Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Orjinal Park Sensörleri Nasıl çalışır


Erol Süzer

Soru

Arkadaşlar merhaba 

iki gün önce kardeşimin ( aracımı ayda bir kullanır neredeyse) uyarısıyla farkettiğim birşey sormak istiyorum sizlere. Aracım 2015 titanium manuel otomatik parklı. Araç otomatik park ederken ekrandan aracın dört tarafını sensörler sayesinde sorunsuz görebiliyorum. Ama manuel park ederken sensörler ekranda sadece ön ve arka mesafeyi gösteriyor yanları göstermiyor. Şimdi sistemin bu şekilde çalışması normal mi? Akan trafikte yanımdan yakın geçen aracın ekrandan uyarısını veren sensör manuel parkta neden vermiyor. Benmi yanlış hatırlıyorum vermesi gerektiği önceden verdiği konusunda? Dün iki yetkili servise  tlf da bu durumu anlattım bana sorun yok sistemin böyle çalıştığını söylediler. Kafam karıştı.Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 3 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Anlattığınız olay birkaç defa benimde dikkatimi çekti.Benim anladığım kadarıyla sistemin yan mesafeleri göstermesi için aracın belli mesafe hareket etmesi gerekiyor.Manuel park halinde bu gerekli mesafeyi gitmediğimiz için yan çizgiler göstermiyor.Çünkü araçlarımızın kapı hizasında park sensörü yok.Mesela ön tampondaki yan sensör bir nesne algıladı.O anda çaprazdaki çizgi çıkıyor.Biraz daha ilerleyince yan çizgiler aktif oluyor.Yani tamamen aracın kapı hizasında sensör olmamasından dolayı hesaplama yapacak kadar hareket gerekiyor.Bilmiyorum anlatabildim mi ?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

 Ne değişti veya sorun neydi bilmiyorum bu akşam kardeşimin evinin önünde kaldırıma yanaşırken sistem çalıştı. Park halinde çıkarken yine çalıştı doğru hatırlıyormuşum. Şimdi göstermez diyen iki farklı servise ne diyeyim bilemedim.

19A37D8E-EF8F-4CB4-BB29-879CF71D96FF.jpeg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhaba. Aracımı yetkili servise verdim. Bir kaç güncelleme yaptılar sonrasında sol ve sağdaki mesafe görselleri çıkmamaya başladı. Servise götürdüm bugün Cumartesi gelin demişlerdi müsait olduğunuz bir vakit. 8 yıldır bu aracı kullandığımı böyle bir şeyin olduğundan emin olduğumu söyledim. Fakat direterek sadece ön ve arkada olduğunu belirttiler. Bunun üzerine Mk 4 Focus üzerinde de gösterdiler. Bakın bunda yoksa onda da yoktur dediler. Ne yapmalıyım nasıl çözülür? Bu durumu yaşamış olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.