aklıma gelmiyor değil 

Başına böyle bir şey gelen vardı. Bu soğukta sistemi garantiden değişen arkadaşlar da.

Servise göre herşey normal kafana takma çalışsın modundalar. çalışır durur diyorlar. ? 8 yıldır kullandığım araçda daha önce böyle değildi diyorum. Hala sorun yok modundalar..

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 8 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Sıcak havalarda, özellikle düşük devir yavaş hızlarda gidildiğinde radyatör yeterince soğumuyor ve fan terörüne uğruyorsunuz normal şartlarda. Fakat diğer anlattığınız şeyleri ne duydum ne gördüm. Bir problem var ve bunu yetkili servis çözmeli bence.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sizin için sinir bozucu olmalı ama sanki araba mahsus yapıyor gibi geldi bana.

Şaka bir yana bu durum normal değil ve bence de yetkili servis çözmeli.

Kayseri'de becerebilirler mi ayrı mesele...

Geçmiş olsun şimdilik.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
3 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

Bu olmadan önce herhangi bir değişiklik yapıldı mı? Elektroniklerde veya motor yazılımında.

 yazılım olarak ben direksiyon arızası için ilk olarak bulunduğum ilde özel bir serviste direksiyon sistemini orijinal diye araca montaj yaptırdım. Gel gelelim otomatik park asistanı bir türlü çalışmadı. Servise gittim  bir kaç kez komple yazılımı silip yeniden yüklediler. Ama Park asistanı genede çalışmadı. Sonra servisten yeni bir direksiyon sistemi sipariş ettik. Onu araca taktılar ve sorun çözüldü park asistanı çalıştı. o esnada soğutma sistemi arızası da yapıldı. Ve gerekli yazılım lar yüklendi. 

çıkan ve yeni olan direksiyon sistemi ni de aldığım yere iade ettim. ? 

--10 dakika sonra eklendi--

Bugün servise uğradım arac hareket halinde iken bilgisayara bağlandı yol testi yapıldı. yaklaşık yarım saat. Hararet de herhangi bir yükseltme ve olumsuz bir durum görülmemiş herşey gayet normal çıktı. Videoyu izlettim serviste ki arkadaşa hava sıcak olduğu için ve araç durunca ısı yükseliyor muş. Ve kapıyı açınca elektriksel olarak aracın her yeri çalıştığı için hararet sensörü ısıyı hissediyor ve fanı açıyormuş.  Falan filan. Neyse hararet sensörünü deneme amaçlı değiştik. Eve gelirken akşam olduğu için bir çalışma olmadı bakalım yarın ne olacak. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sorun çözüldü gibi arkadaşlar. Dün değişen Hararet müşür de sorun yokmuş. Gene fan tam gaz çalıştı.

 

Sorunu bulduk ama Sorun aktif on ızgara da. Araç çalışınca aktif on ızgara kendini kapatıyor tmm normal ama motor ısınınca açılması gerekirken açılmıyor. Aracı stop edince açılıyor. Çalıştırınca tekrar kapanıyor sıcak motorda hatta çalışmasına gerek yok kapıyı açınca direk kapanıyor.

Yani yazılımsal yada donanımsal bir sorun var. Bana göre yazılım ile alakalı geldi.ama donanımsal dediler. 

aktif on ızgara nin bunu neden yaptığıni çözemedik yazılım yüklendi falan yok düzelmedi. Değişmesi gerekiyor dediler bende pasif yapılıyor mu dedim ve akabinde arkadaş kablosunu çıkardi ve aktif on ızgara artık pasif çalışmıyor ve araç da normale döndü. Nefes alamadığından deli gibi çalışıyor muş. Ama o kadar süre kullandım hararet milim oynamadı zorlu koşullar da soğutma sistemi işini yapıyor. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.